Turista i Skåne

Veckan som följde bröllopet spenderade vi åt att ”upptäcka” Skåne. Mehdis familj stannade tills på fredagen och däremellan hann vi med en hel del. All-you-can-eat-sushi var så klart obligatoriskt och medan jag jobbade visade Mehdi dem runt både Malmö och Lund. Under mina lediga dagar passade vi på att åka på lite längre utflykter. 
Första anhalt var Ven. Vi hade hyrt tandemcyklar och hade med oss picknick. Mehdi hade dessutom dammat av sin examenspresent från förra året – sin systemkamera. Det var ju inte direkt badväder, men det blev en riktigt fin dag för cykelutflykt. Vi tog oss runt hela ön och hade det riktigt trevligt. På kvällen åkte vi hem till mamma och pappa och åt grillad hamburgare.
Dagen efter åkte vi till Kullaberg och Ladonien, och oj vilket äventyr det var! Jag hade helt glömt hur klippigt och knaggligt det var att ta sig fram. Alla verkade dock tycka det var jättekul och vi klättrade över både stenar och rötter hela dagen. Projektet att ta sig ut till Nimis var extra spännande – men helt klart värt besväret! Den dagen avslutades också med grillat hos mamma och pappa, denna gång följt av en kubbmatch där kvinnorna överlägset slog männen. 
Att bo sju personer i vår lilla lägenhet var helt klart en utmaning, men jag tyckte det gick riktigt bra faktiskt. Vi hade det trevligt och alla verkade nöjda. Det känns bra att Mehdi fått chansen att visa dem runt, han är verkligen stolt över det liv vi lever här och det känns så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...