Sprint time!

Från igår:
Som långdistansare blir man lite lätt nervös när coacherna säger åt oss att ta med tävlingsdräkter till träningen idag. Föreställer mig en massa brutna 500ingar och annat jobbigt. Men väl på plats för dagens träning börjar Kirk dela ut badmössor, som ni kan se nedan, till alla. Det var dagens outfit, och ett måste för träningen.
Vi simmade in och gick sedan och bytte om till dräkter. Det visade sig att vi inte alls behöver göra jobbiga distanser, bara en massa 50or (vi fick dock göra många fler än sprinterna). Jag simmade SÅ bra! Kändes som jag flög fram! När Kirk sa åt oss att simma av, bad jag att få göra en extra, så jag kunde pressa en tiondel till och persa. Supernöjd med dagens träning!

Animal shelter!

Den senare halvan av dagen har varit super. Efter en hastig lunch på Einsteins  (lax-bagel, yummy) och en lugn träning, åkte jag, Cait och Kelsee till animal sheltert. De hade sååå många kattungar och humdvalpar! Och an massa vuxna av varje också. De var helt underbara!!! Jag är såld.
Efter det åt vi middag och idag serverades pasta och köttbullar. Kan ju intebli mycket bättre!!! Efter att sedan ha bakat kakor, blev det en chill kväll med en massa skratt.

Fortsätt simma, fortsätt simma

Nu är jag i en sådan där typisk toppningsfas som jag ogillar. Vi har dragit ner ordentligt på yardsen och det känns bedrövligt i vattnet. Jag är så tung och motoriken finns inte över huvud taget. Men fördelen är att nu äntligen är jag den som är klar med träningarna först!
Mindre än två veckor till Conference, och då ska jag minsann vara redo!

Bra val

Den här terminen läser jag faktiskt ett par väldigt intressanta kurser. Tyvärr är ingen av dem relaterade till mitt major, så återigen undrar jag om jag valt rätt... Hursomhelst, min GPS är riktigt bra, jag tvingas hålla mig uppdaterad om vad som pågår i världen och jag lär mig om viktiga historiska händelser. Trots att jag inte tycker om att läsa, finner jag min litteraturkurs väldigt lärorik. Jag kommer vara expert på 1600-talets England när terminen är över. Favoriten i veckan är dock psykologin, även om vi bara har börjat, inser jag att det kommer bli en väldigt givande kurs.
Efter skolan idag var vi tvungna att hjälpa till på en high school-tävling som hölls här, så jag spenderade en timme som tidtagare. Nu sitter vi åter samlade hos killarna och ser på film. Italian Job ikväll. Det verkar som jag kommer vara ganska filmbildad efter den här terminen också...

Shopping!

Slitna efter gårdages bravader, lyckades sophomoreklassen plus två samla energi nog att klä upp sig. Efter många klädbyten och ännu fler försök till att stryka kläder med plattången, såg vi någorlunda bra ut, och i samlad trupp gav vi oss av till Olive Garden. Som alltid levererade favoritrestaurangen. Trots att det var lördagkväll, lyckades vi få ett bord för 12, efter endast en halvtimme. Det blev en supertrevlig kväll med portobellofyllda raviolis för min del. När vi kom tillbaka tittade vi på E.T.
Idag var det skönt med sovmorgon. Det behövdes, kände jag. Väl uppe och färdig med frukost, åkte jag och Mehdi till Concord Mills och shoppade. Jag försöker uppgradera min garderob lite, och efter idag tycker jag verkligen den har förbättrats (Emma hade varit stolt över mig).
Nu ikväll var vi ett gäng som såg på Shutter Island hos seniorkillarna. Fy vilken psycho film!!! Men den var bra (så klart, Dicaprio har ju huvudrollen).

Så här ska man racea!

