The Capitol

I måndags innan vi åkte från DC, hann vi med ett besök på the Capitol. Washingtons huvudbyggnad, där kongressen håller till. Vi gick en turvandring och fick se och höra om allt som försiggår där inne. Efter att ha tagit en massa bilder, lämnade vi staden och begav oss hemåt. Vi hann dock inte långt innan nyheten om skottlossningen nådde oss. Vi var endast ett par timmar ifrån att fastna i en lockdown i The CAPITOL. Lite skrämmande.
Väl hemma igen var det bara att ta sig tillbaka till allvaret! Skolan drog igång i tisdags igen, med endast fem veckor kvar till finals. Det var tänkt att Emma skulle åka hem i tisdags, men icke! Tydligen hade flyget blivit ändrat (och de hade glömt meddela Emma...) så vi kom två timmar för sent. De var väldigt hjälpsamma dock, och gav henne en ny biljett hem i onsdags. Kunde varit värre, nu fick hon ju en till dag i solen!
Igår kom hon i alla fall iväg och min lägenhet är så tom nu! Nästa gång vi ses blir det på svensk mark!

Smithsonian Museums

Dagen spenderades på museer i DC. Vi tog tunnelbanan in och började med Air and Space museum. Där fanns rätt coola flygplan och rymdskepp, samt en massa information om krig, rymden och livet i luften.
Efter det åt jag KEBAB (!!!) på väg till nästa museum. Det var nästan som hemma och riktigt gott. Nästa stopp blev naturhistoriska museet med en massa djur, dinosaurier, och andra spännande saker. Min favorit var delen med människans utveckling och evolution. Det mest kända på museet var The Hope Dimond.
Det tog längre tid än vi räknat med att gå genom museerna så två fick räcka. Därefter tog vi en tur till vita huset och såg det från andra hållet. Idag satt det en massa folk med skyltar och mikrofoner och framförde en massa politiska budskap. Rätt underhållande!
Helt slut och med ömma fötter, tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet och lagade middag. Resten av kvällen bestod av filmtittande och en snabbtur runt området för att äta falafel. Vi har det rätt bra här måste jag säga!

District of Columbia

Turister som vi är, var vi redo att fånga dagen tidigt imorse. Vi hade köpt biljetter till en hop-on-hop-off-busstur som tog oss genom hela staden. Vi passerade Pentagon först, och sedan stannade vi vid Lincoln Memorial Washington Monument och WWII Memorial och det var fantastiska upplevelser. Precis som på tv var det riktigt mäktigt att se!
Bussturen fortsatte till Madame Tussauds och det var galet vad verkliga vaxdockorna såg ut! Pinsamt nog bad jag en docka om ursäkt för att jag råkat gå framför hennes kamera... Museet hade alla möjliga presidenter, atleter och kändisar, inklusive vita husets kontor och talpodie.
Efter det tog vi oss till China Town där vi köpte nåt märkligt risvin som skulle drickas varmt. Det följdes av en tur till Vita Huset. Det var mindre än väntat men fortfarande magnifikt! Tydligen gömde sig Obama där nånstans! Som avslutning på turen åkte vi till Smithsonian Castle, ett informationcenter för alla Smithsonian museer i DC. Väl hemma igen gjorde killarna spaghetti och köttfärssås till middag. Imorgon tar vi oss an en massa museer!

Road Trip is my thing

Så då är vi tillsist framme i Washington! Vi påbörjade den 6,5 timmar långa resan klockan 6 imorse, och tur var det, för det tog oss 12 timmar att komma fram. Lite detours hör hemma, och dessutom gjorde vi ett väl värt stop i Maymont Garden i Virginia på vägen. Även om det är ganska tidig vår så var det helt fantastiskt vackert där! Italiensk och japansk trädgård och en massa djur.
Det plus två hälsosamma matstopp och en massa trafik gjorde resan dubbelt så lång. Men vad gör det när man har bra sällskap!?
Innan vi kom fram till hotellet stannade vi på Aldi's och köpte mat för hela helgen. Vi hade bokat ett litet hotellrum med kök och alltihop som visade sig vara kanonbra. Emma och jag sprang en runda när vi kom fram innan vi alla lagade kycklinggryta med ris. Nu är det läggdags och vi har en massa detaljerad planer för imorgon!

Påsklov

Igår morse hade vi träning klockan 6 på morgonen (åh morgonträning, du är saknad...) så att vi kunde få eftermiddagen ledig. Halvvägs genom träningen tog jag en paus för att registrera för kurser till nästa termin. Jag ska läsa Business Strategy, Business Law, Marketing special topic, finance och franska, och jag är väldigt nöjd med schemat.
När jag var klar med lektionerna för dagen åkte jag och Emma till Monroe och shoppade och åt lunch. Vi åt på Chili's vilket var supergott! Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans som avslutades med en liten stund ute i solen vid poolen.
På kvällen bestämde vi oss för att ha en typisk, amerikansk pizzakväll så jag, Emma och Mehdi beställde två stora pizzor som vi åt medan vi kollade på Lost.
Nu är det äntligen påsklov och vi tre och Tripp är i skrivande stund på väg till Washington DC!

