Sommarvärme och sommaraktiviteter

Igår var en sådan där dag då man bara njuter av livet. Jag hade ett hektiskt schema hela eftermiddagen och det började med tidernas lunch i caf. De hade ananaskyckling, coconut shrimps, majskolv och en massa frukt. Fylld med energi hade jag, Vika och Cait presentation i vår marketingklass. Vi har under terminen jobbat med olika fokusgrupper, och vårt projekt har varit att undersöka skillnader mellan killars och tjejers rädsla och osäkerhet. Det har varit riktigt kul och vår presentation gick kanon.
Efter det hade vi träning och vi körde bland annat en testserie bestående av 50 push-ups, 50 pull-ups, 100 squats och 100 sit-ups på tid. Jag blev färdig efter 12 minuter och 27 sekunder.
Det följdes av årets upplaga av Blue and GOLD 5km. Fy fasen vad jobbigt! Den här veckans träningar har varit riktigt tuffa för de få som faktiskt har tränat, och det kändes. Men jag tog mig igenom det och färgglad och fin var jag! Färgen vägrade dock försvinna och mitt hår har ny gröna slingor... Aldrig igen.
Efter en ordentlig dusch deltog jag i en undersökning Lucas gjorde, innan jag gick för att hjälpa till med Reslifes program "Helms Throwdown". Det var superkul! Varm och skönt ute, en massa mat, tie-dyed handdukar och basket. En riktigt härlig, somrig atmosfär!

Grattis mamma!

Skickar så många grattiskramar jag kan över Atlanten till min älskade mamma som fyller år idag! Hoppas du har haft en perfekt dag!
Själv har jag en ganska bra dag. 30 grader varmt och sol, så jag ligger vid poolen. Imorse hade vi träning och vi simmade en timme med skor och t-shirt. Grymt jobbigt, men kul!
Igår kväll var jag ute och åt med reslife. Vi var på Chili's och jag åt en supergod mangokyckling med sparris. Vår RD hade köpt ramar och skrivit ut bilder som vi alla skrev hälsningar på, så det var rätt gulligt!

Val-dags!

Jag kan stolt meddela att ni nu läser ord skrivna av WU Swim's kapten för tjejlaget 2016-17. Japp, vi hade val i dag, och det visade sig att laget ville se mig och Olga som sina kaptener! Jag känner mig väldigt ärad! Killarna nya kaptener är Mehdi och Lucas.
Terminens sista obligatoriska träning är nu över (vi kommer självklart fortsätta träna ändå) och det var köttigt som bara den. Det firade jag och Mehdi med att baka en jordgubb-chokladkaka!

Jordgubbar i massor!

Vi har hittat en guldgruva! 15 minuter från skolan finns ett jordgubbsfält där man betar 10 dollar och sen får man plocka så mycket man kan äta och få plats med i sin hink. Det var helt fantastiskt gott!!! Söta och solvarma, yummy! Jag, Mehdi och Lauren har fyllt hela kylen med gubbar nu.
Som om inte det var nog med matglädje för en dag, så bestämde jag och Lauren oss för att överraska killarna med hemmagjord hjort-kebab. Vi hade fått köttet av hennes pappa, sen gjorde vi kebab i pitabröd på det! Det blev faktiskt riktigt lyckat!
Hela lördagen blev rätt bra! Vi spelade frisbee och fotboll på träningen på morgonen, och jag spenderade ett par timmar vid poolen och volleybollplanen. På kvällen hade vi vårt årliga Beer Olympics, men eftersom jag hade duty kunde jag inte delta.

Freedom of Speech

Här har ni en skrämmande, frustrerande och rent av äcklig historia. Det hela började med hundratals affischer uppsatta överallt på skolan. Jag tror det satt runt 15 stycken på enbart första våningen i min byggnad (inklusive min dörr eftersom jag är CA, vilket inte innebär att det är fri affischering där!). Dessutom var varenda gåbana fylld med kritskrivna texter, och allt handlade om varför "terrorister hatar Amerika".
Det hela var en reklamkampanj för ett så kallat faith lyceum, organiserat av den konservativa föreningen Young Americans for Freedom. De hade bjudit in en kvinna, född muslim men som konverterat till kristendom, och hon spenderade en timme åt att använda sin yttrandefrihet till att kränka varenda muslim. Enligt henne är islam helt och hållet negativt och tron leder enbart till terrorism och mord. Muslimer anser att alla icke-muslimer lika väl kan dödas.
Denna kvinna, Nonie Darwish (ni kan kolla upp henne på youtube), spenderade en timme åt att generalisera och diskriminera, genom att få det att låta som varenda muslim följer Sharialagen till punkt och pricka med enbart morbida tolkningar av den.
Det som är mest störande är dock att skolan lät detta hända. När administrationen förstod vad det var frågan om, togs alla bidrag och finansiella stöd bort, men ingen stoppade eventet. De flesta som dök upp, kom i protest, och endast ett fåtal var där för talarens support. Värt att nämna är också att 4 poliser var på plats ifall det hela skulle gå över styr. Bara det faktum att polisen behövdes kallas in borde vara nog för att inse att man inte borde genomföra föreläsningen.
Mot slutet var det dags för frågor, men det verkade inte som några frågor blev besvarade. Protesterna blev istället nertystade, så jag antar att yttrandefrihet bara gäller i vissa sammanhang...
Wingates motto är "Faith, Service, and Knowledge" och detta går emot alla nämnda värderingar. Jag är tämligen säker på att om Mrs. Darwish hade ståt och kränkt Afro-Americans istället för muslimer, då hade inte hennes tal varat länge...

