Changed plans again!

Jag har funderat och funderat och funderat. Dessa funderingar har lett till att jag skippar mina med school-planer. Jag vill helt enkelt inte plugga i åtta år till. Så nu ska jag bli sportpsykolog istället! Jag tänker alltså skippa mitt chemistry minor, och nu tänker jag köra broadcast journalism istället som minor. My life is like a roller coaster! Kan mycket väl ändra igen men så lyder min livsplan än så länge! Mot framtiden och vidare!

Erika vs Peanuts: 3-0

Att vara jordnötsallergiker här i Amerikat är svårare än jag väntat mig. Let's just say that I had a not so awesome afternoon yesterday... Tacka vet jag health center som totaldrogada mig med mediciner. Runt nio på kvällen var jag helt drained men började må bättre!
Hade tänkt simma lite nu på morgonen men blev förbjuden av min kära moder och hennes kollegor. Skönt att veta hur mycket de bryr sig även om jag lämnat landet! Jag kör så mycket aerobics, löpning, gym och så vidare verenda dag, och det är mest benen som får jobba. Har egentligen lovat mig själv att inte simma förrän nästa vecka,  men mina armar behöver få jobba!

What a night!

Första gången jag var ute på en klubb på riktigt här! Vi var ett helt gäng från Wingate som åkte in till Suite i Charlotte. Jag har varit ganska skeptisk till det här med amerikanska klubbar men det här var faktiskt kul! En massa skönt folk och inte så sliskigt som jag väntat mig. Jag träffade till och med en svensk tjej där haha!

Ny vecka

Igår var en solig dag! Bara en lektion och resten av dagen spenderade jag ute i värmen. Var bland annat och supportade vårt tennislag när de spelade. Gårdagens träning bestod av cardio och gym. Jag börjar sakna simningen nu...
På kvällen gick större delen av simlaget på ett lyceum där Marko var huvudnumret. Han berättade om sin OS-upplevelse i London 2012, så det var intressant.
Idag är det en sådan där dag när man känner redan när man kliver ur sängen att dagen aldrig kommer att ta slut. Zzzzz. Oh well, one class down three more to go.
Slänger in en bild från i lördags!

It's a party in the USA

När jag väl fick mat i mig blev gårdagen den bästa på länge. Vi var ett gäng som åkte till Takara,  en hibachi grill, så jag åt sushi och annan asiatisk mat. Tillbaka på Wingate började festligheterna! Ohboy vilken kväll! Började hos sophomorekillarna men sedan var jag runt på åtminståne fem olika fester på campus. Träffade så mycket folk och hade hur kul som helst. Avslutade kvällen till Lilo och Stitch hos sophomoresen.
Som ni alla vet är jag lite smått besatt av hockeyn så jag hade för flera månader sedan planerat hur jag skulle tillbringa finalmatchen. Ställde klockan på 06:50 och jag var så taggad. Men jag sov som en baby, missade alarmet. Missade Jonahs alla försök att ringa. MISSADE MATCHEN. Jag var förstörd när vaknade och insåg att klockan var halv tio och matchen över.

Lacrosse

(från igår) USA blev totalkrossade i bronsmatchen! Där ser ni mina kära, självgoda amerikanska vänner, ni är inte bäst på allt!
Innan matchen tog jag en löptur. Huh... Jag älskar att springa, men inte när jag inte gjort det på fyra månader. Mind over body och jag tog mig genom det! Efter det gick jag på en lacrossematch. Jag gillar den sporten, kul att titta på!

Upplagt sent pga brist på wifi...

Jag gillar inte riktigt när för mycket händer på en gång, då får jag svårt att välja och mitt planerande får alltid ett kryphål som oftast inte är till min fördel. Idag var kryphålet matbrist. Planerade att spendera dagen på skolan och gå på lacrossematch och basketmatch och sedan äta. Men nu hamnade jag på en simtävling ditekt efter lacrossen istället för basket. Ingen tillgång till mat och mina medresenärer vill inte stanna längs vägen. Så nu sitter jag inklämd i baksätet och är en hungrig bitch.

