Freedom of Speech

Här har ni en skrämmande, frustrerande och rent av äcklig historia. Det hela började med hundratals affischer uppsatta överallt på skolan. Jag tror det satt runt 15 stycken på enbart första våningen i min byggnad (inklusive min dörr eftersom jag är CA, vilket inte innebär att det är fri affischering där!). Dessutom var varenda gåbana fylld med kritskrivna texter, och allt handlade om varför "terrorister hatar Amerika".
Det hela var en reklamkampanj för ett så kallat faith lyceum, organiserat av den konservativa föreningen Young Americans for Freedom. De hade bjudit in en kvinna, född muslim men som konverterat till kristendom, och hon spenderade en timme åt att använda sin yttrandefrihet till att kränka varenda muslim. Enligt henne är islam helt och hållet negativt och tron leder enbart till terrorism och mord. Muslimer anser att alla icke-muslimer lika väl kan dödas.
Denna kvinna, Nonie Darwish (ni kan kolla upp henne på youtube), spenderade en timme åt att generalisera och diskriminera, genom att få det att låta som varenda muslim följer Sharialagen till punkt och pricka med enbart morbida tolkningar av den.
Det som är mest störande är dock att skolan lät detta hända. När administrationen förstod vad det var frågan om, togs alla bidrag och finansiella stöd bort, men ingen stoppade eventet. De flesta som dök upp, kom i protest, och endast ett fåtal var där för talarens support. Värt att nämna är också att 4 poliser var på plats ifall det hela skulle gå över styr. Bara det faktum att polisen behövdes kallas in borde vara nog för att inse att man inte borde genomföra föreläsningen.
Mot slutet var det dags för frågor, men det verkade inte som några frågor blev besvarade. Protesterna blev istället nertystade, så jag antar att yttrandefrihet bara gäller i vissa sammanhang...
Wingates motto är "Faith, Service, and Knowledge" och detta går emot alla nämnda värderingar. Jag är tämligen säker på att om Mrs. Darwish hade ståt och kränkt Afro-Americans istället för muslimer, då hade inte hennes tal varat länge...

Skönt att se att de flesta enades i protest! 

1 kommentar:

  1. Det är så otroligt viktigt att lära sig att lyssna på andras åsikter... hur fel dom än är, både rent lagligt och rent värderingsmässigt.
    Lite samma debatt rasar i Sverige men där gör man som vanligt, gräver ner huvudet i sanden och vägrar att lyssna eller ens diskutera.
    Faktum är att det finns folk som vill våra värderingar och vårat way of life illa. Varför? Vet tyvärr allt för många lika korkade som denna kvinna som tror att det har med islam att göra. Men dom vågar inte säga det utan går runt och "tror", vilket gör det otroligt mycket svårare för mig som vet bättre att få dom informerade och upplysta! Främlingsfientlighet i alla dess former frodas i mörkret, var istället tacksam för att dom är så korkade att dom står i rampljuset :-)

    SvaraRadera

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...