Team Grease och Hälsningsgille

Nu är första skolveckan över och om jag ska vara ärlig har vi inte gjort mycket skolrelaterat. I tisdags hade vi vår första VFU, verksamhetsförlagd utbildning, och jag och tre andra var och intervjuade en kille som jobbar inom hemvård för äldre. Alla i klassen fick träffa fysios med olika inriktningar så att vi nästa vecka kan presentera det för varandra. Efter det träffade jag mitt nollningslag, Team Grease, så att vi kunde måla en lagflagga tillsammans. Vi kommer ha en massa aktiviteter och grejer så man kan samla poäng de närmsta veckorna och så tävlar vi mot lag Shrek, Starwars och Harry Potter.
Onsdagen var skollös och jag hade världens oflyt hela dagen. Allt började med att jag vaknade för sent och sedan var vårt internet nere och jag skulle försöka beställa skolböcker, vilket tog föralltid. Det ledde till att jag missade bussen till Eslöv och fick ta nästa, sedan missade jag tåget till Lund, för att slutligen missa bussen till skolan där nollningsfestligheterna höll till. Vi skulle nämligen samlas där för trebensfotboll och utgång. Vårt lag kom tvåa! Det var faktiskt väldigt trevligt ordnat med lekar och grejer. Vi som precis börjat kallas novisher och vi är ledda av våra faddrar som i sin tur styrs av fyra generaler. Generalerna är iklädda gröna mantlar och solglasögon, och de ser superseriösa ut hela tiden.
Under kvällens gång fick jag reda på att Swish haft problem under dagen och min anmälan till klubben inte gått igenom vilket innebar att jag i princip inte kunde komma in, men då helt plötsligt vände mitt oflyt och är nu en av de få i historien till att komma in utan förköpsband. Festandet var på Västgöta nation och det var rätt trevligt. Jag har lärt känna ett gäng tjejer nu, var av en är nyss hemkommen från USA precis som jag, så det är skönt att ha nån i samma anpassningsituation som jag. Hur som helst, det känns bra att jag har ett litet umgänge nu i alla fall.
I torsdags hade vi ett par utdragna och poänglösa föreläsningar om att man ska sprita händerna femtioelva gånger i timmen. Jag längtar efter att de "riktiga" kurserna ska börja och inte bara det här mjukstartstramset, så man får lära sig något vettigt. Idag var en rätt givande dag dock! Lunds Universitet hade Hälsningsgille och vi gick runt och pratade med en massa organisationer och företag, och vi fick hur mycket grejer som helst. Allt från popcorn och chokladbollar till reflexer, smoothies och tygpåsar. Vi fick även lyssna på olika orkestrar och skolans rektor samt lära oss mer om olik nationer. Jag har ju gått med i Västgöta men får se om jag ändrar. Efteråt gick vi till universitetsbiblioteket och skaffade kort, så BRING IT ON school!

On a side note, jag har oroat mig i ett halvår för att ansöka om ESTA eftersom det varit strul med andra visumansökningar, men jag fick iväg min ansökan i veckan och den blev godkänd! Så nu är jag redo att åka till Mehdi och mitt första maraton om drygt tre veckor! Har även fått ok från skolan att vara borta.

Dagens fångst! 
Här har vi mamma som försöker sig på grillning NO MATTER WHAT 
Grillmästaren ordnade även med chokladbollar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...