Perfect

Precis som jag ville blev det Kanada som tog sig ur semin som vinnare. Planerna vi har för söndagmorgon är magnifika!
Förutom hockey har dagen bestått av träning, hejande på simtävling (sista chansen för kval) och middag. William och Jonah bjöd ett gäng på mat. De är minsann riktigt duktiga i köket! Steak med potatis och tomater, yummie!
Annars blev kvällen lugn, behöver lite återhämtning haha.

HELL YEAH

Sverige i final, söndag morgon! Som sagt gick jag upp sju för att kolla på matchen. Mellan andra och tredje perioden sprang jag över till caf, slängde i mig frukost på fem minuter och sprang tillbaka för att fortsätta titta (på väg ut hann jag dock med att ta en selfie i min übercoola halsduk). Jag hoppas på Kanada i eftermiddag, för då kommer finalmatchen bli extremt intensiv att kolla på eftersom jag har planerat att kolla med kanadensare.

Date auction

Yep, det stämmer. Precis som på film! Igår kväll hade vi Wingate date auction och det gick i princip ut på att alla idrottslag (och även sororities och fraternities) ställde upp med två tjejer och två killar. De fick showa lite och sedan startade budgivningen. Det var galet! Det mest imponerande var nog en sororitytjej som såldes för 260 dollar! Från simlaget hade vi David, Roman, Ana och Katie och de gjorde ett utmärkt jobb haha! Killarna slet sönder sina tröjor och dansande, sweeet.
Efteråt hängde jag med golfarna. Det blev alldeles för sent för en som bestämt sig för att gå upp klockan sju för att kolla på semifinalen. Blä för tidsskillnad! Men krigare som man är tog jag mig upp för att kolla! Go Sweden!

Off season

Off season är verkligen ett begrepp här. Simmare och baketspelare har de längsta säsongerna av alla, resten av sporterna tävlar under en mycket kortare period. Men nu har den omtalade off season nått även simlaget. I alla fall för de som inte ska vidare till nationals. Ingen träning alls på åtminstone två veckor.
De flesta av oss klarade en dag, sedan såg man allihop på gymmet... Jag passar på att testa en massa olika pass, till exempel zumba, nu när jag har en massa överbliven tid. Ingen simning leder även till betydligt mindre sömn. Har man ingen träning så roar man sig med annat, och inte är det att sova ;)
Och så måste jag slänga in en paragraf om vädret! Remember the snow storm last week? Denna vecka har vi 25 grader varmt och sol...

Pics from the meet!

Finmiddag

Det blev inte mycket sömn igår. Vi kom hem rätt sent och självklart var vi tvungna att fira vår seger. Men idag var det skola som vanligt. Inte så värst ansträngande dock.
Vika och Cait har fått för sig att de ska läsa honors program här. Det innebär i princip att man läser några kurser i ett mycket högre tempo och så får man en lite symbol på sitt graduationdiplom. I alla fall, honors programmet hade en välkomstmiddag för nya medlemmar med föräldrar idag, och eftersom ingen av dem har sina föräldrar här fick jag följa med! Uppklätt och fint var det! Och nu är jag ännu säkrare på att det där inte är nåt för mig haha.

