Löpning vs jogging

Jag och pappa hade en intressant diskussion innan idag. Vad är skillnaden mellan löpning och jogging? Som alltid när man har stora filosofiska frågor, anlitade jag min vän google. Svaret jag hittade kan ni läsa nedan...

"För mig är en joggare någon som lufsar runt spåret några gånger i veckan under sommarhalvåret. En löpare är mer målmedveten, har koll på kilometertider och deltar i lopp osv. Joggaren är dessutom ganska långsam, lätt överviktig och har fladdriga shorts och stor t-shirt. Löparen däremot är en skranglig Gunde Svan-typ i tights som flyger fram som en gasell.

(Enligt min definition så kan både en joggare och en löpare säga att de ska ut och springa. Ingen av dem kan dock kalla sig springare för det är väl en benämning på en häst? Om inte annat så låter det ändå inte riktigt klokt.)"

Jag gillar att prata

Numera jobbar jag bar två dagar i veckan, så jag kan träna mer, och det känns skönt. Denna veckas två jobbdagar har varit jättekul! Igår höll vi till mitt i International Street Market och nyfiken och social som jag är pratade jag med massor av internationella försäljare. Jag blev kompis med en från Storbritannien som sålde salami och var engagerad i Greenpeace. Sedan snackade jag med en annan som sålde känguruhamburgare. Funderar på att åka till Malmö imorgon och testa en sådan. Jag hängde även med en kvinna från Jehovas vittne. Som ni vet så älskar jag att diskutera med dem, så jag tyckte det var jätteintressant. Hon påstod att människor inte var fullkomliga efter Eva och Adams synd (de hade då varit fullkomliga och haft allt, utom kläder kände jag att jag måste påpeka). Jag påstod att jag inte direkt kände att jag saknade nåt. I alla fall, intressant var det!
Idag har jag haft lika kul! Jag pratar med engelska än svenska om dagarna, för jag träffar BARA turister. Umgicks med en Australiensare idag. Han var jättetrevlig och tyckte absolut att jag skulle åka till Australien. När jag sedan stötte på honom en timme senare hade han köpt en liten studsboll i form av en jordglob åt mig. Hur gulligt är inte det?!?! Han ringade dessutom in vart i Australien jag skulle åka.
Dagens intressantaste var nog ändå två britter som cyklat från England. De skulle hinna till Norge innan det blev för kallt. Riktigt imponerande! De hade all sin packning på cykeln och de levde i tält. Nåt sånt måste jag testa nån gång!!!

Köttigt!

Körde det köttigaste passet på länge (efter min 10 000ing hehe) i tisdags, som jag bara måste berätta om! Tema triathlon. Jag började med att simma 1500 snabbt, därefter slängde jag mig upp på cykeln och trampade 15 km. När det var avklarat gav jag mig på 5 km löpning. Vill bara tillägga att det var stekande sol och 25 grader varmt ute. Detta var riktigt brutalt men kul! Ska nog försöka skaffa en vettig cykel hehe!

Sakmat det spontana

När jag och Alice blev hemskjutsade på söndagen och åker förbi busshållplatsen i Brandkärr ser vi Eber, självklart gick vi dit för att säga hej. Detta slutade med att vi hamnade i Oxelösund och åkte ut med en båt tillsammans med honom och två kompisar till. Vi la till vid en lite ö och sedan hängde vi där hela eftermiddagen och badade, solade och grillade. Så himla mysigt! Jag har verkligen saknat det här spontana livet.

När vi åkt i land igen blev det lite raceing med bussen, men vi hann så både jag och Alice kom tillbaka till Nyköping. Då träffade vi Ludde i hamnen och åt glass och sedan blev det filmkväll på borgen med fajitas. Myspys! Imorse tränade jag med Ludde innan jag påbörjade resan tillbaka till Skåne.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Reunions

Detta har varit sommarens bästa helg. Jag har verkligen fått ut allt jag velat av dagarna i Nyköping. På fredagkvällen samlades den bästa delen av klassen och vi hade så kul! Det dansandes och sjöngs och efter ett tag fick vi till och med sällskap av nån hockeytränare, alias Snyggrumpa. Senare drog vi ner till O'learys och där träffade jag en massa saknade vänner! Riktigt värd kväll.

