Skolstart!


Fika i Emma och Hannes fina lägenhet!



Jag flög hem från Belgien den sista fredagen i augusti och hemma väntade en intensiv helg med besiktning av rum, kontraktskrivning, nyckelutlämning och allt annat som hör till när det gäller husansvaret och terminsstart. Men helgen gick förhållandevis smidigt och rätt var det var så var det måndag och skolstart! Den här terminen handlar det om kandidatuppsats. Jag skriver tillsammans med Julia och vi har hakat på ett forskargäng där vi har hittat ett litet sidoprojekt som ändå är relevant för forskarnas studier. Vi ska nämligen titta på sambandet mellan rörelsekvalitet 6 månader efter främre korsbandsoperation och den självuppskattade förmågan 2 år senare. De första veckorna av terminen är ägnade åt vetenskapsmetodik och utvecklande av projektplan, innan vi får ge oss in i det analytiska. Jag är supernöjd med valet av både skrivarpartner och ämne och det känns som vi verkligen är i fas.

Det bästa är att vi kan lägga upp vårt schema precis hur vi vill och det passar oss båda jättebra. Vi har nämligen båda fullt upp med fysio- och läkarbesök så att kunna vara flexibla har varit jätteviktigt. Samtidigt så ger vi verkligen 110% när vi jobbar så vi har möjlighet att ta ett par timmars paus här och där för alla inbokade besök.

Flexibiliteten med schemat har även gett mig möjlighet att ungås med kompisar lite mer fritt, vilket är en kul omväxling efter en sommars heltidsjobb. Jag hjälpte bland annat Hanna med att färga håret och fick samtidigt prova hennes nya, coola outfit! Stort grattis till körkortet! 


Jag har varit själv hemma dessa veckor också, vilket definitivt har underlättat fokuset på uppsatsen. Mehdi som fortfarande jobbar hemifrån stannade nämligen kvar i Belgien i 3 veckor till efter att jag åkt. Det är inte ofta den familjen lyckas samlas allihopa så det var kul för honom att kunna vara där. Men nu, sedan i fredags, är ordningen återställd och Mehdi är tillbaka där han hör hemma! 


Andra helgen efter att jag kommit tillbaka till Sverige träffades Team Kaspersson för att genomföra Blodomloppets virtuella upplaga: 5km i Kungshult med omnejd. Vi hade strålande väder och även om jag inte sprang mer än själva slutspurten (det är väl ändå den som räknas??) så var det riktigt kul. Efteråt åt vi gott och hade det riktigt trevligt!  














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...