Första praktiken!

Tänka sig att jag nu gjort min första praktikvecka! Det är sådan skillnad mot de enstaka VFU-dagarna vi tidigare haft. Jag börjar redan känna mig bekväm och jag får ta hand om vissa patienter själv. Jag är även väldigt glad att praktiken faktiskt blir av och inte har ställts in som allt annat.

Nu har jag alltså gjort en av tre veckor på mag- och tarmkirurgen i Helsingborg. Tyvärr är alla gruppass inställda men jag har blivit lite runtskickad mellan avdelningarna för att jag ska kunna se så mycket som möjligt. Det vi gör som fysioterapeuter på sjukhuset innebär mycket mobilisering och att se till att patienterna kommer upp så snabbt som möjligt efter operationer. De flesta som kommer till oss kommer efter planerade operationer och har fått information om vad de kan vänta sig redan innan. Dock kommer en del in efter akut operation och då krävs det lite mer av oss. 

I torsdags spenderade jag förmiddagen på HIA – hjärtintensiven – för att få lite variation följt av ett besök hos en patient på lungavdelningen. På lasarettet finns en mottagning för undersökning och diagnostisk bedömning, framförallt gällande axelskador, så på eftermiddagen fick jag även vara med på en undersökning med ultraljud och grejer. 

Idag när jag kom till praktiken visade det sig att min handledare var hemma med sjukt barn, så där stod jag helt handledarlös. Tre fysios på ortopeden förbarmade sig över mig och jag fick följa med dem hela dagen. De skickade runt mig lite så jag fick se de mest intressanta patienterna och vilken skillnad det var mot kirurgen! Här är uppgifterna mycket mer individuellt baserat på patientens skada och man får göra mer än att bara mobilisera. 

Det har alltså varit en riktigt bra början på praktiken och att pendla till Helsingborg har gått riktigt bra. Jag tar tåget 06:30 på morgonen och sen är jag hemma igen vid 15-15:30. För att göra det hela ännu bättre så har Pressbyrån halva priset på glass, och varje tågstation har ju en Pressbyrån…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...