Roomie Picture!

Första bilden med alla roomisarna!
Bakre raden: jag, Paulena, Layla
Främre raden: Vika, Emma, Logan, Brooke

Crazy night

Efter en svettig ultimate frisbee work out (som resulterade i en grov sportbh-bränna) var gårdagen rätt händelselös. I alla fall fram till kvällen... Första helgen tillbaka på Wingate är som gjort för att gå åt helvete. Jag menar, jag hade en bra kväll. Jag bara chillade runt och träffade folk, badade i fontänen, fångade insekter och sådana vanliga saker, utan en droppe alkohol. Andra hade det mindre bra.
Knallar tillsammans med mina rumskompisar in i lägenheten, och hittar en random tjej däckad i vår soffa, med en lapp på sig som talar om att hon inte är från NC och att hon spelar tennis (wtf??). Ingen av oss tog dit henne och nästan ingen visste vem hon va. Förutom hennes förtvivlade roomie som höll henne sällskap.
Jag sa på en gång att vi borde ringa efter hjälp, men folk ville inte att hon skulle hamna i trubbel. Men efter 20 minuter utan någon som helst reaktion från henne blev både RA, poliser och 911 involverade. Full utryckning, tömning av lägenhet och omgivningen runtom. Bra start på året freshman! Enligt sjukvårdare ringde vi i rättan tid, 20 minuter senare så hade de fått bära ut henne i liksäck...
Gissa vad dagens samtalsämne har varit...
Bortsätt från det hade jag en bra kväll!

Baby squirrel

När jag och Leif gick från vår managementklass såg vi den här lilla krabaten i ett träd! Han bara satt där och stirrade!!! Så nu har jag klappat min första ekorre!
Förutom det så fick vi gratis glass på campus idag. Skönt break.

Lång fredag

Även denna morgon började som en morgon ska börjas, med svett och svidande muskler. Denna gång sprang jag med Leif. Kvart över sju och redan för varmt. Efter löpturen blev det frukost från Einsteins, innan skoldagen drog igång.
Jag var tvungen att fixa med försäkringar och sånt så jag blev lite sen till träningen, vilket innebar att landträningsgruppen redan dragit. Istället körde jag och Julie ett långt simpass. Efter det hade vi team meeting med alla coacherna. Vi gick igenom säsongens upplägg.

Det är inte ofta jag har pluggat en fredagskväll, och ska det va så ska det va på riktigt. Jag, Vika och Mehdi spenderade tre timmar åt att göra klart vår Computer Science-läxa. Fy bövelen! Men måste erkänna att det var en ovanligt kul läxa! Väl klara gick vi till seniorkillarna och kollade på Lone Survivor. Känns så märkligt att juniorerna nu är seniorer haha, och kan fortfarande inte fatta att jag är en sophomore!

Förutom allt det så har jag köpt nya flippflopp! Suuupersköna!

Cooking corn

Äntligen blev majsen tillagad! Efter en middag serveras utomhus hängde jag med till killarnas lägenhet. Leif lärde mig att spela fifa. Jag gjorde minsann ett mål, dock var det av min egen målvakt i mitt  egna mål... Därefter bestämde jag och Cait oss för att testa tillaga majsen som jag plockat hos henne. Den var inte god. Antingen var det djurföda eller så var den helt enkelt inte mogen. Men kul var det!
Större delen av laget drog ut till en klubb lite senare så när det blev tomt på folk gick jag, Leif, Mehdi, Lucas, Lennart and his roommate spelade lazertag istället. Det har varit en härlig kväll, men nu är det läggdags!

Och så var skolan igång!

Även om jag var tvungen att göra ändringat ända in i det sista så blev mitt schema tillsist bra. Denna termin läser jag kurser i accounting, communication, management, marketing, matte och computer science. Marketingprofessorn är favoriten i år!

Även imorse blev det en löptur med Jerome. Vi startade redan kvart över sex då det fortfarande var mörkt ute. Känslan av att springa runt sjön i soluppgång med omgivningen full av dagg, samtidigt som ånga strömmar upp från sjön, är helt otrolig. Till hjortarnas bröl tog vi en paus och jobbade vidare på vårt handstående innan vi sprang hem igen.

Slänger in bild från första träningen här, tror någon måste köpa en ny badmössa...

Välkommen in!

Måste ju visa upp mitt rum! Igår blev det en ny tur till Walmart, den kedjan ruinerar mig! Bästa inköpet kan ni se på sista bilden. Hans namn är Pete.
Som ni vet så bor jag fortfarande med Vika och vi delar lägenhet med fem andra tjejer (icke simmare). Lägenheten består av ett vardagsrum, kök och fyra sovrum med badrum. Bilder på resten av lägenheten kommer när den har inrätts lite.

