Födelsedagskalas

Jag älskar kalas! Jag uppskattar verkligen att se hela släkten samlad (eller i alla fall så många som möjligt) och det kändes lite extra kul att vara hemma hos oss! Idag firade vi nämligen mig och pappa. Och vilket firande! Finfina presenter, smörgåstårta, jordgubbstårta och tiramisu. Dessutom blev det en massa lek med face swap appen, så jag bjuder på en bild på kusin och sysslingar haha :) Tack för en trevlig kväll!





Jobb

I måndags tränade jag och Anna tillsammans innan jag begav mig hem till Kungshult igen. Det har verkligen varit en toppenvecka! Lite trött vaknade jag tidig på tisdagen för att kunna fira min älskade pappas födelsedag. Vi hade köpt en del träningskläder till honom,  bland annat en buff! Efter lite firande åkte jag mot Malmö och min första dag som säljare för Oxfam!
Det är ett underbart team jag jobbar med! Alla är fulla av humor och är härliga att ha omkring sig. Eftersom jag är nyast hjälper de mer vana mig och ger mig råd. Arbetet är kämpigt men jag känner (och hoppas) att jag kan utvecklas. När jag var färdigjobbad åkte vi till kusinen som också fyllde år! En dag fylld av firande och trevliga stunder!
Fina pappsen <3

Upptäcktsfärd

Efter en utsökt frukost gav jag och systrarna Jonsson/Lindblad oss iväg på vandring. Vi skulle runda hela ön. Sydlångö är en klippö, med väldigt ojämna klippor så  år vandring blev till en två timmar lång klättring. Ett snabbt och kallt havsbad blev också inkluderat, det första för mig i Sverige för i år!
Hela eftermiddagen rodde, stretchade och solade vi. En helt underbar dag som vi avslutade med korvgrillning över öppen eld.
Imorgon bär det av tillbaka till Stockholm igen!




Glad midsommar!

Vill man ha en äkta, typisk svensk midsommar, då är Sydlångö platsen man ska vara på! Jag började dagen med en löptur runt ön med Annas mamma och deras amerikanska vän. Hur fint som helst, trots att jag vurpade och fick årets första sommarknä. Det följdes av en härlig frukost med risgrynsgröt och hembakat bröd med mera.
Sedan har det gjorts kransar, plockats blommor, klätt midsommarstången och så småningom sjungit och dansats. På eftermiddagen blev det jordgubbstårta innan middagen, som följdes med kortspel. Klockan åtta var det äntligen dags för dagens höjdpunkt: räkfesten. Räkor till det oändliga! Och korv med bröd haha... Det var en massa allsång, sköna klassiker och tal innan det hela avslutades för att festen skulle ta sig till stranden för ett kvällsdopp. Jag var åskådare haha. Nu ligger jag med huvudet på en kudde med sju blommor under! Vilken underbar dag :)





3



Sydlångö

Vi var uppe och tränade tidigt imorse, innan vi med packad lunch begav oss mot västkusten. Anna var tvungen att skriva uppsats så jag fick köra Porsche i fyra timmar innan vi bytte.
I Strömstad blev vi upplockade med båt och reda till ön. Jag var här för tre år sedan, och det är kul att vara tillbaka. Nu har vi nyss ätit soppa, pannkakor och olivbröd till middag och nu väntar vi på att en brännbollsmatch ska börja!




Stockholm

Igår eftermiddag åkte jag äntligen till Stockholm och Anna. Ska följa med henne och hennes familj till Sydlångö imorgon för att fira midsommar, och det ska bli jättekul! Imorse var vi och tränade med Väsby, därefter har vi knallat runt i stan hela dagen. Vi hittade lunch på en fräsch salladsbar, innan vi gick till Annas simkompisar på fika. Oj vilken dunderfika det var! Massor med cheesecakes, chokladbollar, brownies och mera.
Förutom att gå så har vi använt tunnelbanan till höger och vänster. Smidigt att de går så ofta när en hinner på medan den andra står kvar på perrongen...
Nu ikväll har vi (som alltid) lagat en gudomlig middag bestående av en massa frukt och grönsaker tillsammans med pasta och kyckling. 



Lite hit och dit

Mysdag med syster stod på schemat idag. Vi tog oss en tur till Nova så jag kunde köpa hörlurar (mina gamla hittades i tre delar i torktumlaren häromdagen...) och fixa min nya armbandsklocka så den blev i rätt storlek. När vi körde hem åkte vi inom Eslöv och körde ett superköttigt pass.
Emma och jag har börjat på en ny TV-serie, Outlander. Jag läste alla böckerna när jag var yngre, och tyckte det var jättebra. Det blev en hel del avsnitt avverkade ikväll. Dessutom har jag hunnit skypat med Game of Thrones-killarna!

Överraskning för mig!

Idag var det dags för den utlovade födelsedagsutflykten! Vi var alla redo att åka klockan 10, och jag var den enda som inte visste destinationen. En och en halv timme på färd, innan vi kom till Glimmingehus där de idag hade 10 000 Riddares dag. Vi såg svärdfäktning, turnéspel, vi dansade medeltida danser och vi åt en mumsig lunch.
Som om inte det var nog, gick äventyret vidare mot Stenshuvud och Café Annorlunda. Vi åt gott och gick sedan runt i naturreservatet bland kor och växtligheter.
Det har varit en alldeles underbar dag! Älskar min familj så mycket för att de alltid ordnar så mycket bra för mig!

