Valp på gång!

Som ni vet har jag ju växt upp med djur och som alla andra barn var ju min dröm att få en egen hund. Istället fick jag nöja mig med familjens alla djur, samt mina ”egna” vandrande pinnar, gerbiler och kaniner. Mehdi å andra sidan kommer från en tämligen djurlös familj och när vi träffades var hans inställning till husdjur, framförallt hundar, rätt negativ. Jag kunde dock se en viss förändring i Mehdis attityd mot hundar julen 2015 då vi satt hundvakt åt Walker, vår tränares muskelknippe till pitbull, vilket gav mig hopp om framtiden!

När vi sedan bodde i Lisle, utanför Chicago, började verkligen mitt hundintresse etablera sig och jag påbörjade den långa processen med att vänja Mehdi vid tanken på hund. Efter orimligt mycket research hade jag bestämt mig för att jag ville ha en belgisk malinois - men med tanke på vår livssituation var det ju inte rimligt just då. Vi passade dock på att åka till de nationella mästerskapen för belgiska vallhundar för att titta på hundar och lära oss mer.

Så när är då rätt timing för att köpa hund? Jo, nu är det visst det! Vi båda är hemma i princip hela tiden, vi har utrymmet och vi har tiden som krävs. Så den 16 januari ska vi hämta hem vår lilla malinois-valp från en kennel i Arboga. Valpens mamma kommer från Blacknecks kennel och blev svensk mästare i rapportering och pappan är från Lindjax och han tävlar på SM-nivå inom skydd – så vi har lite att leva upp till!

Vi har ännu inte valt ut vilken av valparna i kullen som blir vår, men hoppas kunna göra det om en eller två veckor. Det enda vi vet är att det blir en tik (vilket innebär ca 10kg mindre hund, något jag personligen, som en relativt liten individ själv, föredrar). Det kommer komma massor av bilder och uppföljningshistorier här så småningom, men så länge får ni lite valpbilder från kullen. De ser ut som små korvar allihopa…








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...