Back at the gaaatee

Det är underbart att vara tillbaka! Så underbart att jag inte ens hunnit blogga om all underbarness. Det tog oss tio timmar i en fullpackad van att ta oss hit i lördags, men när vi väl kom fram till ett 40-gradigt wingate, möttes vi av alla dessa familjära ansikten. Flera simmare, däribland Vika, var redan inflyttade. Vi hjälptes åt och fick tillsist upp all packning på rummet. Därefter åkte vi till Red Bowl för middag.
Söndagen bestod av uppackande, Walmarttrip och dekorerande. Vårt rum är superfint! På kvällen hängde alla runt på Campus så större delen av simlaget var tillsammans, samtidigt som jag träffade massor av andra människor. Freshmengänget i år är toppen. Hur roliga som helst!
Igår började jag dagen med en löptur med en av de nya tyskarna, Jerome. We meet again campus lake. Annars var det mest fixande med skolgrejer och sånt. På eftermiddagen tränade jag och sen hade vi möte. Så där har vi en sammanfattning av de första dagarna tillbaka!

Pack and prepare

Detta skulle postats i fredags men jag fick inte tag på bilder, vilket jag dock fortfarande inte har... men här kommer det ändå...
Idag har vi tagit det lugnt och förberett inför avresan imorgon. Åkte runt och fixade lite ärenden och packade. Nu ikväll var vi och tittade på Caits bror som hade en scrimmagematch i fotboll. Efter matchen deltog hela laget i kampanjen mot ALS, och tömde 60 hinkar iskallt vatten över sig.
Efter matchen gick jag och Cait ut en runda. Äntligen fick jag sett majsfälten på riktigt nära håll! Magnifikt!

Concrete jungle where dreams are made of

Jag lever livet nu. Känslan av att ha fått tillbringa hela dagen o New York är helt otrolig. Vi kom fram vid ettiden, så vi började med att äta lunch (pizza). Sedan var det sighting på hög nivå som gällde! Vi var inne i Empire State Building, även om vi inte åkte upp till toppen var det ändå mäktigt. Det följdes av en promenad till Time Square. Vi kunde ha varit i vilken film som helst! Vi passerade ett gigantiskt HM, var inne i ett fyravånings Forever 21, Toys R Us hade ett inomhus pariserhjul och de sålde "babybjörn" (så glad när jag såg det ordet, och det var inte ens särskrivet!!!), M&M bestod av tre våningar och hundratals sorter av M&M samt en lång toakö. Det var HELT GALET att vara där.
Färdiga med Time Square gick vi vidare till Central Park. Trodde det skulle vara en stillsam och mysig plats, men där var ju nästan lika hetsigt som inne i stan. Vart går människorna om de vill ha lite lugn och ro?!?! Och alla dessa reklamfolk överallt haha... En kille följde med oss i säker 200 meter för att försöka övertala oss att hyra cyklar, medan jag förklarade att mina ben fungerade perfectly fine.
Utan att bli överkörda av taxibilar eller häst och vagnar fortsatte vi vår vandring förbi St Patrick's Cathedral och vidare mot tunnelbanan. Den tog oss till minnesplatsen av 9/11. Det var också en mäktig plats att se. Där tvillingtornen stått finns nu djupa, fyrkantiga fontäner. Dessa är omringade av murar med alla offrens namn inristade. Mellan "tornen" står ett överlevande träd. Det hade hittats, tämligen sönderbränt, men lyckats överleva. Nu står det i sin fulla glans på minnesplatsen. Platsen var full av vakter som såg till så att folk skötte sig. Jag blev kompis med en polis och hans hund!
Nu hade jag ett mål kvar med dagen. Köpa korv ut ett sådant där typiskt amerikanskt korvstånd. Korvföräljarna där blev så tagna av mitt intresse för korvstånd att de (efter att ha drivit lite med mig) bjöd in mig så att jag kunde få en bild inifrån! #makingfriends
Nu är klockan 12 och vi kom nyss hem igen efter den här helt underbara dagen!

Hiking!

Idag blev det en heldag i de Pennsylvanska bergen. Jag, Cait och hennes kompis Alex åkte till Hawk Mountain imorse. Naturen här är underbar! Öppna landskap varvat med skogar. På vägen dit fick jag till och med sett en massa Amish-folk!!! De körde runt med sina hästar och höll på på åkrarna. Jag fick stora delar av deras livsstil förklarad för mig.
När vi kom fram till berget började en lååång vandring. Uppför. Även om det var slitsamt så var det definitivt värt det! Helt otrolig utsikt. På vissa ställen så var det ren klättring som gällde! Allra längst upp på toppen fick jag sett gamar (satt väl och väntade på de vandrare som inte klarade hela turen...).
När vi kom hem åkte vi och simmade lite, och det var rätt skönt faktiskt.

