Happy Birthday to Me

Another year older and another year wiser. Som så många gånger förr spenderades min födelsedag på språng. Den här gången var det ett långt språng från New York till Köpenhamn, med 18 väskor fördelade på 5 personer. Vi hade det störtkul. Min faktiska, svenska födelsedag började igår kväll när vi var på väg tillbaka till hotellet från dagens äventyr, för att hämta våra saker för att ta oss mot flygplatsen.
Hela gårdagen var ägnad åt Ellis Island och Frihetsgudinnan, och efter att vår beställda taxi inte kunde leverera vad som lovats fick vi ta oss till färjan i New Jersey med hjälp av en massa tåg, vilket resulterade i att vi dök upp 20 minuter för sent. Som tur var visade det sig att färjan gick en halvtimme senare än vad biljetten angav, så vi hoppade på och tog oss till den mest kända mottagningsplatsen för immigranter i USA. Ellis Island bestod av ett väldigt välstrukturerad museum som tog oss genom processen immigranterna fick genomgå. Det fanns en massa foton, saker och quotes från både svenskar och andra, vilket var väldigt intressant att följa. Tänk att folk i början av 19-hundratalet lämnade allt och alla de kände, för att ta sig till ett "nytt", avlägset land i hopp om en bättre framtid, utan att kunna språket eller egentligen veta något över huvud taget om vad som väntade. Det är imponerande måste jag säga. När vi var klara med museet tog vi färjan och fortsatte till frihetsgudinnan. Onödigt att säga, men hon var en mäktig syn. Hon är gjord av koppar som med tiden antagit den nuvarande, gröna färgen.
Detta var en av de bästa upplevelserna i New York och det satte punkt för vår roadtrip (första halvan av New York-vistelsen kommer i nästa inlägg). Vi tog oss till flygplatsen och flög hem. Jag satt bredvid en riktigt cool hippie-kille, som jag hade det trevligt med hela vägen hem. Väl framme väntade lite presenter från min älskade familj på sängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...