Girl scout cookies...

... are back. Farligt, farligt. Men ey, som gammal scout måsta man ju sponsra, eller hur?
Dagens träning bestod av basket och fotboll (vanlig, europeisk fotboll). Det är underbart att spela med amerikaner, för de flesta har inte växt upp med den typen av fotboll, så för en gångs skull såg jag bra ut på planen. Jag gjorde till och med mål. Helt ärligt tror jag att det handlar helt om hur man spelar. Jag har zero points i tekniska aspekter, men jag spelar med hjärtat. Jag lever mig in i matchen och ger allt. Alltså blev träningen rätt så väldans kul!
Efteråt gick vi på lacrossematch.

Livet är bra!

Jag fick jobbet!!! RA för hela nästa skolår, och kommer bo i Jefferson och ha ett eget rum! Kommer bli super! Är hur glad och lättad som helst! Kom som ett trevligt brev på posten :)
Förutom det flyter allt på som vanligt. Massa hårda, kul och annorlunda träningar, så nu äntligen börjar träningsvärk bli en vana igen haha. Igår körde vi kickboxing, vilket var riktig jobbigt, och vi måste ha sett rätt roliga ut. Idag var vi tillbaka i trapporna till footballstadion innan vi gymmade i footballsgymmet.
En väldigt bra dag avslutades med sista delen av Sagan om Ringen!
Förövrigt så har debatten om klänningen fortsatt och forskare har kommit fram till att anledningen till att vissa ser den som vit/guld medan andra ser den som svart/blå (eller som såna som jag, som ser båda lite då och då) är att ögat tar upp färger olika för olika personer, och det kan variera med olika bakgrunder och ljussättningar! So that's that.

Färgblind?!

Jag har nog aldrig bett om kommentarer här förr, men skulle det vara så att ni inte har något annat för er, kommentera gärna vilka färger klänningen på bilden nedan har! Detta är nämligen största debatten på sociala medier för tillfället.

Hamburgardröm

Efter att min ena lärare ställt in sin lektion och ersatt den med en inlämningsuppgift med deadline klockan fem, blev min dag lite stressig. Uppgiften hade inte varit några problem om jag i förhand läst enligt schemat. Men i mitt fall blev det massor att göra. Förutom det hade jag ett prov att plugga till och en träning att hinna med innan samma klockslag. 16:55 skickades mitt inlämningsarbete...
Men som avslut på en stressig dag tog Mehdi med mig till Chili's och åt. Supergod och superstor hamburgare blev det! Som jag har längtat efter en sådan måltid. Det följdes av en tur till Walmart.

Not sure if I enjoyed the burger or the company more ;) 

Snöööö

Men inte tillräckligt för att slippa skolan. Den här veckan har jag massor med test, GPS igår, matte idag och psykologi imorgon. Träningarna blir hårdare och hårdare, och jag blir förkyldare och förkyldare. Det är väl ungefär vad som pågår i mitt liv för tillfället.

Intervjuer

Hade mitt livs första jobbintervju i lördags. Jag har nämligen sökt jobb inom residence life här på skolan för nästa år. Klädd på ett väldigt affärsmässigt vis hade jag först en individuell intervju, där det frågades om allt möljligt. Jag kände mig självsäker och nöjd så jag tror det gick bra.
På eftermiddagen samma dag hade vi gruppintervjuer. Under tre timmar fick vi tillsammans i en grupp lösa olika uppgifter. Vi fick först skapa event, sedan bedöma kvalitéer hos påhittade reslife-arbetare och sist fick vi göra en tillitsövning. Det var en lååång och tröttsam, men kul, dag! Nu är det bara att hoppas att jag var tillräckligt bra.
Resten av kvällen partade jag med Kelsee och simmarna.

Expert på Grekland

Idag hade jag en "current event"-presentation i min GPS. Jag valde att prata om Grekland och allt som pågår där för tillfället. Det gick superbra och jag fick massor med beröm.
Träningen idag var EN OCH EN HALV TIMME yoga. Fy vad långtråkigt det var... Därefter åkte vi till Charlotte och hejade på de som simmade sista-chansentävlingen.
Väl tillbaka gjorde jag och Kelsee pannkakor till middag, med massa blåbär. Yummy!!!!

