Godaste chipsen?!

Har ni sett videon om Starbucks kaffeexperiment? Vi har fått till uppgift att hålla i en presentation i en av mina marketingkurser om valfritt ämne som vi pratat om under terminen. Jag, Ana och en tjej som heter Nicole bestämde oss för att prata om perception,och köra vårt egna "kaffetest". Istället för kaffe köpte vi chips, en påse av Food Lions egna märke som skulle antas vara "sämre" och en påse Lays, som är "bättre" och dyrare (det motsvarar en påse ica-chips vs OLW).
Vi använde oss av vår lärares andra två klasser och lät eleverna prova chipsen. Första gruppen fick en av varje och var tillfrågade att förklara vilken som var vilken och varför de trodde så.. Nästa grupp fick bara Lays, men var tillsagd att de fick en av varje. Vi bad dessa att säga vilken som var godast och vilken som var vilken. Tredje gruppen fick en av varje, men kungen information om vad det var för chips. De var bara tillfrågade vilken som var godast.
De som visste vilka alternativ de hade gissade alltid på att den som de tyckte var godast var Lays, medan de flesta av dem som inte hade några alternativ tyckte bättre om Food Lions. Vi hade väldigt kul och det var ett väldigt intressant experiment!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...