Me: great voice, Kirk!
Kirk: yeah, I lost it when I was screaming at you, cause I thought you were gonna let her go.
"Her" är tjejen jag simmade bredvid på milen. Idag fick jag bevisat för hela laget att långdistans är kul. Det är spännande. Aldrig förr har så många varit så engagerade mitt lopp som idag. Flera kom upp till mig och sa att detta var tävlingens mest intressanta lopp, och att det var en "great show".
Så jag gav mig av på detta ca 18 minuter långa äventyr, som skulle bli ett av mina mest intensiva lopp. Jag drog ifrån tjejen bredvid, men efter 350 yards är hon ifatt, och hon passerar. Kanten av poolen är full av galna Bulldogs som viftar, skriker och pekar. Låt inte henne dra ifrån! Och inte en chans att hon skulle få gå. Jag korsar banan för att simma på hennes sida och hänga på. Sida vid sida kämpade vi som galningar, med coachernas pekande, Vikas viftande handduk, Jess ständigt med med räkneplattan närvarande.
När jag kände att jag hade styrkan att dra ifrån, korsar jag banan igen (fick beröm för min strategiska simning av Mariona) och lämnar tjejen bakom mig. Jag gick imål en sekund snabbare.
Lopp som det hära är det roligaste man kan simma, och enligt resten av laget är det riktigt kul att titta på!
Till råga på allt är det min namnsdag idag! Tack för kortet, farfar och Ethel :)

USC

University of South Carolina håller tävling den här helgen och WU Swim är på plats. Efter en två timmar lång bussresa drog tävlingen igång. Jag simmade 500 idag, fems sekunder snabbare än förra helgen.
Till middag blev det Jason's Deli. Fick vänta huuur länge som helst på mat, men tillsist blev det pasta och köttbullar. Nu sitter jag på hotellet med mina roomies Cheyanne och Marinella, och rummet är supernice!
Bara att tagga för morgondagens 1650 nu!

Toppningen är påbörjad!

Sista morgonträningen avklarad och det känns fantastiskt! Det har varit en fullspäckad men superbra dag! Först och främst var jag sex timmar försenad till ett möte, eftersom min gmail-kalender var satt på svensk tidszon. Der följdes av en väldigt kul psykologilektion, där vi bland annat gjorde wall-sits för att visa på att man presterar bättre i grupp.
Sedan var det dags för träning. Jag och Cheyanne simmade själva för vi blev sena på grund av psykologin,  och jag upptäckte att jag är kung på fjäril med dolme. Efter träningen blev det en väldig hastig middag, maten har varit god hela veckan men servicen har varit SÄMST. Allt tar slut hela tiden. I alla fall, efter maten rusade jag iväg på ett annat möte innan jag gick och kollade på basket med Mehdi och Cait.
Nu ikväll har vi tittat på Trollhunter, en norsk "skräckfilm".

MLK

Jag känner att mina senaste inlägg har varit en dag efter, men jag skyller det på strul med wifi. I alla fall, igår var det Martin Luther King-dagen, vilket innebar ledigt från skolan, och det är ju inte helt fel! Vi tränade i tre och en halv timme på morgonen, men sedan fick vi resten av dagen ledigt. Det blev bland annat en tur till djuraffären i hopp om att få leka med katterna, men det fick vi tyvärr inte. Mehdi och hans kompis hjälpte mig att ladda ner Microsoft Office, kostnadsfritt, så nu är jag redo för en termin av uppsatser!
Dagen avslutades med en tur till Sweet Frog med Mehdi och Lenni.
Idag var det skola som vanligt och träning nu på kvällen. Återigen var jag ensam distansare och fick simma 4×(4×100) bästa snitt med sjunkande starttid, medan alla andra simmade 50or istället. Det gick bra ändå, och alla andra uppmuntrande och hejade på mig när de var klara.
Nu är det läggdags för imorgon har vi SISTA MORGONTRÄNINGEN!!!!! Taper time, here we come!