Nurse Erika

Jag har det i blodet skulle jag väl vilja påstå. Lucas var i behov an en vitamin-B-spruta, och eftersom hans mamma inte var här fick han hitta någon annan till att göra jobbet. Under skype-uppsikt av mamma Lucas, blev jag tilldelad jobbet haha. Så den här kvällen har bestått av att ge killarna sprutor i skinkorna och raka ryggar. Flera av dem ska simma imorgon igen, så det blev ett nytt rakningsparty.
Förutom det har jag varit på matlagnings-lyceum. Fick information om Kinas nyår, och fick sedan se på när caf-kocken lagade kinesisk mat.

Smak av svensk sommar

Eftersom det var Ossians födelsedag idag så ville hans flickvän överraska honom med hans favorittårta. Självklart vände hon sig till skandinavierna från Bakery Byrum. Målet var att baka marängtårta med vaniljkräm och jordgubbar från scratch, redan igår. Efter lite strul lyckades vi hitta ingredienserna och påbörja bakandet. Resultat blev kanoners!
Förutom det så har jag tränat massor idag. Körde body pump med Maria och en massa andra atleter imorse. Det blev även gym och sedan cardio på eftermiddagen. Jag hann även med ett efterlängtat skypesamtal med Filippa!

Sushi

Måste bara berätta att jag åt hemmagjord sushi igår. Några av simmarna bestämde sig för att göra det till middag. Det var hur coolt som helst och supergott!

Snow days are back

Eller isdag är en bättre benämning. Det regnade is hela natten och när jag vaknade var campus täckt av ett tjockt lager av is. Jag har aldrig sett nåt liknande! Men inte mig emot, alla lektioner blev inställda.
Trots is hade vi träning. Vi är indelade i tre grupper, en för alla som ska till nationals, en för de som ska simma en extra tävling till helgen, och sen har vi mig och sju till som är färdigsimmade för den här säsongen. Medan de andra ockuperar bassängen får vi träna på land. Äntligen fick jag ett hårt träningspass!!! Massa cardio, abs och styrka. Det här kommer kännas imorgon!

Valentines Day

It came and it passed, and for the first time in my life, I was not spending it alone. So with that, I guess it is official. After everything we have been through, after everything I have done, and after all the mistakes I have made, I am incredibly  glad he did not give up on me. This is not a happy ending; it is an amazing start of something great ♡

Vilket avslut!!!

Efter en och en halv dags väntan, var det äntligen dags för mitt 1650. Jag gick in som sista person till finalen, en bra bit efter sjuan. Men det gjorde mig inget, jag var glad att få gå inmarsh haha. Jag var så obeskrivligt taggad.
Jag dök i, och jag kände med en gång att jag hade kontroll över loppet. Genom att tjuvkika på scoreboarden lite då och då kunde jag se att jag höll bra splittar och att jag klättrade i placering. Från start till målgång hade jag folk springandes längs kanten för att heja på mig. Jag går i mål på 16 sekunders pers, fem sekunder under B-kval till nationals, nytt pers på 1000 med tre sekunder och en sjätteplats vilket gav medalj. Innan jag ens hann ur bassängen var Kirk framme med en high five. Vinnaren av grenen var Julie, på ofantligt bra pers hon också.
Efter jag var färdigsimmad lyckades vi samla alla 19 svenskar för en gruppbild.
Allt som allt blev både vi och vårt killag tvåa efter Queens. Lite surt efter att ha haft så många segrar på raken, men, men...
Väl hemma igen vlev det självklart till att fira ett bra conference.

"Vilodag"

En av våra killar smällde foten i rännan när han vände på insimmet idag. Det blev ett rejält jack (slutade med 25 stygn och inget mer conference för honom) men innan det ens hunnit få på något bandage för att stoppa blodflödet stod en kvinna och viftade med papper att fylla i. Pappersarbeten till döden här. Men de är väl rädda att bli stämda...
Bortsett från det så har tävlingen gått fortsatt bra. Precis som förra året var 200 fritt underbart att se med dubbelseger för Jerome och Leif, och Issam på en fjärdeplats. Det följdes av dubbelseger av Olga och Jess på 100 bröstsim. Jag, för min del, hade vilodag. Nu är det 1650 som gäller!