Skönt att se att de flesta enades i protest! 

Årets Pub Golf

Årets pub golf avklarade i Lördags. Jag var caddy för bland annat Niklas och Bailey, som nu blivit frisläppt från sina tränaransvar så han kan så vara en vanlig student de sista veckorna innan graduation. Det blev en riktigt kul kväll, men en massa svenskar! Innan golfen hade hela laget en cookout med grillade hamburgare och sol. En toppendag helt enkelt.
Både igår och idag har jag haft fullt upp med reslife. Igår höll vi i ett självförsvarsprogram och det var riktigt intressant. Nu finns det inte en kidnappare i världen som kan rå på mig!
Idag höll vi i Family Feud, en frågesport, som också var lyckad.
Skolmässigt rullar det på som det ska. Med endast två veckor kvar till finals är vi inne på slutspurten nu. Idag hade jag och min grupp i Global Business presentation om vårt terminslånga arbete som bestod av en Business rapport. Vi skulle undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp en marknad för Burt's Bees i Tyskland. Läraren var imponerad och vi fick bra betyg!

Reunion!

Så igår kom äntligen Makis och Niklas tillbaka för besök på Wingate!!! Det var två år sedan de transferrade och det är hur kul som helst att ha dem tillbaka!
Efter en massa debatterande fram och tillbaka så bestämde vi oss för att spendera kvällen i Charlotte, Epicenter och ta det som det kommer. Sämsta idén någonsin är att åka iväg utan en plan... Vi blev snabbt uppdelade i grupper, alla som inte var 21 höll ihop, jag och Niklas gick till Suite, och de andra fördelades på barer. Suite visade sig vara kvällens höjdpunkt, så det slutade med att alla som var över 21 kom dit och vi hade superkul. På vägen hem blev det Cookout.
Nu imorse hade vi ett intersquad meet som träning. Hela laget var uppdelade i två lag, white and blue, och vi hade bara en massa roliga grenar. Jag var i team White Power, och vi vitmålade, hade hejarrop och riktig lagstämning. Tur att vi inte hade någon allmän publik, för det hade nog inte sett så bra ut att ha 14 simmare hoppandes och sjungandes olé, olé, olé, olééé, white power, white power...
Hur som helst, jag simmade 50 fjäril med frisimkick och 50 korkskruv, samt deltog i 14x25-laget och kanonkuletävling. Det var en jämn fight men tyvärr så förlorade WP mot Blue Dogs.

Debatt och finmiddag

Har ni hört om självgående bilar? Styrda och navigerade med hjälp av radar, laser, sensorer och kameror. Detta är tydligen något man vill utveckla för säkrare trafik och ännu mer hjärndöda och oansvarstagande människor. Det var något jag och min grupp skulle argumentera mot i min Ethics Class idag, och det tyckte jag vi gjorde med bravur, om jag går säga det själv. Det var riktigt roligt att verkligen kunna argumentera för sin sak och dessutom känna att man fick support från publiken!
Det har varit en riktigt bra dag idag. Alla internationella elever var inbjudna till en middag i Charlotte med en massa professorer, alumnis och sponsorer från skolan. Vi var runt 70 pers och vi började med att mingla runt och äta snacks innan vi blev tilldelade bordsplatser. Jag och Jerome hade sällskap av tre professorer och två före detta elever (som graduatade 1968),och vi hade supertrevligt! En massa intressanta konversationer och skratt.
Det är en väldigt märklig känsla att vara i den här åldern måste jag erkänna. Jag är ju uppenbarligen inte ett barn längre, men jag är inte vuxen heller. Så i sådana här lägen, när man spenderar en 3 timmars lång middag med betydligt äldre folk, och de faktiskt lyssnar på en och pratar med en som om man är på samma nivå, då känns det rätt mäktigt. Jag blir liksom stolt på något sätt. Det blev helt enkelt en riktigt bra kväll med både lax och chokladkaka.

