Proud of our team!



Riktigt bra kämpat laget! Vi simmade vårt 4*200 idag med mig på första sträckan, Natalie på andra, sedan Emma och sist Rebecca. Jag tror de flesta hade hoppats på lite mer, men alla gjorde ändå allt det kunde. Vi putsade det gamla klubbrekordet med fem hundradelar, och det är ju kanongött! Bra jobbat tjejer! :)

Min 800ing!



Vi har experimenterat med lite olika simstilar. Den senaste tiden har jag jobbat mer med armtempo än armtagslängd. Det verkar funka rätt bra för mig!

800!

Min 800ing avklarad. Det blev ett riktigt bra lopp. Jag följde min planering och det kändes jättebra. Kom i mål med tre sekunders pers, och sex sekunder snabbare än jag gjorde förra sommaren. Dock blev jag omsimmad sista femtio av nån med bättre spurt. Igen. Men jag är ändå nöjd. Som Jens uttryckte det: det är mitt 17e år och jag persar, det är inte alla som lyckas med det. Film kommer imorrn!

Nu taggar vi 4*200 lag!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Min 400ing igår! älskar kommentarerna på filmningen ;)

Vilodag!

Inga lopp idag, i stället kunde jag chilla och simma lite lugnt. Var inne och kollade på både försök och finaler, där jag kunde sitta och njuta av solen (det har verkligen stekt idag!), och jag kan passa på att gratta Balice till sitt JSM-kval på 50 fritt! You go girl! :D 
Nu sitter jag och kollar på Tyskland-Italienmatchen och taggar satan inför 800 imorgon. Är pepp till 1000! :D

Tummen upp för frisim, tummen ner för fjäril!

Dag ett av fem avklarade, två lopp av fem avklarade. Öppnade med 400fr, en halv sekunds pers och jag klättrade 8 placeringar. Loppet kändes riktigt bra och jag kunde trycka på efter halva. Ungefär en timme senare simmade jag 200fj, och det sket sig. Jag blir  rädd innan, och jag är rädd under loppet. Antar att det beror på att jag inte tränar nåt fjäril längre. Jag menar, simmar jag 1500 vet jag vad jag ska göra när jag blir trött, hur jag ska hantera det, men simmar jag fjäril vet jag inte det. Jag vet hur ont det kommer göra men har ingen aning om hur jag ska hantera det... Jag och Jens kom i alla fall överens om att jag ska börja träna mer fjäril nu för det är så kul att simma, men inte när det känns så här.

SM på gång!

Sitter på Scandic i Norrköping och chillar. Har varit på badet och simmat in lite och träffat en massa kompisar som det var evigheter sedan jag såg sist. Nu taggar jag inför morgondagens lopp! Då blir det 400fr och 200fj. På torsdag är jag ledig, fredag 800fr, lördag 4*200 och på söndag 1500fr. Ni kan följa tävlingen här: http://livetiming.se/program.php?cid=831&session=1
Peace out!

Mot Norrköping nurrå!!!

Alice och Erika i städartagen. Nu ska vi bort från Ortvägen. Jag saknar redan mitt rum! Har tömt typ allt och flyttat in sakerna i den låsbara klädkammaren (även sängen, vill ju inte att nåt äckel ska sova i min säng haha).
Om några timmar drar vi till Norrköping och årets SM. Nu var det ett år sedan sist och jag har tränat, slitit och kämpat. Det har varit blod, svett och tårar och nu är det dags. Detta har varit det klart tuffaste året träningsmässigt hittills. Precis som alla varnat mig för har mitt 17e år varit svårt. Ibland har det känts som man gått mer bakåt än framåt, och jag har varit mer sjuk det gångna året än jag varit någonsin tidigare. Ändå tror jag har haft det ovanligt lätt, om man jämför med andra...
Men allt det jobbiga, alla motgångar, är som bortblåsta nu. Nu är jag toppad och allt känns bra och jag ska kötta jävel i Norrköping! Jag är taggad och inställd på att detta ska bli mitt bästa mästerskap hittills! KÖTT! :D

Sista kvällen på Ortvägen!


Simmade asbra på träningen i morse! 15*100 progressivt och jag prickade alla tider jag skulle! Efter det har jag väl inte gjort så värst mycket. Kom ju hem igår, efter att ha ätit middag hos Anna - krabbor som Annas bror med kompisar fångat. Nu delar jag lägenhet med Alice lite tillfälligt. Har packat och fixat lite idag, för imorgon flyttar vi ut. Kommer då vara på resande fot i två och en halv vecka. Först bär det av till Norrköping och SM (taggad till 1000!), sedan hem till Anna och bo där ett par dagar, därefter blir det Vansbro, sedan Skara och efter det åker jag hem till Skåne. Så ser mitt liv ut!