We Are The Champions

BLUEGRASS MOUNTAIN CONFERENCE CHAMPIONS! För vår del för andra året i rad och för killarna var det sjunde gången i rad. Jag har varken röst eller hörsel kvar, men så värt det. Den här tävlingen har varit helt otrolig! Vi har hejat, skrikit, dansat, applåderat om vartannat. Wingate fans in the stands, let me hear you clap your hands, och så vidare. Vi var inte jätteoroliga över att tappa ledningen idag, men för killarna var det extremt nerve wrecking. Det var inte förrän efter näst sista grenen som deras vinst var klar.
Alla stormade prispallen för att ta emot priset till We Are The Champions (av Queen ironiskt nog). Känslan av att vara en del av detta lag, att få stå omrigad av bulldogs med armarna i luften och skrika sig hes, och sedan få trängas på pallen... Magiskt.
För min del var det som sagt milen som gällde idag. Öppnade betydligt snabbare än jag gjorde på SCAD och gick i mål med tre sekunders pers. Hade hoppats på mer, men är ändå nöjd! Kirk var också nöjd förutom att jag slösade energi på clock watching... Måste ju ha koll! Jag får ge ett stort tack till min trogna counter Laura. Hon har räknat åt mig alla lopp den här helgen. Nu har vi lämnat Charlotte och fått i oss middag. Vi fick till och med äta av efterrätten som en av mammorna köpt (Kirk sa att han har "a soft side too")!!!
Det här har varit en helt otrolig upplevelse, och jag önskar av hela mitt hjärta att min familj kan ta sig hit och få vara med om detta någon gång. Det förtjänar de efter all support de gett mig.

Intense!

Jag är van att åka till tävlingar utan lag/klubb-kompisar, och endast ha min familj med. Nu är tyvärr inte familjen med längre (önskar dock att de kunde vara här och få vara med om allt detta) men i stället har jag närmre 50 lagkompisar. Vi hejar och skriker och berömmer så mycket så våra halsar är helt caput. Jeez vad det här är kul! Såg det mest spännande lopp jag någonsin sett idag. 200 fritt herrar.
I försöken kör Leif i första heatet eftersom han inte har några yards-tider än. Varvar killen bredvid och tar sig som nummer ett till A-finalen. Med sig i finalen har han Dylon och Ossian. Starten går och vi skriker som aldrig förr. Halvvägs har Leif och Dylon en femte och sjunde plats, men sedan händer något och de tar sig förbi den ena efter den andra (även ärkerivalerna från Queens) och går i mål som nummer ett och två!!! Det går inte ens att beskriva känslan av att stå med hela laget och se dessa killar simma på det viset! Helt underbart!
I grenen efter fortsätter Jess och Olga med en dubbelseger på 100 bröst. Det har varit en helt otrolig dag! Just nu leder vi över Queens och John Hopkins, medan killarna ligger tvåa efter Queens. En dag kvar och vi är allihop taggade till tusen! Jag går i vattnet i morgon eftermiddag; finalheat på 1650!
Förövrigt hade vi senior-recognition, så därför slänger jag in en bild med mina favoritseniorer. Dessutom fick vi grymt stöd från ett gäng från skolan! De tog sig hit för att heja ocv det tackar vi för!

Conference

Jodå, idag kom vi iväg! Var vid bassängen klockan elva för uppvärmning och klockan ett gick tävlingens absolut första start, och den var jag med på! De började med de snabbaste 1000-simmarna, så jag, Julie och Alex gick inmarsch till en jublande skara av bulldogs. Helt underbar känsla! Den här gången hade jag verkligen bestämt mig för att inte fega, jag skulle ge allt från start. Och det gjorde jag. Öppnade under minuten och första 500a var endast 1,5 sekunder över pers. Sedan höll det inte riktigt hela vägen, men det blev lite pers i alla fall.
Eftersom tävlingen blev förkortad med en dag hoppades försöksimningarna över för det som skulle varit torsdagens pass, och alla simmade final. Så efter bara ett par timmars vila var det dags för 500. Som vanligt när jag går från en längre sträcka till en kortare är jag seg. Denna gång var tyvärr inget undantag, men jag tog några poäng till laget i alla fall.
Till middag fick vi Olive Gardens lasagne,  och den var faktiskt riktigt god. Nu är vi äntligen tillbaka på hotellet så min trötta kropp kan få vila lite haha. När vi kom tillbaka fann vi två rosor utanför dörren,  från föräldrarna som är här och supportar! Det är ju trots allt Valentine's Day!

Big Fish!

Glömde berätta att jag fick min conferencepresent från min big fish igår! Jag hade mina aningar om vem det var och nu fick jag det bekräftat: Rita, bättre big fish kan man inte ha!

Follow us!

