Marockansk fest

Det här blev en otroligt intressant kväll! Väl tillbaka hos Mehdi var det dags att fira släktens senaste tillskott; morbroderns veckogamla son. Festen ägde rum hos Mehdi och de hade drygt 50 gäster med släkt från både Marocko och Kanada, och jag har aldrig varit med om något liknande. Så här fungerar det tydligen i Marocko: om tillställningen är tänkt att börja klockan åtta, är det ändå helt okej att dyka upp halv tio. Blir man tillsagd att gå och sätta sig vid bordet klockan nio för att det är dags för middag, så kan man bli sittande där till klockan elva då första rätten äntligen serveras (om man inte räknar med kakbuffén man fick till förrätt...). Knivar, gafflar och tallrikar är överflödiga, man äter med händerna direkt från serveringsfatet med en brödbit till att suga upp vätskor. Våtservetter delas ut med jämna mellanrum så man kan hålla sig ren.
Vi satt med den engelsktalande morbrorn från Kanada och några till och det var supertrevligt! Det skämtades och skrattades en massa, och de gjorde sitt bästa för att förklara och översätta det mesta som pågick. Jag fick dessutom beröm för mitt arabiska uttal av diverse maträtter.
Förutom kakbuffén och te, så fick vi en rätt med olika skaldjur och svamp inpackat i nåt sorts skal. Det var jättegott!  Nästa rätt bestod av lamm (den arabiska världens vanligaste kött för festligheter) med bröd och grönsaker. Tillsist fick vi ett stort fat med frukter. Vi var inte färdigätna förrän vid halv ett på natten... Det här var dock magisk kväll och jag hoppas familjen fått ett hyfsat intryck av mig.

Mehdis mamma serverar första rätten! 
Morbrorn bredvid Mehdi som var för upptagen med att prata för att kolla in i kameran. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...