Har landat, fysiskt i alla fall


75 år senare...
Det var otroligt märkligt att vakna, äta frukost, snacka med kompisarna och sedan åka till skolan idag precis som vanligt. Som om allt är som det alltid varit. Visst, för de flesta är allting som det alltid varit, men inte för oss 18 som var i Polen och fick vår världssyn helt förändrad. Man har blivit så fullmatad med information och intryck så det går inte att ta åt sig mer. Igår var vi i en synagoga och i Krakows judiska kvarter och det blev en fin, lugn dag. Men man hade slutat lyssna. Då var det jobbiga, tunga över och man klarade inta av att ta in mer. Eftermiddagen fick vi göra vad vi ville, så vi var några som gick förbi Schindlers fabrik och sedan ett köpcenter. Resan avslutades i 30 graders värme och sol, på ett chokladcafé.
Vi hade historia i skolan idag och vi fick prata av oss lite till. Det var skönt. Det känns bra att vi i historiaklassen har lärt känna varandra bättre och kan prata med varandra, för ingen annan förstår riktigt hur mycket vi har tagit åt oss. Jag har varit helt avtrubbad hela dagen och blir nästan irriterad varje gång någon klagar på att de är hungriga eller på att det är jobbigt väder eller liknande. Det är så världsliga saker. Men självklart måste vi få lov att ha det bra och leva som vanligt, vi är ju trots allt inte judar på 40-talet. Dock kan man ju leva lite mer eftertänksamt.

För er som sett Schindlers list:





Likvidering av ghettot, nazistpojke gömmer Dankas mamma under
trappan för att rädda henne, remember?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...