Här kan ni följa BMC championship: http://wingatebulldogs.com/sports/2014/2/11/MSWIM_0211143049.aspx?id=419
Kolla efter mig på 1000, 500 och 1650!

Så redo nu!

Idag vaknade vi strömlösa... Snön tar kol på det här stället haha. Nu har det i alla fall börjat smälta indan och skolan ska vara öppen imorgon. Inte för att jag kommer gå på några lektioner för imorgon är det ÄNTLIGEN dags. Vi skulle som sagt åkt i kväll men coach ändrade det till imorgon bitti.
Efter träningen (vi delade  med oss av vår bassäng till Fairmont States lag som också har fått lida av snön) var jag bjuden på middag. En kompis lagade mat till sina rumskompisar, så jag avr bjuden och jag tog med mig Vika. Det var den bästa spagetti och köttfärssås jag fått på den här sidan Atlanten.
Hela kvällen har jag packat och målat naglarna, så nu är jag nästan redo! Det sista och viktigaste, rakningen, görs imorgon innan vi åker! TAGGAAAAAA.

Ohboy...

Ja, jag klagar inte på detta men om det blir fler ändringar av conference vet jag inte vad jag gör... #snowinthesouth

Hockey!

Äntligen drar männens hockey igång! Skolan var inställd idag så jag har haft gått om tid att titta. Sverige vann nyss över Tjeckien,  och det sågs tillsammans med svenskarna och några andra européer. Förövrigt gick jag upp klockan 7 imorse för att se Kanada vs Usa i damhockey. Kollade med en Kanadensare så det var tur att de vann haha.
Annars så har vi två decimeter snö, och det ska fortsätta snöa till imorgon bitti.

It's all in your mind

Nu har jag lugnat mig. Allt kommer ordna sig. Det enda som kan hindra mig från att göra dunderlopp är min inställning, och jag tänker inte låta min attityd påverkas av yttre omständigheter. Nu är planen att vi åker till Charlotte torsdag kväll, sedan börjar tävlingen på fredag klockan 1 med 1000, och 1000 endast. Finalpasset blir hela före detta fredagsupplägget, men utan försök. Lördag och söndag kommer bli som fredag och lördag skulle ha blivit.
Efter en halvtimmes tjurande, pep talk från Kirk och en träning var jag på humör igen. Istället för att förbanna snön gick jag och Cait ut och hade snöbollskrig med New Cannon- och Camdenfolk. Jag gjorde en miniatyrsnögubbe!

Obeskrivligt arg.

Så jäkla arg. Några centimeter snö och det blir kaos. LÄR ER KÖRA BIL FÖR I H*****E. Conference kommer nu börja på fredag istället. Det här är nog den bedrövligaste dagen hittills. AAAARRRRGGGHHHH. Dessutom är det förkortat till tre dagar så numera är 1000 och 500 på samma dag. HATA LIVET.

Conference i fara!

Jag misstänker att ni börjat förstå hur amerikaner (i södra USA) hanterar snö. Inte bra. Nu är det utlovat snöstorm (storm inom citationstecken) fram till torsdag, och har redan en klass inställd. Det har redan börjat snöa och det ska tydligen bli värre...
Imorgon börjar conference och om två eller fler team inte kan komma på grund av väder kommer tävlingen skjutas upp. Får spel på amerikaner! Alla har panik här nu!

Alla posters på plats!

Two more days!!!! Alla posters är uppsatta i simhallen nu. Val gjorde min!  Passet idag var bara 2500 yards, det märks att vi närmar oss slutmålet. Efter träningen gick jag och Vika på det bästa lyceumet hittills, sexualkunskap på collegenivå. Dagens bästa timme, utan tvekan! Resten av dagen har ägnats åt febrilt pluggande. Hade sociologiprov idag och har biologi och gps imorgon.
Efter gymnasiet lovade jag min själv att aldrig, ALDRIG, läsa mer naturvetenskap, and yet, here I am... Det här kommer bli min död.

