Mer besök!

Den här brutala sommaren fortsätter! Vi fick det första regnet på veckor igår eftermiddag, tillsammans med lite åska, och det friskade upp ett par timmar med sedan var den tropiska, tryckande hettan tillbaka igen. Orkar knappt vara ute längre så nu har jag börjat bygga pussel och lösa korsord här inne istället...
Idag blev det dock stranden igen! Philip från golflaget är på semester i skåne så självklart passade vi på att ses! Åkte först till Lund och chillade runt, sedan blev det Lomma. Det var minst 26 grader i vattnet och massor med våger. Utan tvekan bästa havsupplevelsen i år!
Nu har jag nyss kommit hem från gymmet. Blev ett nattpass idag haha.

Finbesök!

I torsdags kom Filippa ner från Nyköping till mig. Det var väldigt spontant men åh så kul! Hon stannade till i morse och vi hade det mysigt. Hela eftermiddagen igår var vi vid Dalby stenbrott och badade, det gäller ju att visa våra smultronställen för de som kommer norrifrån haha! Det var jättekul att ses igen!
Idag har hela familjen varit på släktkalas och det var riktigt trevligt. Har inte träffat delar av släkten på över ett år, så det var väldigt kul! Som alltid i min släkt bjöds det på både supergod mat och tårta!

Kör så det ryker!

Måndagen fortsatte med mys hos mormor och morfar. Jag började dagen med en löptur längs stranden, och därefter blev jag bortskämd med dunderfrukost och senare pannkakor.
På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Eslöv och jag hade körlektion och träning. Idag har det också blivit en massa träning samt en tur till Dalby för att bada med hela familjen (självklart var det jag som körde!). Dessutom hann vi med röj i trädgården och en tur till tippen. Denna gång fick jag köra med släp! Start i backe blev helt plötsligt en ny utmaning.

Vamos a la playa

Två dagar på stranden har inte känts helt fel i 30 graders värme och stekande sol. Igår åkte jag och Emma till Lomma direkt efter att vi gymmat. Sedan låg vi där och solade och badade hela eftermiddagen. Supermysigt tyckte jag! Jag och syster har haft mycket bonding time den här sommarn haha. När vi kom hem blev det världens grillbuffé till middag!
Idag var det destination Höllviken som gällde. Vi blev upphämtade av mormor och morfar, och sedan blev det lunch och strandhäng i några timmar. Nu ikväll var vi ute på en pub här i Höllviken och åt en dundermiddag. Kvällen avslutades med kortspel. Det har verkligen varit en jättebra dag! Inte så ofta vi kan komma hit och bli så bortskämda :)

Födelsedagspresent

Jag blev ju lovad en middag ute av min kära syster i födelsedagspresent. Valfritt ställe och hon står för det. Så idag hade jag bestämt mig för att använda min present. Vi båda klädde upp oss och åkte in till Malmö. Efter lite strosande valde vi Mando, och inte var vi besvikna inte! Supergott var det!
Vi hade jättetrevligt hela måltiden och när vi var klara gick vi bara runt i stan en stund. Vi fastnade ett tag utanför Skeppsbron där det var livemusik i full gång. Tack bästa syster för en superduperkväll!

Risktvåan

Eller som man brukar säga: halkan. Ännu ett steg närmare körkortet,  och det här var det roligaste momentet by far! Det var jag och tre killar i min grupp och vi började med att gå igenom säkerhetsfunktioner i bilar. Detta prövades genom låta oss sitta i fyra säten, fastsatta på en ställning, och totalkrocka i 7km/h. Därefter fick vi "volta" i en bil, det vill säga göra en hel loop. Med detta var tanken bland annat att inse hur viktigt det är med säkerhetsbälte.
Sedan gick vi ut på körbanan. Vi fick varsin bil och eftersom de andra var för nervösa körde jag först. Vi skulle tvärbromsa, svänga, väja för älgar och även på säkert sätt försöka ta oss fram på halt väglag. Jag sladdade, snurrade runder och gled. När jag skulle panikbromsa i 50km/h tog det 100 meter att få stopp på bilen. Sedan sänkte jag farten endast 10 km/h och då klarade jag att få stopp på den på 30 meter. Helt otroligt vilken skillnad en så liten hastighetsminskning kan göra!
Det var otroligt lärorikt och roligt! Jag kände mig väldigt nöjd med mig själv då jag var väldigt aktiv och hade svar på de flesta frågorna. Fick väldigt mycket beröm av läraren och det var ju kul! Bra dag!

Alla hemma igen!

Även hundarna, så nu får jag hålla sovrumsdörren stängd igen. I morse var jag och simmade, det var ett kul pass men det är så ensamt att simma själv. Väl hemma igen gjorde jag och syster lunch som räckte även till resten av familjen som kom hem lite senare. Nu i eftermiddags var jag på körskolan igen. Äntligen godkänd på parkerandet!!!
Måste dessutom nämna att Emma är pankakskungen, vi avslutade en mysig vecka själv med gudomliga pannkakor igår!

