Weekend i Tyskland!

Vi provade på att ta tåget till Tyskland i onsdags och det var ju hur smidigt som helst! Vi åkte via Hamburg och var framme i Bremen samma kväll. Det är ju som så att Lauren och Lenni äntligen flyttat till Europa och nu börjat komma i ordning. De flyttade in i sin lägenhet i december och efter en totalrenovering har de fått det jättefint där. Vi spenderade hela helgen hos dem och det var hur kul som helst med en liten återförening. Lenni jobbade i både torsdags och fredags, men Lauren var en utmärkt tourguide. Hon hade samlat ihop cyklar så vi allihopa hade varsin och vi spenderade torsdagen åt att upptäcka Bremen. Med tyska mått mätt är staden inte jättestor, men med mina mått mätt så var den enorm. Dock var stadskärnan rätt liten men väldigt mysig.

Vi strosade runt genom små trånga gränder, tittade på kyrkor och torg, gick in i små, roliga butiker och hittade såklart en teaffär. Bästa souveniren är helt klart ett te med lokala motiv! Bremen är känd för musikanterna, en Grimm-historia som handlar om en åsna, hund, katt och tupp som skulle ta sig till staden och leva som musikanter. Mitt i stan finns en staty av djuren som tydligen ska innebära tura att klappa på. Efter en trevlig kebablunch cyklade vi vidare till den största stadspark jag någonsin sett! Full med kringliga vägar och dammar, och mitt i parken låg ett litet minizoo med både åsnor, påfåglar, hästar och grisar.


På fredagen var vi på ett vetenskapsmuseum som var helt otroligt häftigt! Vi ”lyfte” bilar, var med om jordbävningar, testade lögndetektorer, skapade elektricitet och massor av annat kul. Favoritdelen var våningen om människan och våra sinnen, där de hade olika aktiviteter som förvrängde våra sinnen helt, vilket var jättehäftigt. Samma kväll var det äntligen dags för får traditionsenliga sushikväll. Ända sedan Lauren och Lenni blev ett par, har sushi varit vår dubbeldate-grej. Nu hade de hittat ett jättegott och fräscht sushiställe och oj vad vi njöt!


Följande dag tog vi allihopa bilen till Hamburg för en dagsutflykt. Hamburg är alldeles för stort för att kunna täckas på en dag och dessutom regnade det, men vi fick ändå gjort och sett en hel del. VI parkerade nånstans mittemellan alla broar och kanaler där vi gick runt och tittade på alla gamla byggnader. Staden har tydligen fler broar än Venedig och är verkligen helt byggd för båthandel. Alla hus hade dörrar på alla våningar som vette ut mot vattnet som tidigare använts från att hissa upp varor till. Vi körde vidare till centrum där vi turistade runt. Lennis simmarkompis har startad en kedja med glasskaféer så självklart tog vi en paus från regnet och åt en varm våffla med en glasskula på. Deras glasskoncept var väldigt spännande, med smaker som blåbär-lavendel, pistasch, avokado och en massa annat unikt.

Det var så otroligt kul att få ses alla fyra igen, vilket vi inte haft möjlighet att göra på nästan två år. De är vårt äldsta kompis-par, med relationer som började redan när Lauren kom som Vikas och min recruit under vårt andra år på Wingate. Efter en toppenhelg, var det två väldigt nöjda, men trötta, resenärer som kom hem till Lund i söndags natt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...