En 2020 tillbakablick

Nu så här ett par dagar in på 2021 känner jag att det är dags att reflektera över året som varit. Samtidigt som det har varit ett väldigt tufft år på många sätt, har det även varit ett av de bästa åren i mitt liv – det kan ju omöjligt vara annat när man både gift sig och köpt sitt första hus. Stora delar av 2020 handlade om bröllop och bröllopsplanering för mig, något jag har tyckt varit väldigt kul. Vi började till och med året som gäster på Mehdis brors bröllop, vilket blev en fin tillställning i Bryssel. Det följdes av klänningsköp och bröllopsmässa och en massa annat innan pandemin slog till med allt vad det innebar. 





När jag kommer att se tillbaka på detta året kommer jag minnas det med en väldig respekt. Respekt för hur svårt det är att hantera en global kris, respekt för allas individuella sätt att hantera situationen, respekt för sjukvården. Jag har haft tur, mitt bröllop blev av, skolan har fortgått, jag har kunnat jobba, men långt ifrån alla har haft samma tur. Det har varit ett mörkt år, många har lidit, många har lämnat oss - och dessa kommer alltid finnas i våra tankar. Trots detta har jag valt och kommer fortsätta att välja att fokusera på de ljusglimtar som varit.

En sådan ljusglimt var min väldigt korta, men roliga, come-back i bassängen som ledde till personbästa på 50fr i början av året. Känslan av att få ha en tävlingsdräkt och att känna sig snabb var fantastisk. När jag la simningen på hyllan (igen) köpte vi landsvägscyklar som förgyllde vår sommar. På min födelsedag cyklade vi hela vägen till stranden för att bada till och med och det är minsann inte varje år det varit varmt nog för det. En annan ljusglimt var vår lilla weekend i Bremen i Tyskland för att hälsa på Lenni och Lauren.










Årets största ljusglimt var dock vårt bröllop den 4 juli. Det var en så fantastisk, glädjefylld, lycklig, regnig, kärleksfull, rolig och dansfylld dag. Att dessutom få ha hela Mehdis familj här och turista runt med dem i en vecka var också riktigt kul! Det var knappt vi hann återhämta oss från allt detta innan vi åkte iväg till Kroatien. Det var väldigt länge sedan jag var på solsemester och resan blev verkligen den perfekta kombinationen av sol och bad och sightseeing. 










Mitt under detta resandet passade jag och Mehdi på att bli radhusägare. Flytten gick i början av oktober och vi har i skrivande stund bott här i ungefär 3 hela månader. Jag kan bara säga att jag stormtrivs och att vi verkligen kommit i ordning. En månad efter att vi flyttat in passade vi på att gifta oss islamiskt i Malmö moské också – eftersom vårt planerade bröllop i Marocko inte blev av. Så detta gångna året har vi alltså gift oss två gånger, köpt hus, samt köpt valp. Valpen tingades i november och nu är det mindre än två korta veckor tills vi får hem henne! 





Jag har, med tanke på omständigheterna, verkligen haft ett fint 2020. Nu blickar jag framåt mot nya äventyr och förhoppningsvis färre pandemier, och önskar alla ett god fortsättning!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...