500 × 2

Jag har ALDRIG lyckats simma en bra 500 efter en längre distans. Jag fastnar liksom i mitt distanstempo och det brukar gå långsammare än öppningen på tidigare simning. Idag tänkte jag att det ska minsann inte hända! Jag bestämde mig för att bli sprinter och sprinta loss redan från start. Dålig idé. Brände all energi och dog efter 75. Gick i mål sekunden långsammare än gårdagens tid, och fick en skrikande, arg coach efter mig, som tyckte det var idioti att ändra taktik sista minuten (han hade väl visserligen en poäng, men äldre taktiker har ju uppenbarligen inte funkat, så varför inte försöka?). Det var precis att jag tog mig till final. Bitter och irriterad tog vi lunch och tre timmar senare återvände vi till poolen för finalpass nummer två.
Nu gick det bättre! Första gren och första heat. Kapade ytterligare två sekunder från gårdagens pers (även om min första 100ing och 200ing var långsammare) och klättrade ett par placeringar.
I allmänhet har Wingate fina prestationer, men Queens leder fortfarande. Att vi blev diskade på 400 medleylagkappen gjorde inte saken bättre. Men vi har två dagar kvar, och mycket kan hända!
Efter lasagne (helt ok faktiskt) är vi nu tillbaka på hotellet. Har hängt med Wingates föräldra-crew här ikväll. Det är så många så har kommit för att heja, allt från Colombia till New York. Kul att se supportstyrkan växa! Men nu är det läggdags, imorgon är jag ledig så då ska det hejas!

CONFERENCE 2015

Nu har det äntligen dragit igång!!! Helrakad, heltoppad och heltaggad är vi nu på plats i Charlotte och dag nummer 1 är avklarad. Wingate började med att vinna 4×50 medley och kvala till nationals. Därefter var det dags för oss distansare att simma 1000. Jag har inte haft många lopp så plågsamma som det hära. Det gjorde så ont! Anledning till det var att jag öppnade supersnabbt, så det var okej haha. Pers på 200, 500 och slutligen 1000 (med 6 sekunder). Blev åtta totalt och jag var anmäld som fjortonde. Vinnaren var Wingates Julie med nytt conferencerekord. Är så glad för hennes skull, och så stolt över mitt lag! Även 4×200-lagen gick bra för oss!
Nu är vi på samma hotell som förra året och jag bor med Rita. Efter Nothing but Noodles och en mango är jag väldigt redo för denna extremt sköna hotellsäng.

Poster

Imorgon gäller det. Imorgon är det äntligen dags att visa vad den här säsongen har gett. Imorgon börjar Bluegrass Mountain's Conference. Alla posters är uppe och goodiebags är utdelade. Jag gjorde Julies poster och Öystein gjorde min! Blev superglad för min, och för mangosarna och kexen jag fick. Nu känner jag mig redo.
Efter vi sett första halvan av andra sagan om ringen-filmen, började killarna sitt shaving-party. Med tanke på plåster- och kompressåtgången kan man tro att de rakar sig med knivar... Jag sparar rakande tills imorgon, även om jag inte har så värst mycket att raka bort. Kloret här tar till och med kol på håret på armarna.
Nu gäller det, 1000, 500 och 1650. Conference 2015.

Date Auction

Då var det över! Blev såld som tur var haha, så nu blir det date på måndag. Vår grupp fick bäst mottagande av alla när vi klev ut på scenen, och vi hade en grymt bra koreografi planerad. Tyvärr så hördes musiken jättedåligt på scenen, så vi kunde knappt höra texten vilket resulterade i en lite för osynkroniserad dans. Men, men kul var det! Jag var introducerad som Swedish sweetheart, who enjoys all the strokes, and can go the mile in the pool as well as outside... Jag trivs på scenen! Skulle bli skådespelerska...

Dansa är kul men...

Något jag har lärt mig är att om jag är nedstämd när jag går och lägger mig, blir nästa dag tung. Inga undantag. Men å andra sidan, börjar man en dag bedrövad, så kan den ju bara bli bättre! Dock dröjde det till klockan åtta igår kväll innan min extremt stressiga söndag blev bättre; det var då vi äntligen kom på en koreografi för vår date auction-show. Det här kommer bli grymt!
Tack vare min produktivitet igår fick jag klart två uppsatser, min poster, min little-fish present, jag fick pluggat till dagens prov, simmat och team meeting. Mötet var för peppa varandra till Conference  (aaaahhh 2 dagar kvar!!!!). Vi alla fick en person att skriva en liten hälsning till, och jag fick en gullig hälsning från Luisa!
Nu är prov avklarade och uppsatser inlämnade och jag är redo att auktioneras ut!