Livet leker!

Fy vad dagarna går snabbt! Emma börjar bli rätt bekväm här, kommer och går som hon vill medan jag är i skolan. Igår tog jag med henne på min marketinglektion och senare åkte vi på bio. Vi såg Allegiant och den var riktigt bra! Idag spenderade vi hela eftermiddagen vid sjön. Superhärligt i solen (Emmas bränna är dock inte så härlig nu...). På eftermiddagen hade jag ett program där man kunde måla påskägg, och både Emma och mina residents visade sina konstnärliga sidor!
Ikväll gick vi på en föreläsning med Piper Kerman, författaren till Orange is the New Black. Det var väldigt intressant faktiskt!!
Vi har det bra här tillsammans så det är inte klokt!

Fullt upp hela helgen!

Igår tog jag med Emma till hennes första lacrossmatch, vill ju att hon ska få uppleva så mycket amerikanskt som möjligt! Därefter åkte vi och fick gjort vid våra naglar, så nu är mina påskaktigt färgade.
På kvällen hade vi årets fest. Alla simmare från både Limestone och Queens kom, och det var fullt ös! Emma och jag hade jättekul!
Idag spenderade vi hela dagen shoppandes, och jag och Mehdi introducerade Emma till både Taco Bell och Cheesecake Factory. Dessutom hittade hon en studentklänning! Så det har varit en lyckad dag!
För övrigt så har vi bokat hotell i Washington DC över påsk! Vi ska roadtrippa dit med Mehdi och Tripp, så det lär bli ett äventyr!

Soligt värre!

Vi har haft en solig och härlig dag idag! Jag hade lite lektioner och prov och grejer, men hann ta med Emma till Einsteins Bagels för frukost. När jag var färdig för idag, packade vi lunch och knallade till sjön för att sola och äta. Jag förstår inte hur det gick till men jag blev jättebränd...
Till träning idag körde vi ultimate frisbee och football vilket var riktigt kul. Därefter tog jag med Emma på baseball innan vi hamnade i Beam för en myskväll.

Finbesök!

Då var hon äntligen här!!! Jag och Mehdi åkte och hämtade Emma på flygplatsen halv åtta ikväll. Det var en väldigt trött, men glad, tjej som dök upp! Kan inte fatta att det var så länge sen vi sågs! Efter lite mat och TV-tittande, lyckades vi få tag på en enorm madrass åt henne. Jag tror hon har somnat redan... Nu ser vi fram emot 2 kalasbra veckor!

Just kidding! 

En dag kvar!!!

Jag gick till vår trainer imorse med mina knän. Jordan gav mig en massa övningar för att förstärka mina lårmuskler, så knäna kan klara av mer, och jag känner redan träningsvärken komma... Förutom det så hade vi två och en halv timmes träning, som bestod av både simning och landträning.
Efter träningen packade jag och Mehdi picknick och åkte till camupssjön och åt middag. Det var hur mysigt som helst! Allt smakar så mycket bättre om det äts utomhus.
Imorgon kommer Emma!!!

Soletid

Då var ytterligare en solig dag över. Röd och fin är jag! Imorse hade jag en presentation i Global Business om hur EU och Turkiet håller på att genomgå ett avtal för att kontrollera massinvandringen i Europa. Det gick jättebra och jag fick ett solklart A.
När jag jobbade gjorde jag en ny affisch, den här gången för ett lyceum som Lucas anordnar.
Annars så började träningen idag. Jag hade labb så missade hela passes, vilket medförde att jag fick simma själv. Kul...

Borta bra men hemma bäst

Det var rätt skönt att komma tillbaka i lördags och det var ännu skönare att ha hela söndagen åt att vila upp sig och ta igen sådant jag inte gjort under lovet (typ sola och läxor). Jag och Lauren gjorde ugnspannkaka på de gula äggen och åt det med sausage. Efteråt solade jag lite och efter dryga två timmar vid poolen hade jag en liten solbränna.
Tillsist kom alla nationalssimmare hem, inklusive Mehdi som haft en fantastisk helg. Efter att ha brutit 20 sekunder på 50 fritt är han nu tekniskt sett lagets snabbaste kille!
Jag hade gjort äpplepaj som överraskning, och den blev supergod och krispig. Både igår och idag har jag fortsatt mitt solande medan skolan börjar komma igång igen. Tydligen börjar vi träna idag igen, vilket är rätt dålig timing eftersom mina knän har börjat göra ont. Jag vet, jag lär mig aldrig. Det händer varje år att jag överanstränger en muskel eller led efter att jag börjat träna något nytt. Men, men, det är bara att göra det bästa av det hela! På torsdag kommer Emma och hälsar på, och det ska bli fantastiskt!!!!!

Se hur gula äggen är!!! 

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...