Påskhelgen






Han fick nog av påsk-posing... 

Vilken fin påskhelg vi hade! Vi inledde helgen med en liten två-timmars promenad i naturen då Mehdi var ledig hela eftermiddagen på skärtorsdagen. Det finns få saker som gör Lisle så nöjd och glad som att spendera tid ute i naturen, framförallt när vi har möjlighet att ha henne på långlinan så hon kan springa omkring och lukta på saker i sitt egna tempo. På långfredagen sen åkte vi ut till mamma och pappa för att äta påskmiddag. Då det är Ramadan nu fick det bli en ganska sen middag, men ägg och sill smakar precis lika gott klockan åtta på kvällen! Även Isaac fick lite ägg, leverpastej och skalad prinskorv som han glatt satte i sig! Dessutom hade påskharen kommit förbi och levererat livets första påskpresent – en liten BRIO-bil som rullar iväg av sig själv om man trycker ner föraren. Jättekul present tyckte vi vuxna, jättefint presentpapper tyckte Isaac :) Han fick även en liten mjukiskyckling! 

Här har ni tidernas bästa familjeselfie! 






På påskdagen var det dags för släktkalas ute i Kungshult för att fira mamma och Emma. Det var jätteroligt att träffa alla! Dagen bjöd på strålande sol och till det njöt vi av smörgåstårta, chokladkaka och cheesecake. Isaac som är en liten blyger gömde sig hos mig den första stunden, men värmde snabbt upp och satt sedan och höll låda resten av eftermiddagen.



Just idag lärde sig även Isaac att krypa! Inte bara att åla, utan att faktiskt krypa på alla fyra! På ovan bild gör han sitt bästa för att lära ut denna nya färdighet till sin morfar. 



Slutligen spenderade vi annandag påsk i skogen. Vi måste verkligen hitta ett alternativ till barnvagn då det är så himla omständligt att ta sig fram om det inte är ordentliga stigar/vägar. Oavsett, så blev det en riktigt trevlig eftermiddag och Lisle somnade på en gång när vi kom hem. Det har i allmänhet varit spännande veckor för henne på sistone då vi påbörjat både en kurs i specialsök och i tävlingslydnad. Lisle tycker nog hittills lydnaden är roligare (hon har inte riktigt fattat specialsök än, och vem tycker det är kul att göra sånt man inte kan?!). Specialsök innebär att man lär hunden en specifik doft och ger den sedan till uppgift att hitta just den doften. Vår instruktörs hund är till exempel tränad till liksök och kallas in för att hitta döda kroppar. Vi känner väl mer att typ kantarellsök skulle vara mer användbart för oss hehe…








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...