Concrete jungle where dreams are made of

Jag lever livet nu. Känslan av att ha fått tillbringa hela dagen o New York är helt otrolig. Vi kom fram vid ettiden, så vi började med att äta lunch (pizza). Sedan var det sighting på hög nivå som gällde! Vi var inne i Empire State Building, även om vi inte åkte upp till toppen var det ändå mäktigt. Det följdes av en promenad till Time Square. Vi kunde ha varit i vilken film som helst! Vi passerade ett gigantiskt HM, var inne i ett fyravånings Forever 21, Toys R Us hade ett inomhus pariserhjul och de sålde "babybjörn" (så glad när jag såg det ordet, och det var inte ens särskrivet!!!), M&M bestod av tre våningar och hundratals sorter av M&M samt en lång toakö. Det var HELT GALET att vara där.
Färdiga med Time Square gick vi vidare till Central Park. Trodde det skulle vara en stillsam och mysig plats, men där var ju nästan lika hetsigt som inne i stan. Vart går människorna om de vill ha lite lugn och ro?!?! Och alla dessa reklamfolk överallt haha... En kille följde med oss i säker 200 meter för att försöka övertala oss att hyra cyklar, medan jag förklarade att mina ben fungerade perfectly fine.
Utan att bli överkörda av taxibilar eller häst och vagnar fortsatte vi vår vandring förbi St Patrick's Cathedral och vidare mot tunnelbanan. Den tog oss till minnesplatsen av 9/11. Det var också en mäktig plats att se. Där tvillingtornen stått finns nu djupa, fyrkantiga fontäner. Dessa är omringade av murar med alla offrens namn inristade. Mellan "tornen" står ett överlevande träd. Det hade hittats, tämligen sönderbränt, men lyckats överleva. Nu står det i sin fulla glans på minnesplatsen. Platsen var full av vakter som såg till så att folk skötte sig. Jag blev kompis med en polis och hans hund!
Nu hade jag ett mål kvar med dagen. Köpa korv ut ett sådant där typiskt amerikanskt korvstånd. Korvföräljarna där blev så tagna av mitt intresse för korvstånd att de (efter att ha drivit lite med mig) bjöd in mig så att jag kunde få en bild inifrån! #makingfriends
Nu är klockan 12 och vi kom nyss hem igen efter den här helt underbara dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...