Grattis Lassehatten!

Ska bara börja med att säga GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA på födelsedagen!!! Hoppas du hade en toppenbra dag (trots att jag inte ringde först)!

Min dag var i alla fall riktigt bra. Den började med att vi tog motorbåten in till Strömstad för träning och träningen gick finfint. En 1500ing broken och det gick snabbare än pers. När vi kom tillbaka och hade ätit lunch tog vi oss en simtur bland maneterna i våtdräkterna. Så himla härligt var det, och inte ett dugg kallt! Annars har vi kört motorbåt, vandrat till andra sidan av ön, grillat, spelat alfapet (jag vann ;)) och tittat på fotboll. Jag hade lätt kunnat stanna flera dagar till, men så blir det inte. Hemfärd imorgon...

Eftersom vi glömde plocka blommor att sova på igår, gjorde videt idag i stället. Så nu får jag hoppas jag drömmer sött, haha! Godnatt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Midsommar:)

Det här blev en stört bra midsommar! Fram till middagen hade vi några dötimmar men därefter var det full rulle. Vi åt sill och sånt där, och så fick vi kött och potatisgratäng. Vi hade klätt upp oss och vi hade våra fina kransar på oss. Sedan blev det kortspel och, enligt tradition, räkfest. Räkfesten var så himla trevlig, med musik och sång och tal. Och räkor. I massor. Haha, men gott är det! Resten av kvällen hängde vi med personalen här (lite folk i vår ålder). Hade det inte varit för att det började regna hade vi antagligen kvällsbadat, men det får bli en annan gång... ;D


Published with Blogger-droid v2.0.4

Glad midsommar! :D

Glad midsommar gott folk! Vi har haft det jättebra idag också. Anna och jag gick en runda runt ön och klättrade över klippor och berg. Det var härligt, och här är verkligen vackert! Midsommarstången har klätts, kransar har gjorts och vi har dansat, sjungit och lekt. Nu vilar vi upp oss för kvällsfirandet! Ha en trevlig kväll! Det tänker i alla fall vi ha ;)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Här på Syd långö har vi det bra!

Vilken toppendag! Upp halv fem imorse och iväg mot Strömstad. Anna och jag tränade där på en gång. Vi fick slåss med en massa motionärer men personalen var de trevligaste någonsin! Jättehjälpsamma och måna om att vi också skulle få plats. Efter träningen åkte vi motorbåt ut till Syd långö och här har vi haft det hur bra som helst! Vi rodde ut till en ö och nakenbadade, sen kom där en massa båtar med folk... Men kul hade vi haha!

Ön är riktigt mysig. Vi bor i söta stugor och det är vildvuxet, klippor och hästar överallt. Maten är supergod. Jag stormtrivs! Nu i kväll var vi ute och fiskade. Det var väldigt tålamodsprövande, haha. Det blev dock bara en fisk innan vi gav upp ;)

Nu ska det sovas så vi orkar fira hela dagen imorgon! Ha det bra!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Mot västkusten!

Köket glänser och vardagsrummet är fixat, och  nu är jag redo för midsommarfirande. Fem imorgon bitti blir jag hämtad av Anna med familj och så drar vi till västkusten över helgen. Ska bli superdupermysigt! Får se hur det blir med internet, men förhoppningsvis blir det ett och annat blogginlägg.
Annars har det inte hänt så mycket idag. Körde ett fartpass i eftermiddags som gick helt okej. Vi kör fortfarande frisbEE på blodigt allvar som uppvärmning. Det är brutalt jobbigt, men skoj haha! Men nu får jag ta och gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon ;) Godnatt!

Skräckiskväll!

Två lugna återhämtningspass i stekigt väder. Då tillåtes bikini och jag börjar sakta men säkert bli av med min vita baddräkt...
Nu ikväll fick jag och Filippa den toppenidén att vi skulle ha en skräckfilmskväll. Jorrå bra plan! Det läskigaste jag sett tidigare är väl typ scary movie... Nu överdrev jag. Men bara lite. I alla fall, skulle iväg till Filippa och går ner till cykelförrådet. Var tusan är min cykel? Ni vet, man börjar känna paniken, kollar överallt men ingen rosa cykel nånstans. Till sist kom jag på att den (förhoppningsvis...) står på stationen. Vi cyklade ju dit igår, men fick skjuts hem. Smart drag! Jag lånade någons olåsta cykel och det löste sig.
Men tillbaka till skräckfilmerna... Den första vi såg var inte läskig, ett gäng tjejer som kröp omkring tunnlar och grottor, jagade av gollum-lika figurer. Därefter kollade vi på The Woman in Black. Fy bövelen! Och jag skulle cykla hem sen! Inte kul... Men efter en liten stund med John Tucker Must Die, hade jag annat på hjärnan och kunde cykla hem, haha! ;D

Norrköping!