Trevlig pluggsöndag

Team dinner i sophomorekillarnas lägenhet. Vi freshmen srod för papptallrikar och bestick medan de äldre, som har tillgång till kök fixade maten. Pasta, sallad och bröd. Delicious! Efter maten gick jag till biblioteket för att plugga gps med Connor. Jag är sämst i världen på att få saker gjorda i biblioteket,  så oftast stannar jag på rummet. Men ibland så får man ta sig dit och även om vi inte var så effektiva så hade vi kul. Tre prov, sedan är det conference!

South American night

Gick till dagens basketmatch och på vägen bestämde jag mig för att jag vill rädda liv. De hade folk där som sökte benmärg- och bloddonatorer så jag fyllde i lite papper och körde runt lite topsar i kinderna. Så nu har de mina celler och om de hittar nån som behöver blod ellet benmärg kommer de ringa. Coolt!
Denna lördagkväll tillbringades i en liten sketchy indoor fotbollshall. Brasilianarna på Wingate kör intramural-matcher där mot mexikanare lite då och då. Halva deras lag dejtar simmare så vi hängde med för att kolla!
Jag och Vika gick ut till en matvagn med mexikansk mat och köpte tidernas dyraste quesedilla (chorizo). När vi kom in sa mexikanska Luisa att vi antagligen fått "American price". Dagens lärdom: man kan och ska pruta med mexikanare. God var den i alla fall.

Cool story!

...and it is indeed! Bilden i fotot nedan är tecknad av WUswims Victoria! Inte lite stolt! Ryan Lochte köpte hennes bild på honom.

Secret Psych

På Walmart köpte jag även grejer till "secret psych", en grej laget gör innan varje conference. Man drar ett namn och så gör man en poster till henne eller honom. Så efter att jag lekt med min laptop en stund blev det pysselkväll för hela slanten!

Finally!

Har ni någonsin blivit irriterade på pratglada försäljare? Gått in på Phone House för att köpa något simpelt och helt plötsligt dyker en försäljare upp och försöker pracka på en hela deras lager? Det var vad jag råkade ut för idag fast Amerika-deluxeverianten. Åkte till Office Max för att köpa en ny dator och bad en kvinna om hjälp. Dålig idé.  Officepaket, extra minne, externa grejer hit och dit, evighetsgarantier för en förmögenhet. NEJ TACK JAG VILL BARA HA EN HELT VANLIG LAPTOP UTAN ALLT EXTRA TRAMS SOM NI SÄLJER FÖR FLERA 100 DOLLAR!!!! Kvinnan var ju galen! Pratade non stop. Även när hon gick ut på lagret fortsatte hon prata via mikrofon till sin kollega. Trodde aldrig jag skulle komma därifrån, men tillsist räddade Olga mig och vi åkte vidare till Walmart. Så det blev en Dell därifrån istället! Utan konstigeheter och utan externt bullshit. Jag är supernöjd!
Dock är jag lite orolig för jag kan inte få min externa (....) hårddisk att fungera. Om jag inte lyckas lösa det har jag förlorat hela mitt liv i bilder. Jag skulle gå under.

Toppningen fortsätter

Jag är nog den enda på jorden som inte gillar att toppa. Jag får för mycket sömn, för lite träning, för mycket tid till skolarbete. Musklerna gör som de själva vill och lyssnar inte på hjärnan när jag tränar. Inte min grej helt enkelt. Men det ska väl till det också om jag vill simma snabbt.
Dagen har varit slitsam. Tre prov och så mycket skrivande så handen krampar. Som tur var blir morgondagen lite bättre! Förövrigt är jag klar med tredje säsongen av How I met Your Mother #addicted

Vattenkrig

Var på väg att gå och lägga mig, och tänkte då passa på att slänga iväg ett inlägg här. Satt med telefonen men hade inget att skriva. Det har liksom inte hänt nåt speciellt idag. Men precis när jag ska börja skriva nåt allmänt om denna händelselös dag ringer telefonen. Patrick. Golfarna har en svensk recruit så de tycker att jag måste komma över. Lite motvilligt tar jag mig ur sängen och klär på mig. Och det är jag glad för haha!
Som alltid är det livat i Camden. Träffar recruiten och golfarna. Därefter urartar det och alla blir involverade i världens vattenkrig. Det började någonstans längre ner i korridoren, men efter ett tag var ett helt gäng involverade. Vatten, tvål, läsk, ballonger, rökmaskin, honung. Kaos! Heltäckningsmattan var genomblöt, liksom alla krigare, men kul var det!
Så förvandlades denna, ganska tråkiga, dag till något roligt och minnesvärt. Något värt att blogga om haha ;)

