Ny termin - ny kurs - ny motivation

I måndags började vi alltså en ny kurs, denna gången handlar det om fysioterapi inom mental hälsa och psykiatri. På en gång kastades vi in i ett hav av uppgifter och inlämningar, så jag kommer ha fullt upp den här terminen också. Ett starkt tips: förvänta dig ALDRIG att universitet är lätt och icke-krävande (såvida du inte tänker plugga i USA…), för det är det inte. Problemet just nu är att hela klassen har en inlämningsuppgift till nästa vecka där kursansvarig kräver att vi använder vissa specifika källor. Dock fanns det bara cirka 2-3 exemplar i biblioteket av de böcker som krävs, vilket är lite lite för en klass på 25 pers. Men det löser sig!

Hur som helst, kursen verkar bli väldigt spännande! För fösta gången känner jag att det finns områden, förutom idrott och sport, som verkligen lockar. Vi hade till exempel fysioterapeuter från Röda Korset som kom och föreläste och berättade om deras jobb med tortyrdrabbad, traumatiserade flyktingar med allvarlig PTSD. Vi hade en annan föreläsning om ätstörningar och fysioterapins roll inom det området. Kursen kommer fokusera mycket på både mentala sjukdomar, trauma, smärta och mental hälsa i allmänhet. Vi kommer även genomgå en utbildning i basal kroppskännedom, vilket jag ser fram emot.

Nu så här i helgen har jag äntligen kunna njuta av lite sol då Mehdi och jag tog en långpromenad runt stadsparken. Vi tog även en tur till Åhléns och köpte på oss lite tallrikar. Vi försöker köpa på oss diverse "hem-grejer" när vi har möjlighet, så vi har att använda den dag vi äntligen skaffar lägenhet. Hela mitt rum hos mamma och pappa är bara ett ända förråd av mina framtidsplaner just nu. Dock funkar det riktigt bra att bo som vi gör, så det är ingen stress att komma här ifrån, men det skadar ju inte att vara förberedd!
Om Ica bjuder på tårta, så blir de väl förlåtna för sina bonuspoäng-ändringar, eller...? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...