Beaaach

Idag blev det en heldag på stranden. Vågorna var helt störda!!! Jag överdriver inte men var åtminstone 2 meter. Både luften och vattnet var varmt och det var jättehärligt. Jag fick sett både en krabba och en manet med en diameter på en 30 centimeter.
När vi åkte ifrån stranden åkte vi och spelade fotboll (soccer) med en massa av Caits kompisar. Det var ett störtskönt gäng! När det blev för mörkt för att se bollen åkte vi hem till en av killarna och badade och åt pizza bites.
Det har varit en toppendag, men nu är jag mer än redo för att försöka fixa jetlaggen... Zzzz.

Pennsylvania

Ni vet hur begeistrad jag har varit över att allt är som på film här?! Den känslan bara fortsätter! Har aldrig varit längre norrut än NC, och jag har aldrig varit "på landet" här, men nu får jag uppleva det också! Låga, ljusa trähus med söta brevlådor överallt. Utrymmena mellan husen fylls av  majsfält, och här och där går kor och hästar. Det är så vackert!
Caits familj är trevlig  och jättegästvänliga, så jag trivs fint. Det var mormorn och Cait som kom och hämtade mig på flygplatsen. Imorse gick vi upp och sprang en runda och nu är vi på väg till stranden.

Lyxflyg!

Alla regler har något kryphål. Första gången jag har varit med om att de vill väga mitt handbaggage, och självklart var det flera kilo för tungt. Men jag ställer mig framför de som valt att väga väskorna och plockar ut mina hoodtröjor och tar på mig dem, därefter fyller jag fickorna med saker, får vikten på väskorna godkänd och knallar vidare som en Michelingubbe, för att ett par meter bort ta av allt och stoppa ner i väskorna igen.
Hittills har det varit ovanligt många och långa köer tillallting, så jag har känt mig lite stressad. Allting blev dock mycket bättre när jag fick tag på en vagn att rulla mina väskor på! Sedan blev det ännu bättre när jag insåg att jag hamnat i någon lyxavdelning på planet som erbjuder massor med plats för benen, benstöd och handdukar istället för våtservetter. Hurrayyy!

Last supper

Min goa mamma gjorde en typiskt svensk brakmiddag idag, med stek och sås och potatis. Det har varit lite blandade känslor idag när delar av mig längtar tillbaka samtidigt som delar av mig inser att Sverige är rätt trivsamt. Sista passet på gymmet. Sista bilkörningen. Nu är det packat och klart. Jag förstår inte hur jag kan ha så bedrövligt mycket att packa med mig!!! Det lär bli en slitsam resa... Men, men, nu bär det snart av! Upp halv sex och sen är det full rulle. Godnatt Sverige!

Malmöfestivalen

Igår eftermiddag åkte hela familjen till kusinerna i Bösarp. Vi ses ju inte så oftaså det var jättekul att få umgås med dem lite, nu innan jag åker. Det blev god mat, kubbspel och självklart de favoritbullarna!
När vi åkte därifrån släppte mamma och pappa av mig och Emma hos Jill i Malmö, där vi fick sällskap av Hanna och Natalie. Vi hängde kvar där ett tag innan vi åkte in till stan och festivalen. Det är så roligt med allt folk och alla aktiviteter där (för att inte tala om all mat "vilt kebab, gjort på hjort" hahahaha). Men för min del blev det en falafel. Vid halv 12 tog vi oss till stortorget för att lyssna på Nause. Det var bra men vi kände oss nästan lite gamla när 10-12 åringar trängde sig fram runt om oss. Vem släpper iväg barn i den åldern, ensamma, till ett sånt ställe??? Galet. Men hur som helst, jag hade en supertrevlig kväll!

Kräftor!

Börjat packa!!! Fattar inte riktigt att sommaren börjar gå mot sitt slut. Det är så tråkigt att behöva säga hejdå till alla här hemma, men samtidigt känns det underbart att få åka tillbaka. Idag körde jag sista simpasset med klubben, så nu blir det nog inget förrän nästa sommar.
När jag kom hem från träningen hade vi i familjen vår egen lilla kräftskiva. Det var så mysigt och gott. Kommer nog allt sakna mamsen och papsen. Och så Emma så klart!

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...