14/6 2013 - Studenten


SJUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAR!
Jag ljuger inte när jag säger att det var den lyckligaste dagen i hela mitt liv. Från starten klockan 06:00 tills jag somnade 24 timmar senare. Jag har inte riktigt förstått att jag verkligen tar studenten, det var först när mössan åkte på som jag insåg att nu är det dags. Hes som en erfaren rökare och började jag dagen med tårtfrukost här på borgen, alla simmare plus Fanny och Hockey. Enligt tradition fick vi en bassängtårta och sedan var det fotografering. Vi fick dessutom presenter av Jens och Helena som i sin tur fick presenter av oss. Jag fick ett halsband och en filt, Helena fick ett fotoalbum med bilder på oss och Jens fick ett fotobildspel och en dikt. Men han fick sina presenter på mottagningen.
Sedan var det dags för champagnefrukost. Klassen hade en lokal där vi bunkrade upp med frallor, pålägg, frukt, champagne och tårta. Alla var så fina och glada! Nu började man verkligen bli taggad. Därefter var det vidare till skolan, sjungandes på diverse studentga sånger, för fotografering och sedan underhållning, tal och stipendieutdelning. Under hela Aulavistelsen hade vi mössorna av, och rektorn avslutade med mösspåtagning och studentsång. Jag fick stipendium för mina betyg och för att jag ska plugga vidare, så nu är jag 21 000 kronor rikare. Det var en härlig känsla att gå upp på scenen inför alla Gripens treor hehe ;) Efter det var det lunch, mattanterna var uppklädda, långbord var dukade och vi fick rostbiff och potatisgratäng och frukt och en massa gott! När vi ätit hade vi samling med mentorerna och nu började man verkligen tagga till. Vi satt och räknade ner minuter. Alla kollade mer och mer ofta på klockan. I klassrummet gav vi Ola och Karin presenter (whisky och presentkorg) och sedan fick vi tårta. När den var äten delades betygen ut och vi blev släppta. När jag öppnade betygen fick jag mitt livs chock. MVG i fysik B. Jag har inte den blekaste aning om hur det gick till. Men nu kan jag stolt säga att jag gått ut gymnasiet med 20,0! Woooop wooooop!
Fem över två var det ett jäkla tryck i skolan. Alla stod redan packade som sillar i entrén och väntade på utspringet. Jag och Filippa lyckades snirkla oss fram till dörren så vi stod först. Känslan av att stå där och skrika och banka på dörren går inte ens att beskriva! Och här öppnade sig himlen... Men vad gjorde det?! man blev genomblöt men det var min STUDENT så jag brydde mig inte ett dugg!!!!
När dörrarna öppnades köttade alla Gripens treor ut under rop och sång. Det var så mäktigt, jag var så lycklig!!!! Jag hittade familjen, mormor och morfar och fick dagens chock nummer två, familjen Höjbert hade åkt hela vägen hit för att fira mig!!! Jätteroligt :D Jag fick mitt plakat och en massa grejer runt halsen och det kramades och fotades, sedan gav vi oss av på marsch mot stan. Där samlades vi på stadstrappan och fortsatte skrika och sjunga. Nu hade det i alla fall slutat regna. Vidare därifrån gick vi till Nico-skolan för att hitta våra flak. Sedan stod vi på flaket en evighet och dansade så det gungade innan kortegen började. Vi åkte på flaket i en dryg timme, en runda genom stan och det var så fruktansvärt roligt! Vid det här läget hade jag knappt någon röst alls, men jag hade en visselpipa! Kortegen avslutades på Tessin där vi blev hämtade och så åkte vi till mottagningen. Mottagningen var väldigt trevlig! Man var sliten, smutsig och dessutom hade jag dansat sönder mina skor. Vi var drygt 100 pers. Maten var kungligt god presentöppningen var till stor glädje. Fick bland annat en ring, pengar och glas. Ännu mer foton togs och ännu mer tårta åts. Efter några timmar där, när man vilat upp fötterna, gick jag hem och bytte om. Sedan drog jag på förfest till Filippa och jag tog med mig Hanna.
Lyckan var total. Vi var taggade till tusen!!! Hos Filippa åt vi tårta och sedan gick vi till Lotsen. "Vi har bara festen kvar" ekade genom hela stan. Den här utgången var så ofattbart rolig. Hela Krogen var full av överlyckliga, mössklädda studenter och alla bara dansade och sjöng. Alla var så himla fina! Det var verkligen proppfullt där! Känslan den kvällen skulle jag göra allt för att få uppleva igen.
Jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut, så när Lotsen stängde var jag inte redo att gå hem. Ni kan ju gissa var jag hamnade... Efter en lång stunds häng inne på kebabhouse hittade jag Didde utanför. Så vi och några till hängde runt på stan ett bra tag. Jag fick en kebabrulle hehe :)
Men även en dag som studenten måste ta slut och det gjorde den ungefär klockan sex på morgonen. Bästa dagen någonsin. Nu är det bara balen kvar!

Mer bilder kommer ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...