First Day of Class!

Nu var det två år sedan jag hade "årets första skoldag" och den gången sa jag att det var min sista första skoldag, men vad visste jag! Nu har jag återigen satt mig i skolbänken så nu ska det bli fysioterapeut av mig. Klassen är på drygt 40 elever med Susanne Brokop som ansvarig för programmet. Alla Sveriges simmare känner till henne då hon varit både tränare och fysioterapeut för landslaget. Hon var/är även inblandad i diverse andra sporter och inflytelserika styrelser, så det känns som vi kommer få en bra grund här.
Skolan som så innefattar oss, arbetsterapeuterna och sjuksköterskorna och byggnaden innehåller allt från café och uteplatser till uppehållsrum med kylar och microvågsugnar och egna skåp till oss.
Hela dagen igår bestod av introduktion till programmet och till Lunds studentliv och vi träffade även de faddrar som är ansvariga för nollningen. De är typ dubbelt så många som vi är. Klassen verkar vara väldigt blandad med allt från 19-åringar till 40+, alla med olika bakgrund. Gemensamt var dock att de flesta sökt för att kunna jobba med idrott och friskvård, vilket kanske är föga förvånande. Väldigt få svarade ja när Brokop frågade om anledningen till att vi sökt var att hjälpa äldre, barn, eller de som försöker ta sig tillbaka från exempelvis en stroke, vilket förmodligen beror på att ingen riktigt insett bredden av programmet. Men det kommer väl!
Efter skoldagens slut gick jag till medborgarskolan för en och en halv timmes franska. Jag har anmält mig till en intensivkurs i hopp om att det nån gång ska bli något av mina språkliga begränsningar.

Glömde berätta att dagen avslutades med årets första kebab!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...