Adventurous Sunday

Detta har varit en underbar söndag. Jag, Mehdi och Tripp tog en tur i bilen runt omgivningarna och hittade alla möjliga coola platser. Jag såg strutsar och kor, vi klättrade i träd, undersökte övergivna hus och raceade på de öde vägarna. Med blå himmel och perfekt temperatur  blev det en jättehärlig eftermiddag.
Förutom det så tog jag och Jerome en tur till Food Lion och köpte honey butter till muffins som Kelsey bakat. Det var ett perfekt mellanmål efter dagens äventyr.
Dagen avslutades med Lejonkungen 1 1/2, bästa filmen!

Senior meet!

Efter att ha hört Kirk skälla på mig för att jag simmade för sakta när jag paceade på träningen igår morse, för att jag låter mig själv ha ont utan att göra nåt åt det och för att ha gett upp mentalt redan innan tävlingen startat, kändes det rätt skönt att göra in-seasonpers på säsongens enda hemmatävling. Efter att simmat en riktigt bra 1000ing igår eftermiddag, på vårt senior meet, talade jag om för honom att se här, jag kan simma snabbt även om jag har ont!!!
Det var en riktigt bra tävling mot Wilmington, div 1. Vi tjejer vann stort och killarna vann de också, även om  det inte var lika överlägset. Seniorerna fick sin recognition och det blev en massa bra simningar.
När tävlingen var över och alla var superhungriga åkte jag och Mehdi till O'Charly's och åt. Steak och räkor! Yummy!
Lägger ut en bild på mig och gårdagens födelsedagsbarn! Grattis på 20-årsdagen Vika, С Днем Рождения!

Do it for the picture!

Om du aldrig blivit utsatt för isbad, ägna det faktum en liten tanke och var glad. Det borde vara olagligt. Fick för första gången för mig att isbad skulle kunna vara en bra idé. Det var egentligen inget jag ville göra men jag kände att det är en sådan grej som jag vill kunna säga att jag gjort. Så jag tänkte, ska jag göra det en gång i mitt liv, kan jag lika gärna göra det nu.
Trodde jag ja... Halvvägs genom denna tortyrbehandling insåg jag att jag lämnat telefonen i omklädningsrummet, alltså finns inget bildbevis. Det innebär i sin tyr att jag kommer behöva göra om det vid något tillfälle. Allt måste dokumeteras!

Andra skoldagen

Ny dag, nya klasser! Men först, två timmar träning. Efter frukosten hade jag GPS - political science and economy och därefter litteratur - British enlightenment. Det följdes av lunch och ett par timmar paus innan performance psychology. Den sistnämnda klassen kommer bli kul det är jag säker på. De andra verkar rätt bra de också. Det är skönt att jag har simmare i alla mina kurser!
När skolan var över var det dags för träning igen. Fy bövelen vad hårt det var. Bara frisim för min del och alla serier innehöll en massa hårt. Simmade bland annat en 200 arm på bara en sekund över pers... Det gjorde så ont överallt efter den träningen.

Vårterminen -15

Första skoldagen 2015! Den börjades halv tio med matte, som följdes av accounting och economy. Så här efter en dag känns det helt okej. Nu ikväll hade vi tre timmars träning. Det är eätt skönt att vara tillbaka i rutinerna igen och jag måste erkänna att jag saknat bekvämligheten som Caf erbjuder. Nu, efter att ha kollat på björnbröder är det läggdags. Bara ett par morgonträningar kvar!

Love

Helt plötsligt tror jag på kärlek vid första ögonkastet. Det var pure love mellan mig och kattungen Checkers när jag besökte djuradoptioncentret tidigare idag. Två gånger. Jag och Lenni vill ha en katt och det var sååå nära att vi behöll denna gråa lilla bebis, men tillsist lyckades någon tala förstånd i oss och vi insåg att det inte kommer fungera. Men åååh vad söt han var!
Förutom att leka med katter har jag varit på Walmart två gånger, checkat in på skolan, planerat för första skoldagen och tittat på Eurotrip. Det har varit en bra sista dag på jullovet.