Mysvecka

Emma och jag har det verkligen kalasbra! Vi tränar, umgås och lagar kungliga måltider. Förra veckan blev det en hel del solande, men det senaste dagarna har det regnat. Igår var vi ute och sprang i ösregn tillsammans och det var ju uppfriskande. Därefter däckade vi i soffan och kollade på VM-finalen. Annars har det blivit våffelbak med Elvira och trevligt lunchbesök av farfar och Ethel. Inför det senare bakade Emma rulltårta att ha till kaffet, innan vi insåg att mamma har kaffekokaren så vi hade inget kaffe till rulltårtan. Men det löste sig! Allt som allt har vi det finfint!

Hemma igen!

Efter två långa dagar i bil tog vi oss äntligen till Sölvesborg, där los padres skulle fortsätta semestrandet utan barn. Emma och jag sattes på tåg hem, med alldeles brutalt mycket ogenomtänkt packade saker. Men hem kom vi, om än dödligt trötta.
Det är supermysigt att vara hemma, bara vi två, även om det ger vissa besvärligheter. Till exempel när man ska träna och tänker ta bussen som går 50 minuter innan. Efter ett tags väntan inser jag att den bussen inte går under sommarhalvåret... Då blev det till att ta fram cykeln i 30 graders värme och trampa på till Eslöv. Determination is the key...
Jag är även tillbaka i gymmet efter min toppning. Aj säger jag bara. Det går knappt att röra sig för tillfället. Men sånt är jag van vid haha!

Bergsbestigning

Det här var sista kvällen i Dalarna. Det har varit en mysig liten semester! Jag har varit i Nusnäs och tittat på dalahästar, jag har ätit våfflor, solat, gått kulturstig med information från vikingatiden och jag har sprungit upp för Gesundaberget. Det var inte lätt det! Men tog det som dagens träning och köttade på uppför. Där mötte pappa mig och så tog vi linbanan ner.
Imorgon bär det av söderut, och det lär bli en övernattning på vägen hem.

Vansbro!

Jarrå, jag behöll min placering från två år sedan. Efter ett brutalt och kallt, men kort, lopp kom jag i mål som nummer sju bland tjejerna. Det är jag absolut nöjd med. Tiden blev 19.52! Starten var det värsta jag varit med om. Tog nästan ända till man svängde av från Vanån tills det gick att simma vettigt.
Jag var i första startgruppen så jag var klar 20 över tio, prisutdelningen för de åtta bästa var klockan två. Det blev en lång dag haha. Men jag hade kul! Träffade en massa kompisar och gick runt och hade det trevligt på området. Gjorde bland annat en body scanning och fick en energishake.
Det var 9000 startande på det traditionella vansbroloppet, men den absolut coolaste var en kille som bestämt sig för att göra en svensk klassiker inom 24 timmar. Klockan 12 igår cyklade han vätternrundan, sedan tog han en helikopter till Lidingö och sprang. Helikoptern fortsatte till sälen varifrån han åkte rullskidor till mora för att sedan flyga till Vansbro. 23 timmar och 35 minuter. Jag är grymt imponerad!

Mot Dalarna

Efter ett par dagar i Borås har vi nu lämnat staden med ny destination i sikte; Vansbro. Jag spenderade gårdagen på simstadion och tittade på tävlingarna och träffade folk, bland annat hela Wingategänget. Men nu är vi som sagt på väg norrut. Har precis lämnat startområdet efter att ha hämtat upp information och badmössa och nu är vi på väg till campingen.
Rådande vattentemperatur ligger på 13 grader. På grund av detta har det beslutats att Vansbrosimningen ska halveras. Lite bittert men 1500 i den temperaturen kanske blir tillräckligt i alla fall.

5000

Puuh... Jag är väldigt nöjd med min prestation även om det inte räckte till pallplats i år. Vi simmade i Viskan, en slinga på 1000 meter. Det var rätt strömt så man fick en väldig fart på tillbakavägen. Starten var brutal, ån kändes lite för smal för antalet startande så jag fick mig en del smällar. Efter ett tag kom jag in i en klunga med en 4-5 andra och vi kämpade på tillsammans. Mot slutet av tredje varvet hade jag tagit täten i gruppen. En ledning som jag sedan höll till de sista 500 metrarna... Förargligt nog lyckades en tjej spurta om.
Nu, efteråt,  var jag och Emma på stora torget och tittade på SM i parkour och nån trix-tävling. Så otroligt häftigt! Det är imponerande att se vilken kontroll de har över sina kroppar. Imorgon planerar jag att kolla på simtävlingarna, men nu ska jag sova.

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...