T1 på julstohej

Alltså min klass är one of a kind. Till och med de andra terminerna på skolan har lagt märke till hur tighta, engagerade och företagsamma vi är, och nu har vi verkligen lyckats få till en toppenavslutning på terminen. I torsdags bjöd Noah hem alla som kunde till sig i Viken (mellan Helsingborg och Höganäs) på julmys med övernattning. När senast var man på sleepover liksom? Så direkt efter skolan gick vi som en väluppfostrad klass på klassresa till tåget och åkte iväg. Vi hade delat in oss i olika team med olika ansvar på ett mycket organiserat sätt och började med att skicka en bil att handla. Julbordsteamet hade ansvar för att planera middagen men alla som fick plats hjälptes åt i köket med att förbereda. Det blev köttbullar, prinskorvar, vörtbröd, ägg, sill och en massa annat som hör hemma på ett julkalas. Ett annat team hade ansvar för fördrink så det blev en smarrig mintkonstruktion.
Noah och hans familj hade ordnat det så fint med dukat bord och sängplatser till alla 16 (!!!) så det blev verkligen en hejdundrandes tillställning. Efter maten drog lekteamet igång med sina lekar. Vi sprang bland annat hinderbana med ett mynt på ögat och ett mellan skinkorna och vi hade en frågelek. Inget evenemang är komplett utan ett efterrättsteam så när de fick fart blev det både marängsviss och vegansk kladdkaka.
Jag var del av brunchteamet, så vi fick glänsa på fredagen med både pannkakor, frukt, ägg och risgrynsgröt innan vi storstädade hela huset och tackade för oss. Som om inte detta var nog hade vi julsittning på Hallands nation senare samma kväll. Det var också kul, men inte speciellt god mat. Det gjorde dock inte så mycket eftersom juliga utklädnader, sång och glada fysios förgyllde kvällen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...