Med nya ögon, med nytt perspektiv

Jag fram till i lördags: jag har ett jobb som håller mig kvar i landet. Det är allt som räknas, även om det är rätt trist.
Jag idag: jag har ett jobb med fantastisk utvecklingsmöjligheter och som kan hjälpa till att helt och hållet förändra och i viss mån rädda folks liv.

Att åka på den här konferensen har gett mig ett helt nytt perspektiv på mitt jobb och på industrin jag gett mig in på. Återigen förstår jag vikten av att ha ett mission och djupare mening inom ett företag. Hittills har jag trott att jag jobbar med att rekrytera folk för att vi ska ha nån att placera i varuhus som kan sälja och inspirera folk till att köpa produkter som de förmodligen egentligen inte behöver. Nu har jag förstått att den här businessen ger folk, som i många fall inte har några andra möjligheter att utbilda sig eller skaffa sig en karriär, möjligheten att från grunden lära sig att sköta ett företag. Vi är tekniskt sett ett manager-fabrik som tar vara på unga människor ambition, talang och intresse av att lära sig så mycket de kan och arbeta hårt, för att till sist öppna sina egna företag. Visst, många klarar inte av kraven eller pressen och slutar innan målet är uppnått, men de som verkligen kämpar (och inte har något emot att jobba rumpan av sig som försäljare) kan inom några år ha nått en position som egenföretagare, vilket öppnar otroligt många dörrar för dem i framtiden istället för den där enda bakdörren in till Waffle House kök.
Sen kan man tycka vad man vill om försäljare, men detta är faktiskt ett rätt bra sätt att utbilda folk och hjälpa dem att växa.
För mig då? Jag har noll intresse av att ta den vägen, men som administratör är det lite annorlunda. Jag vet att jag har andra möjligheter och att jag kan bli vad jag vill, men just nu passar det här jobbet perfekt in på mitt liv och jag ska utnyttja det till fullo. Den här helgen har jag lärt mig så otroligt mycket om mina möjligheter och om vad som förväntas av mig. Mitt jobb är att se till att min chef har tillräckligt med folk att utbilda. Kaylie, chefen, är nästan lika ny som business owner som jag är som hennes administratör. Egentligen ska jag inte ens se henne som en chef, hon är min business partner och vi är i det här tillsammans. Ju mer hennes företag växer desto fler möjligheter finns det för mig. Så länge jag ser till att behärska mina uppgifter så bra det bara går kan jag bli allt från National Admin Trainer till Office Manager. Genom att se vilka behov som finns, och sedan fylla dem, finns det egentligen inget som kan begränsa mi potential. Detta kan i slutändan ge min både erfarenhet, titlar och inkomst som kan vara till stor nytta i framtiden.

Jag har nu spenderat två dagar åt att bygga sociala nätverk och åt att suga upp så mycket inspiration och information som jag bara kan. Jag ska bli så bra på det här att Kaylie ska kunna åka på två veckors semester och veta att allt rullar på som det ska ändå. Det bästa är att all tillväxt här är snabb. Så detta kan definitivt hända innan Mehdi är färdigutbildad och jag släpar med honom till Sverige.

Och för alla er som oroar er över att detta inlägg kanske låter som jag kommer bli kvar här för alltid. Oroa er inte. Jag har ställt mig i bostadskö i Bostad Syd för att samla poäng; jag kommer hem så småningom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...