Advanced Baldwin Corporation

Klockan tre imorse kom resultatet av vår första runda av Capstone Simulation, ett "spel" som är hela grunden för min Business Strategy-kurs. Klassen är indelad i fem lag (plus ett sjätte lag som spelas av datorn) som har fått en sjättedel tilldelad var efter att ett påhittat företag splittrats. Företagen producerar sensorer och har fem olika modeller var, inom olika kategorier/prisklasser/kvalitéer. Vår del heter Baldwin. Genom ett simuleringsspel gör vi alla tänkbara beslut för att försöka slå ut de andra lagen och ta över marknaden.
Vi bestämmer priser, produktionsnivåer, vilka produkter vi vill fokusera på, marknadsföringsbudget, vi förutser hur mycket det kommer gå åt nästa år (varje runda är ett år), tar lån, säljer aktier, och så vidare. Vi har spenderat otaliga timmar på detta de senaste dagarna och nu fick vi vårt första resultat. Klart överlägsna i klassen (förutom datorn). Läraren var extremt imponerad, och alla andra var bittra. Över en fjärdedel av all market share tillhör oss. Vårt största misstag var att vi inte producerade tillräckligt. Detta är hur kul som helst, och känns jätteverkligt! Som grädde på moset är vi top 40 av 4000 lag världen över!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...