Skolan hade dessutom besök av terapihundar idag! Detta är Lizzy. 

En så kallad "Sverige-expert"

Det var åtminstone vad jag blev presenterad som av Dr. Ellis när jag skulle hålla i en lektion för klassen som ska åka till Sverige i slutet av terminen. Det är inte var dag man blir tillfrågad att prata inför en hel klass i 40 minuter, men så var fallet igår. Jag hade satt ihop en powerpoint med en massa roligheter och fakta om svenskar och vårt typiska beteende, och började självklart det hela med att bjuda på FIKA.
Min presentation var succé! Alla skrattade och de hade massor med frågor, och jag kände mig riktigt rolig faktiskt. Det var en väldigt nöjd och skön känsla jag gick därifrån med.

Weekend on point!

Det har varit en väldigt bra helg tycker jag!  I fredags var jag och Mehdi och såg Batman vs. Superman, och den får ett okej. Alldeles för lång och lite komplicerad tyckte jag, men en bra story.
På kvällen hade Wingate en bal, så självklart gick jag dit! Syftet var att fira vår nya president, så han var där. Skolan hade anordnat det gick titt bra med dans, snacks och dryck, och jag hade superkul!
I lördags var vår träning inställd så jag tränade lite själv, innan vi på kvällen hade temafest.
Idag hade vi orientation för alla nya reslifemedlemmar, vilket innebar diverse aktiviteter såsom scavenger hunt/"tipsrunda". Trots att vi fuskade så förlorade vi... Förutom det så har jag och Mehdi tittat en massa på Lost, fyllt i skattepapper, lagat middag och jag har varit och kollat på intramural fotboll. Efter en bra helg är jag nu redo för en ny vecka!

Tja tja bloggen...

Nu är jag tillbaka igen med uppdateringar! Den här veckan har flugit förbi! Jag hade möte med både Kirk och Katie i måndags. Kirks var det årliga mötet för att diskutera säsongen och skriva på papper för nästa år. Fick visst en liten ökning av mitt scholarship!
I onsdags drog vi igång med morgonträning igen. Vi kör onsdag och fredag morgon så vi kan få eftermiddagen ledig i stället. Dock ägnades onsdag kvällen år Special Olympics, som också drog igång i den här veckan. Jag har hand om samma tre kvinnor som tidigare år, så det är kul!
I torsdag hade vi inga lektioner för det var invigning av vår nya president, så det tillät oss att gå ut i onsdags kväll. Vi var ett gäng som åkte till Suite i Charlotte och jag hade superkul!
Igår (som en del av invigningsdagen) volontärarbetade vi med diverse communityprojekt. Jag, Mehdi, Tripp, Nik, och Alex var i skogen och högg fram en stig. De ska nämligen göra motionsspår där, så vi spenderade eftermiddagen i snårig terräng. Det följdes av träning. Under landträningen gjorde jag ett tämligen misslyckat försök att fånga en 14 lbs medicinboll, vilket resulterade i att jag bet igenom min underläpp (avbitet skin fastnade mellan mina framtänder...). Det tillsammans med en incident dagen innan, som involverade ett sugrör och ett gupp i vägbanan, som fick mig att bita överläppen, har nu fått mig att gå omkring med ett konstant duckface. Dessutom är jag förkyld. Svullna läppar, svullen näsa, svullna bihålor och lock för mitt ena öra... Jag är i kalasform! Jag kan även tillägga att jag slog min armbåge i min deodorant igår, så den gör ont den med. Trevlig helg!

Breakfast in a fort

Dagens höjdpunkt var Mehdis och min lilla frukostdate i vårt hemgjorda fort. Har man ett barns sinne, så har man, och det får nära och kära acceptera att bli indragna i!
Reaten av dagen var lång, jobbig och full med plugg. Jag gick på review session inför veckans prov i Business Production och jag tutored ett gäng elever i Business Statistics. Däremellan nånstans hann jag med att hämta upp mat på Tokyo till en sen middag.
Tillsist la jag ner pluggandet och gick och kollade på killarnas första intramuralmatch i soccer. De vann 3-1!

Sushiiiii

Då var det fredag igen och vi kände att det var dags för lite half-price sushi. Efter en riktigt bra träning åkte jag, Mehdi, Lenni och Lauren till Red Bowl och åt. Vi hade den mest pratsamma servitrisen någonsin... Hon stod vid vårt bord och pratade om allt mellan himmel och jord, vilket kanske inte riktigt är vad man önskar när man går ut och äter. När vi kom tillbaka spenderade vi kvällen med att titta på Lost. Det är serien jag för tillfället är fast i! Nu ska det njutas av helg!

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...