Vive la France

Söndag: Det är rätt coolt att man på endast tre timmar kan köra hela vägen till en annan huvudstad. Femtio minuter till franska gränsen, och därefter rullade vi på mot Paris. Först hälsade vi på Quasimodo i Notre Dame och vi lyckades få till timingen så att vi prickade in morgonmässan! Det var väldigt mäktigt, och katedralen var imponerande. På vägen passerade vi även Paris court house.
Därefter körde vi till Le Louvre. Vi var aldrig på själva museet, men vi strosade runt och njöt av utsikten runtomkring innan vi åkte vidare till la Tour Eiffel. Och här måste jag ge en eloge till Mehdi. Parisarna körde som galningar och låg på tutan hela tiden, men Mehdi var superlugn och lyckades med körningar och parkeringar som mina nerver garanterat vinkat adjö till.
Eiffeltornet var inte så stort som jag trodde och på nära håll såg det helt ärligt mest ut som en stor metallklump. Men med lite avstånd var det också rätt imponerande!
Sista stoppet blev vid Arc de Triomphe och Champs Elysee där vi åt både kebab (ja jag vet, väldigt franskt...) och croissanter innan vi började resan hem. Tillbaka i Bryssel tog vi en tur och köpte pommes; French fries kommer nämligen från Belgien. De var faktiskt riktigt goda! På vägen hem åkte vi förbi Atomium så vi fick sett det i nattetid.

Det var en helt fantastisk resa i Belgien, och jag är verkligen glad över att få ha träffat Mehdis familj och sett var han växt upp. På återseenden Bryssel och vi ses i augusti Mehdi! Nu bär det av mot London.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...