Utflykt

Simning och yoga hela förmiddagen, därefter påbörjade vi fixandet med våra posters inför conference. Precis som förra året har vi blivit tilldelade en person att ge poster och goodie bag till, ni får se resultatet när jag är klar!
Eftersom vädret jar har varit helt underbart hela dagen, bestämde vi oss för att ta en tur till campussjön och plugga. Det var hur mysigt som helst!
Efter en middag på Tokyo påbörjade vi vårt Sagan om Ringen-maraton. Det lär pågå ett par dagar misstänker jag...

Cat-sitting

... if that's a thing. Har temporärt blivit med katt. Definitivt inte mig emot! Efter en lugn skoldag och en ännu lugnare träning är det nu officiellt helg. Det firades med ett en och en halv timme långt art-lyceum. Det var faktiskt ganska intressant! En story-teller som berättade om sitt äventyr i Afrika; jag har nog aldrig förr hört någon prata med sådan inlevelse och entusiasm. Showen hette något i still med "From Here to Timbuktu" men han verkade aldrig komma till Timbuktu, vilket var lite frustrerande. Aja, det var en bra föreställning!

Pruduktiv tjej

Det har varit mycket att göra de senaste dagarna. Eftersom jag starkt ogillar att plugga på helgen har jag försökt beta av så mycket som möjligt av nästa veckas skolarbete. Häromkvällen satt jag och skrev uppsatser i nästan fyra timmar och jag har haft både prov och quiz denna vecka, som har gått helt okej.
Igår tog jag, Sam och Mariona en tur till Party City. Det är nämligen så att Wingates Date Auction närmar sig, och som deltagare där behövde vi lite utrustning...
Annars så fortgår nedräkningen: 5 DAGAR TILL CONFERENCE! 

Frukt, frukt, mera frukt!

Åt upp resterna av fruktsalladen ikväll. YUMMY!
Förutom det har jag pluggat. Stryk det, försökt plugga. Jag har väldigt mycket plugg och andra deadlines hängande över mig för tillfället. Så här hanterar jag stressfulla situationer, med alldeles för mycket att göra: jag skjuter upp det stressframkallande uppgifterna och går och gör fruktsallad istället. Eller leker med djur. Eller tittar på videos som gör en mentalt frustrerad (se föregående inlägg).
Procrastination is my thing! Nu är det läggdags och imorgon är det dags för terminens första prov!

Mind blowing

Jag lovar, det här är värt att se!

Nervöst!

Vanligtvis känns det bedrövligt att simma under toppningen. Det brukar kännas tungt ända fram tills dagen innan tävlingen. Därför oroar det min nästan lite nu när jag redan känner mig bra i bassängen. Jag simmade dagens pass ensam, eftersom jag hade lektion under den egentliga träningen, så jag hade Kirks fulla uppmärksamhet. När han frågar om jag vill simma time trial för milen eftersom min huvudserie gick så bra, då vet jag att det har gått undan (blev ingen mile dock haha).
I psykologin idag hade vi dance off, och efter det släpade jag med mig Mehdi till ett lyceum. Har bara 12 av 40 kvar nu innan jag tar examen! Resten av kvällen firade vi Öysteins 22-årsdag. Halva laget kom över och vi åt tårta.

Super Bowl!

Inte för att jag är speciellt intresserad av att se Patriots besegra Seahawks, utan mer för att det serverades gratis mat. Skolan hade anordnat ett Super Bowl event, med en massa storbildsskärmar och mat, så vi umgicks där ett litet tag innan vi gick tillbaka och bakade vaniljbullar istället. Efter en dag av skräpmat påbörjar jag nu min conferencediet haha...
Färdigbakade begav vi oss på jakt efter jord. Efter lördagens fruktsallad hade jag ett ananashuvud kvar, och efter gårdagens tripp till Walmart hade jag en kruka. Alltså var det bara jord som fattades för att jag skulle ha en ananasplanta!
Efter en toppenhelg är det nu dags för skola igen!

Fruktchock!

Min lördag blev helt fantastiskt bra. Jag och Mehdi gick till Food Lion för att köpa mango, det slutade med att vi köpte upp halva deras fruktavdelning. Sedan mötte vi Cait och Michael och gick och kollade på basket.
Vika var iväg i helgen så jag hade rummet för mig själv, vilket var rätt skönt faktiskt. Så vi spenderade resten av kvällen här och gjorde fruktsallad och tittade på 8 Mile.

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...