Studentfirande

Alldeles på tok för mätt efter gårdagens ugnspannkaka, sov jag bedrövligt. Det var ingen pigg Erika som gick upp strax efter åtta imorse för att gymma. Men som alltid piggade träningen upp mig.
I eftermiddags var jag på utbildning inför mitt sommarjobb, så nu vet jag vad Oxfam sysslar med! Efteråt så åkte hela familjen till kusinens student. Jättetrevligt och supergod mat. Bästa Irene skickade dessutom med mig en påse med mina favoritbullar hem!

Lite svensk sommar

Då kom solen och värmen till Kungshult! Låg ute och solade med Mattis hela förmiddagen och när Emma kom hem åkte vi till gymmet. Det blev ett riktigt bra armpass, och det avslutades med sommarens första kulglass. Hallon-saltlakris och brownie! Så gott.

Game of Thrones

För ett drygt år sedan försökte jag hoppa in i fjärde säsongen. Alla pratade ju om hur bra serien var, men jag hade inte lyst att börja från början. Tror jag såg två hela avsnitt innan jag gav upp. Men sedan började jag från början, nu i våras, tillsammans med Öystein, Lenni och Mehdi. När vi skiljdes åt hade vi precis börjat på säsong två, och jag planerade inte att fortsätta. Men så helt plötsligt blev jag helt besatt av serien. Har nu sträcktittat i ett par veckor, kollat ifatt de andra och kommit ifatt själva serien. Nu väntar jag med spänning på tionde avsnittet på måndag!!! Sedan får jag väl gråta tills i vår när nästa säsong släpps...

Fotovernissage

Vaknade imorse till ljudet av bakning; mamma var mitt uppe i degen som skulle bli till hamburgarbröd. Man vet att nåt gott väntar om man redan innan frukost längtar efter middag. Men innan det bjöds på hamburgare åkte jag, pappa och Emma till en fotovernissage. Min  klasskompis från högstadiet hade satt upp ett galleri kallat Skånes Mångfald, med vackra naturbilder. Under tiden stod Elvira för musik!
Hemma igen grillades de efterlängtade hemmagjorda hamburgarna och det var verkligenvärt väntan! Hur gott som helst! Till efterrätt blev det rabarberpaj. Svensk sommar at its finest!

Svenska flaggans dag

Började med ett köttigt träningspass med Emma. P90X is Xtreme! Därefter fixade hela familjen i trädgården tillsammans, medan vi njöt av solen. Så höll vi på tills det blev dags för middag, och dagen till ära blev det årets första grillning. Åh vad gott!!!
Precis som när jag var liten, åkte vi till Skarhults slott för att fira nationaldagen. Kulturskolans kör och orkester var där, tillsammans med den traditionella hornblåsaren. Det blev en supermysig dag!
Nu ikväll blev jag halvt ihjälskrämd av en, tillsynes, albinokatt. Låg i godan ro i min säng och tittade på Game of Thrones när en katt helt plötsligt är på väg in på mitt rum. Jag blev livrädd haha! Så altandörren stängdes rätt kvickt.

Jobb!

Då har jag tillsist fått jobb!!! Var på arbetsintervju i torsdags, hos Storm Group i Malmö, och de ringde tillbaka redan samma kväll och sa att jag var uttagen till omgång två i rekryteringsprocessen följande dag. Det var mest en interaktiv genomgång av arbetsuppgifter. En dryg timme efter det var avslutat ringde de och sa att de ville ha mig! Så nu ska jag på träning nästa fredag och sen börjar jag förmodligen efter midsommar! Nu ska det bli försäljare av mig!
Företaget har sitt kontor alldeles intill lägenheten vi bodde i när jag var liten, så det var kul att se det området!

Varning! Varning!

Jag har blivit något av en radiolyssnare Tack vare allt körande hit och dit till olika träningar och grejer. Förutom musik får jag ju även höra en massa åsikter och förtal. Imorse lärde jag att det skymtats späckhuggare utanför vår svenska västkust, och späckhuggare är Nä ju farliga sa de på radion. Till och med farligare än människor! Just för att de äter människor... Suck.
Jag har väldigt svårt för folk som envisas med att människor har rätt att ta för sig hur mycket som helst och så fort naturen producerar ett hot så ska det förgöras. Späckhuggare är inte farligare än nåt annat rovdjur är jämfört med sitt byte. Det är liksom det som är poängen med att vara ett köttätande rovdjur...

Happy 21

En födelsedag blir inte mindre speciell för att man blir äldre, och varje födelsedag är speciell på sitt eget sätt. Det här året gjorde min familj verkligen min dag! De gick allihop upp och sjöng för mig klockan kvart i fem innan jag skulle träna. Jag fick hemmagjorda chokladbollar, en klocka, klänning och skjorta. Dessutom väntar en överraskning nästa lördag!
Jag tränade och kom hem och åt frukost (som självklart innehöll chokladbollar). Större delen av dagen var lugn. Mamma gjorde min favoriträtt till lunch och på kvällen gjorde jag och Emma våfflor, efter att vi kommit hem från kulturskolans konsert, där Emma sjöng jättefint! Hon avslutade konserten med att få hela kyrkan att ställa sig upp och sjunga för mig. Vilken överraskning!
Stort tack till er som har gjort min dag!

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...