Upp tidigt på lördagen och dra tillbaka till borgen för att frächa upp sig lite. Sedan var det dags för NSG-reunion. Alice och jag skulle åka dit med två äldre före detta simmare som skulle plocka upp oss på vägen. Lite för många kisstopp och 20 minuters körande åt fel håll gjode dock att skjutsen kom sent. Men till sist kom vi fram till Helena i alla fall.

Hon hade ordat och planerat och fixat så det sjöng om det! Vi fick mat i överflöd (först kycklingsallad, några timmar senare köttfärspaj, därefter rabarberpaj och sedan grillad korv till nattmat. Självklart blev det en Helenafrukost-delux på morgonen). Allt ätande kombinerades med lekar och lära kännande. Det var väldigt många jag aldrig träffat förr. Det var verkligen riktigt roligt och trevligt!

Hon hade ordnat massor med sovplatser så jag och ett gäng till sov på vinden. Riktig toppen kväll! Hoppas på att detta blir en tradition.


Published with Blogger-droid v2.0.4

I am back!

Tillbaka i Nyköping!!! Känns så himla gött, herre jistanes vad jag har saknat denna lilla stad. Alice och jag sov i samlingsrummet inatt, och i morse gick vi och simmade. När vi var klara var vi fruktansvärt hungriga så nästa stop blev ica (saknade Maxi haha). Vi gjorde en dunderfrukost bestående av frallor, ägg, frukt, risifrutti och glass. Kungligt! Sedan har hela eftermiddagen spenderats på stan med Filippa, och det var verkligen jättekul att ses igen! Efter lunch och shopping är jag nu tillbaka på Borgen och förbereder mig inför kvällens festligheter.

Sammanfattningsvis

Det har inte blivit så mycket bloggande nu på sista tiden. Känns jättetråkigt men jag har inte haft tid. Mina dagar ser ut som så att jag går upp vi halv sju, åker iväg på träning-jobb-träning och sedan är jag inte hemma förrän vid åtta på kvällen. När jag väl kommer hem är det massor jag måste fixa med USA-papper och mail hit och dit. Blä. Men det händer ändå inte speciellt mycket att blogga om.

Var och såg Luddes triathlon-SM förra helgen (det kanske jag redan skrivit??) men det var så sjukt imponerande så det är i så fall värt att notera igen. Efter min simkariär ska jag nog försöka mig på triathlon hehe!

Annars var jag ju själv förra veckan, familjen kom i måndags. Jobbet rullar på, bärjar känna att detta inte är min grej... Jobbar denna vecka också sedan blir det bara två dagar i veckan resten av sommarn. Igår på jobbet satt vi och diskuterade hur liten världen är och helt plötsligt dyker min ena historielärare från gymnasiet upp. I Malmö!?!? Lite kul ju :)

I helgen blir det en weekend till Nyköping, det ska bli så himla roligt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Ny bebis i familjen ;)

Tillökning i familjen! Igår flyttade den här lilla plutten hem till oss. Pepsi, heter han och är en mittelspitz. Livlig och underhållande. Kissar gör han också.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Liseberg

Idag var en kul dag. Tog tåget upp till Göteborg igår direkt efter jobbet, där familjen hållt till den senaste veckan. Fick tillbringa natten i en sovsäck, på ett liggunderlag, utan kudde. Jag sov inte mycket kan jag tala om. Vaknade tidigt och gick en runda med pappas kamere hehe. När resten också vaknat åkte vi först och besökte farmors grav. Det var skönt att se att där var blommor och att demän var bra skött. Efter det åkte vi till Liseberg. Så länge sen jag var där! Emma och jag hade jättekul och var runt och åkte det mesta. Det var ju inte riktigt Six Flags men kul var det :)