8 dagar kvar

Toppningen fortsätter. Passen blir lättare och lättare medan skolan blir svårare och svårare. Tre prov på torsdag och tre i början av nästa vecka, men sedan är det conference! Så taggad! Jag pratade med Kirk igår och jag ska simma 500, 1000 och milen. Inte helt oväntat... Jag kommer få ta poäng också. Varje lag tillåts bara 18 poängtagande och vi är 23 tjejer, alltså kommer 5 inte få "räknas". De kommer fortfarande simma men utan att ge poäng till laget. Så jag är nöjd över att vara bland de 18!

Super Bowl

When in America, do as the Americans do. Viktig dag idag för idag var det Super Bowl. Seattle vs Denver. I princip hela simlaget gick till DPC där skolan ordnat med storbildsskärm och free food. Väldigt trevlig stämning. Jag satt med Cait som fick förklara hela spelet för mig. Seattle totalkrossade Denver, så det var inte särskilt spännande att se. Som jag förstod det tittar typ hälften av alla tittare bara för att se reklamerna. De är nya för varje Super Bowl och ska vara extra roliga. Efter halva matchen dök Bruno Mars upp och spelade och sjöng.
De senaste dagarna har jag haft väldigt kul med heliumballonger, och sådana hade de gått om idag. Så efter matchen fixade Jonah en fotbollsballong till mig haha! Därefter gick jag med golfarna och inhalerade helium och sjöng baby got back...

More firsties!

Idag var en lika bra dag som igår. I ungefär 20 graders värme och sol gick jag och såg mitt livs första lacrossematch. Det påminner lite om hockey faktiskt, fast de springer på gräs och har "håvar" istället för klubbor. Efter det simmade jag lite och sedan gick jag, Leif och Öystein till sjön och chillade.

Sport till max!

Det har varit bästa dagen på länge! Har tillbringat hur många timmar som helst utomhus. Började med träning imorse. Sedan, vid ett, gick vi och kollade på tennis. Det följdes av baseball, softball och basket. Free food everywhere. Efter basketen gick vi tillbaka till baseballen som fortfarande höll på trots att klockan var runt halv sju.
Middagen blev rester från Olive Garden. Efter det gick vi till BSUs poem night, Johnny läste upp sitt eget mästerverk. Det följdes av pysselkväll hos sophomoretjejerna, där vi dekorerade martiniglas. Resten av kvällen hängde jag och Lucas runt på campus. Vilken toppendag!

Home meet

Senior meet! Det var den roligaste tävlingen hittills. Vår simhall är minimal, 6 banor och ingen avsimningsbassäng. Varm är den också. Ändå var där så många som kom och kollade. Jag simmade 1000 och 500, utan avsim i mellan... Pure pain. Innan 500ingen var mina muskler halvt avdomnade men lyckades ändå simma bättre än förra helgen. Vi mötte st Andrews, ett väldigt litet lag, så vi vann. De hade inte ens några simmare på de längre distanserna haha.
I pausen hade vi vår senior recognition. Vi formade en tunnel och seniorerna sprang genom tillsammans med föräldrar/vänner. De fick sina bäata prestationer upplästa och de fick inramade bilder på sig. Alla vi andra hade förberett posters till dem. Det var en väldigt fin ceremoni.
Efter tävlingen följde jag med hälften av våra sophomores till Olive Garden. De var så långsamma där så vi fick inte middag förrän vid halv tio... Men som vanligt var det gott och nu har jag middag för idag också.

Bilden är ett meddelande från coach. 11 dagar till conference!!!

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...