Ventilering

En lektion idag. RFSL. Det är möjligt att jag får folk emot mig nu; jag har absolut inget alls emot homosexuella men hela transagrejen är rätt obegriplig för mig. Och det var vad denna enda lektion handlade om, vi skulle lära oss om HBTQ (homo, bi, trans, queer) och deras rättigheter i samhället. Vilka var något begränsade. Tydligen har det till exempel varit tvångssterilisering på transsexuella fram tills i år, men nu är det alltså borttaget. Men allvarligt, man får väl bestämma sig? Antingen är man en han eller en hon! Fine att en tjej opererar om sig till kille, men då ska hon-han inte bli gravid sen... För killar blir inte gravida. Sedan har vi ju det där Hen-uttrycket. MAN ÄR ANTINGEN ELLER. Jag skulle aldrig i livet kalla min eventuella framtida unge för hen och låta hen välja kön själv när hen blev äldre. Har barnet manliga könsorgan är det en kille. Vill han leka med dockor och klä sig i rosa - okej, vill han spela fotboll - sure, men han ska inte bli någon hen.
Denna lektion ledde vidare till allmänna frågor om jämnställdhet och feminism. Självklart tycker jag att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, men samtidigt måste man acceptera att det är skillnader. Jag är kvinna men blir ändå lack på överdrivna feminister.
Detta är mina åsikter. Självklart är alla människor lika värda, men vissa grejer och idéer har jag väldigt svårt att förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...