En sista tur till Chicago

För en dryg vecka sedan kom jag hem från Chicago och this is it. Nu har jag inga planer på att åka dit igen inom nära framtid och det känns tungt. Jag uppskattar verkligen den chans jag fått att bo och leva i en annan världsdel, men en liten del av en stannar gärna kvar. Vi hade väldigt fina dagar där dock! På påsksöndagen bjöd Martina och Mark med oss på firande med vänner och familj. I närmre 25 graders värme fick leta påskägg, äta gott och umgås. Det var verkligen en sån där drömtillställning då man bara njöt. Jag är så glad över att vi träffat så fantastiska människor. Innan det var dags att lämna Chicago hann vi även med lite shopping, teinköp, sushi och Chicago styled pizza.

Innan Chicagobesöket spenderade jag fem dagar i New York med Mehdi och hans lillasyster Kenza. Det var första gången för dem så det var jättekul att turista runt. Vi hade hyrt ett Airbnb på andra sidan Hudson och hade fantastisk utsikt över hela Manhattan och bara 15 minuter med buss från centrum. Gissa om jag njöt av löptursutsikten när jetlaggen väckt mig tidigt! Han vi hyrde rum hos rekommenderade en tur som var fantastiskt fin, men slutade med 1 km rakt uppför... Jag hann även med en långtur genom Central Park, precis som på film!

Utöver att springa var vi uppe i Empire State Building och tittade på utsikten och vi utnyttjade en turbuss i två dagar som tog oss till Brooklyn och runt stora delar av ön. Det ingick även en färjetur runt frihetsgudinnan och spetsen på Manhattan med världens bästa guide. Vilken utsikt alltså! Vi hann även med lunch i China Town, naturhistoriska museet och en massa gående kors och tvärs över hela New York. Det blev en kanonresa och var väldigt kul att få lära känna Kenza lite bättre. 

Också nämnvärt är att jag och Mehdi passade på att fira vår femårsdag i New York! Det gjorde vi med en dundermiddag på en liten restaurang i Weehawken, där vi bodde :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...