Florida - the end

Efter en sista, hård träning var det dags att åka hem. Vi packade bilarna och påbörjade den 8 timmar långa resan norrut, med endast stopp för bensin och middag på Wendy's. Det har varit ett bra läger men, som alltid, är det skönt att komma hem!

Florida - the scavenger hunt

Vår segeranda håller i sig! Sista kvällen i Florida ägnades åt att springa runt hela stället i jakt på 39 olika föremål. Musse Pig-öron, post it note, röda skosnören, en grön M&M, svärd, kvitto på $1.52, meny, dödsannons, golfboll och så vidare. Vi skulle även ha bilder på lagmedlem som tankar och tvättar vindrutan på en bil, friar till en främling och håller en reptil.
Vi fick inte spendera våra egna pengar, vi fick inte använda ett fordon för att ta oss någonstans och vi hade en timme på oss. Vi fick tag på en familj som lät os "tanka" och tvätta deras bil. Jag friade till en 75-åring och jag fick en kvinna att köpa M&M åt oss på Seven-Eleven. Oj vad vi sprang! Men det var det värt för vi tog hem vår tredje seger! GO SEVEN!

Florida - the 7 fishes on fire

Efter att ha varit dead last sedan starten av alla våra tävlingar har the 7 fishes äntligen värmt upp. Vi vann vår första journal igår vilket följdes av en grym vinst i Dryland Olympics imorse. Efter ett två timmar långt pass (återigen var distansarna klara 20 minuter efter resten) inleddes den åtta grenar långa tävlingen. Vi alla sprang 800, skottkärrestafett och bockhoppstafett. Sedan delades armhävningar, pull-ups, längdhopp, 100 sprint och 4×100 stafett mellan oss. Jag skulle hoppa längd. Vårt lag gjorde så bra ifrån sig! Jag vann min gren och totalt vann vi över alla! Detta var första tävlingen som gav vinst: 10 dollar på Chipotle. Åh vad bra det kändes haha!
Vi firade med lunch på Waffle House!

Florida - the winter

Tre grader varmt imorse. Kul. Tror aldrig alla varit i bassängen så snabbt förr. Imorse var det ett ganska lugnt pass, nu ikväll var det dock andra bullar. Distansarna hade som vanligt det längsta, jobbigaste passet. 15×400, starttidssänkning efter 5, 9, 12 och 14, sista var all out.
Efter nio gjorde mina armar så ont och jag klarade knappt starttiderna så jag frågade om jag fick simma arm, vips så gick det 15 sekunder snabbare. Fy tusan vilket pass. 8400 på två timmar.
Mellan passen kollade vi på Abduction. Jag har tidigare trott att jag inte kan bli hollywoodskådis med min svenska brytning, men efter att sett Michael Nyqvist i den filmen känner jag mig lugn på den fronten.
Kvällen avslutades med mer journals och frågesport.

Florida - the sleep in

Efter 28 träningsfria timmar, inklusive en sovmorgon, var jag som ny igen! Vaknade halv nio och kunde för en gångs skull sitta vid frukosten tills de stängde. Vi chillade vid poolen och hade en allmänt skön dag innan det var dags för träning igen. Jag hade återhämtat mig bra på vilodagen och simmade riktigt bra. Frisim-distansarna simmade 14×100 fastest hold, och för min del blev det väldigt snabbt! Nöjd tjej :)
Nu ikväll kollade vi på ytterligare en film. Har nu tagit oss igenom Divergent, The Giver och, idag, Noah. Det här lägret är bra för min filmkunskap känner jag!