Nu är jag på väg hem igen, och jag kommer behöva cykla från Eslöv till Kungshult. Själv, i mörkret :(


Published with Blogger-droid v2.0.4

Milen

10 000 meter i sträck, check. Normalt brukar man hinna en bra bit innan det tar emot. Idag hann jag 400 sedan hade jag ont överallt. Jag är så himla sliten! Träningsvärk har jag också. Men jag klarade det! När jag kom i mål var jag så trött att allt snurrade haha. Ni vet känslan när man gör nåt jobbigt och under tiden tänker på nåt efteråt som man verkligen ser fram emot?! Man måste liksom ha en sådan tanke. I mitt fall låg jag i ungefär 6000 meter och längtade efter bananen som låg på min väska. Den här jäkla bananen drog mig genom milen. När jag äntligen var klar och hade lyckats ta mig upp, tror ni inte nån fågeljävel ätit upp min banan!!!!! Jag blev gråtfärdig! Kiosken på badet var stängd, Frasses vid bussen var stängt. Jag höll ju på att kolapsa innan jag var hemma och fick i mig nåt ätbart. Hata fåglar!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

SM 2013

Fy vilken hemsk dag. Har aldrig varit med om något så påfrestande inom simningen som denna SM-dag. På grund av att jag fortfarande inte är i form valde jag att bara köra 1500 i bassäng, och det gick idag. På nån vänster hamnade jag i finalheatet, där jag absolut inte kände att jag hörde hemma. Så hela dagen var jag så fruktansvärt nervös och bitter, och jättenära på att stryka mig. Men jag åkte upp. Jens var där och efter att han pratat med mig och peppat mig lite så kändes det bättre. Jens är verkligen helt otrolig på att få en att se positivt. Med en väl genomtänkt plan körde jag mitt lopp och jag är faktiskt nöjd. Jag är glad att jag ställde upp. Det gick snabbare än jag trodde och jag gick i mål på en minut över mitt pers. Då var jag helt slut, jag hade verkligen gjort vad jag kunnat.

After Work

Ytterligare en arbetsvecka över. Den avslutades med en supertrevlig After Work i Pildamsparken med alla olika organosationers värvare. Så nu har jag träffat både IM, Läkare utan gränser, Greenpeace och Amnisty. Jag tyckte det var trevligt men jag kände mig lite ung. Tror jag var yngst och resten var upp till en 8 år äldre hehe, men det gjorde inte så mycket. Jag drog dock hyfsat tidigt för nu ska jag hem och tagga SM!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Medalj

Blev tydligen trea på JSM igår så det var bara till att ta ledigt från eftermiddagspasset på jobbet idag och åka tillbaka till Halmstad för prisutdelning. Jag bara älskar mästerskap! Det är så härligt att bara få vara där. Kul att träffa gamla kompisar också! Nu är jag hemma igen, en bronsmedalj rikare! Nöjd :)


Jag närmast i bild





SM i öppet vatten!

Igår fick jag ledigt från jobbet för att åka till Halmstad och köra SM i öppet vatten, 5000 meter. Det blev till en familjeutflykt och vi hade det trevligt. Jag var ganska nervös, jag trivs inte riktigt när jag inte kan rutinerna eller vet riktigt hur allt ska gå till, men så fort jag kom ner på startbryggan släppte det. Då återstod bara själva simmandet, och simma det vet jag hur man gör!

Vi simmade en 500-meters bana tio varv. Nissan, ån där loppet gick, var väldigt ström så det var rätt tungt. Men så himla kul! Det här är riktigt köttig idrott och det gillar jag! Jag är ovan vid att simma i utsträckt läge så länge, utan vändningar, så när jag var klar hade jag fruktansvärt ont i höftböjarna haha. Kanske ett tecken på att jag använt benen också? Trots det och kramp i handen är jag supernöjd med min prestation. Bland seniorer blev jag femma och det är inte illa!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...