Ytterligare ett skäl att inte bo i USA

Skatter. Såvida man inte är en accountant, eller har råd att anlita en, så är deklarationen här ett helvete. Internationella elever har aldrig behövt betala skatt. Vi har fått lite olika papper att fylla i, en webbsida att gå till, och sen har det "bara" (det är så mycket mer komplicerat än det borde vara) varit att klicka i och fylla i all möjlig information. Men i år dök helt plötsligt state taxes för North Carolina upp och ingen kunde förklara varför. Jag är tydligen skyldig $164 medan andra är skyldiga så mycket som upp till $700.
Kvinnan som har ansvar alla internationella elever och som delar ut information om skattebetalning hade ingen aning var detta kom från och det enda hon kunde göra var att rekommendera en accountant. Nej tack. De som sköter våra löner viste inte heller vad som var annorlunda från tidigare år. Vi har ringt till både NC Department of Revenue och webbsidan som vi använder och de var bara ohjälpsamma och otrevliga. Nu idag har vi varit och sökt upp varenda accountinglärare på skolan, och de har börjat undersöka saken. Det verkar som skattlagen har ändrats för North Carolina (utan att någon på skolan har fått ta del av den informationen) och nu måste vissa, beroende på var man är ifrån, betala skatt för delar av scholarship och inkomst till staten. Surprise. Professorn som jag gick och såg har nu satt Ossian, som läser sin Master of Accounting här, på att undersöka om det finns nåt sätt att kringgå detta.
Problemet är inte de 164 dollarna utan att ingen verkar veta varför vi måste betala och vad som har ändrats. Att vi inte fått veta att vi helt plötsligt är skyldiga att betala skatt här, det är vad som är frustrerande.
Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...