Florida - the beach

Äntligen en halvdag ledig. Inte utan ett brutalt tretimmarspass på mogonen dock... Simningen gör så ont så mitt max frisim är på samma tider som jag normalt kan simma ryggsim på. Men det känns bra att det är 40 av oss som alla känner likadant. Efter två timmar av simning hade vi landträning. Tydligen ligger även denna pool i närheten av en footballstadium, vilket i sin tur innebär trappor. Upp och ner. Upp och ner.
Hur som helst, träningen tog slut och vi åkte till stranden. UNDERBART. Så mycket vågor, och massor med sol. Självklart är jag bränd, men det har det varit värt. Några av killarna hyrde en golfbilsliknande bil som vi åkte runt i. Vi grävde ner Jerome i sanden och lockade dit fiskmåsarna. Jag köpte kulglass (butter pecan och coconut almond) som var huuur god som helst. Summa summarum, eftermiddagen var fantastisk.
Kvällen avslutades med charader och mer dagboksuppläsning.

Florida - the muscle ache

Började gårdagen med 7000 meter långbana, vilket i princip innebar två timmar sträcksimning. Halva laget hade ont i axlarna efteråt och det tyckte inte Kirk om. Så hela eftermiddagspasset var ben. Det tyckte inte jag om. Lunges runt hela poolen, abs till bedrövelse och massor med pullups. Därefter simmades det. Ben. 800 kick på mage med snorkel och händerna längs sidan, 10×50 kick under vattnet, sedan en likadan 800ing igen. 800ingarna var hårda. Eew.
Mellan träningarna roade jag mig med att platta Mehdis extremt lockiga hår. Jag var väldigt nöjdmed resultatet haha. På kvällen fortsatte vi med tävlingar, denna gång var det ett frågequiz om våra coacher.
Idag fortsatte mördarpassen. Nästan 7000 imorse och nu på kvällen kördes min mest fruktade serie 100-200-300 (...) - 800, efter att vi gymmat. Fy bövelen vad ont det gör överallt.

Florida - the meet

Enligt NCAA får man inte vara på träningsläger i över sju dagar utan att ha en tävling inplanerad. Vår tävling var idag; dual meet mot Florida Southern. Efter träningen i morse åkte vi dit och i gassande sol raceade vi på. Det var väldigt tufft men en kul tävling. Jag simmade 1000, 500 och lagkapp och det gick helt okej. Lite färg fick jag på köpet!
På vägen hem åt vi på Texas Road House, ett ställe känt för sina jordnötter (...), men jag fick en jordnötsfri måltid som lär räcka till morgondagens middag också.
Nu ikväll har vi haft mer tävlingar mellam våra lag. Vi fick till uppgift att skriva tre fakta om oss och sedan skulle resten gissa vem det var. Man fick veta massor som man inte visste om de andra haha!

Florida - day one

Långbana. Utomhus. 25 grader varmt. Behöver jag säga mer? Det här är livet!
Jag vaknade tio i sex imorse (jetlaggen håller i sig) och fördrev tiden utomhus tills frukosten öppnade. Första passet var en massa långa grejer som kändes jättebra att simma. Efter träningen åt vi lunch och nu ligger jag vid poolen och blir grillad!

Florida - the drive

Vi har alla blivit indelade i lag för diverse tävlingar under resan. Första utmaningen var att komma upp med ett namn och en logo så jag, Mehdi, Lennart, Damjan, Roman, Erin, Armony och Ana är The 7 Fishes, representerande de sju länder vi kommer från. Detta skulle vara klart innan träningen igår morse.
Efter en timmes simning packade vi bilarna och gav oss av. Vid ett stannade vi för lunch på valfritt ställe i omgivningen. Vi var några som valde att springa över motorvägen till Zaxby's för att äta. Därefter presenterades tävling nummer två. Bilbingo. Vi fick ett bingo-papper att fylla i allteftersom vi såg sakerna längs vägen.
Vi var framme vid halv 6 och fick våra rum. Jag delar med Vika, Jess, Erin, Laura och Cait och det var kaos när vi skulle iväg och handla mat. De andra är kräsna och har noll sinne för hur man mathandlar när man har en tight budget... Färdighackad frukt, portionsförpackningar av smaksatt potatismos, färdiga subs, sex olika varianter av yoghurt eftersom ingen tog sig tid att komma överens. Åh vad jag var irriterad!
Men, men nu har vi mat i alla fall.

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...