En superdag i Norrköping med Anna och Alice. Vår bassäng (femtian) här i Nyköping är lite för kall så vi får köra allt fartjobb i 25an istället, därför tänkte vi att vi åker till Norrköping och tränar lite. Då får vi känna på SM-bassängen också. Vi tog tåget i morse och simmade direkt när vi kom fram. Därefter drog vi runt på stan och käkade och shoppade. Jag hatar thaimat, jag äter alltid för mycket och jag ogillar att vara för mätt. Efter några timmar simmade vi ett till pass, 3*1500 progresivt 1-3 för min del. Det gick bra:) På väg mot tåget, efter passet för att åka hem, dök Jens upp så vi fick skjuts hem. Helt okej!

Dagen avslutades så klart med de tre sista avsnitten av One Tree Hill. Nu är det slut, så tomt! Haha ;) Så nu får jag ta och hitta en annan serie att se...


Published with Blogger-droid v2.0.4

OTH-nördar...

Alice och jag hade en fortsatt mysig dag igår. Vi bakade negerbollar och tog oss genom typ sju avsnitt av One Tree Hill... Så här var det.. Klockan var typ fem och vi hade inget att göra (igen) så vi kollade vad som gick på tv. OTH följt av Gossip girl och därefter frisörakuten. Jaaa, varför inte? Vi började kolla på One Tree Hill och insåg att tv var ett avsnitt före mig, så vi skippade alla tvprogrammen och kollade därifrån jag var i serien istället. Det var så brutalt spännande haha! Till sist fick vi tvinga oss själva att stänga av, med endast tre avsnitt kvar av sista säsongen... Haha, vilket liv vi har! ;D

Blixtar och dunder!


Vaknade vid fyra i morse av att det åskade. Åska och blixtar och spöregn. Jag gillar oväder, det är så mysigt, haha. Så jag tog på min parkas och stälde mig på balkongen och tittade på ovädret. Sedan var det jättehärligt att somna om :)

Mindre härligt var det dock att vakna och inse att det fortfarande regnade, då sket sig mina ut-och-springa-på-morgonen-planer... Men nu har det klarnat upp, så jag och Alice var precis ute och sprang. Fy tusan vad mycket sniglar!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Vad ska vi göra nu??



Herre gud vilken dag! Jag och Alice har varit så ofantligt rastlösa. Dagen började med träning, men den var ju slut redan halv tio. Sedan dess har vi ätit, nördat Bubble Struggle, ätit, lekt på alla lekplatser i Brandkärr, ätit, kollat på tv, ätit, kollat andraslägenheter, ätit och så vidare. Den ständiga frågan har varit "jaha, vad ska vi göra nu?". Jag tror det är toppningens fel. Vi har helt enkelt för mycket energi över. Annars gillar jag toppning, det här är ända gången på året som jag inte behöver stressa för att hinna mina metrar. Det är skönt, jag kan till och med tänka att "äh, 100 meter mer eller mindre gör väl inget". Vilket aldrig annars händer, det brukar vara: skyndar jag mig hinner jag 100 till... Så det här är skoj!

Fotboll

Jag är inte fotbollstypen, jag är inte ens bolltypen. Men när det är så spännande matcher så halva svenska befolkningen är galna då är det kul. Satt i hamnen igår kväll och grillade med kompisar och vi hade igång en lite radio så vi kunde följa matchen. Inte för att det behövdes... Man hörde på långa vägar folks jubel, sjungande och buande så vi förstod rätt bra hur det gick. Nästan varenda krog och lokal i Nyköping hade storbildsskärmar som visade fotbollen och där var massor med galna människor. Jag såg bland annat typ åtta pers stå och kissa i samma buske... Väldigt härlig stämning måste jag säga!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Ordning och reda...

Jiihhaa vad jag städar. Har lite panik för jag måste få ordning på allt, så jag har det jag behöver där jag behöver det och när jag behöver det. Förra året tog jag hem i princip allt till Skåne på sommarlovet, det tänker jag inte göra i år så nu håller jag på att sortera så allt hamnar där det ska vara. Pappa funderade på att åka hit och köra hem det jag ska ha hem, men det går ju knappt för jag måste ha saker både till SM, veckan därefter, Vansbro och Skara kvar. Typ lika kaos i mitt huvud som i lägenheten, haha. Igår städade jag och rensade i både kök, klädkammare och tvättrum. Det känns bra att börja med städningen även om jag ska bo kvar i en och en halv vecka till.
Träningarna går bra. Igår kväll gick det riktigt bra till och med. Vi skulle simma 25-50-75-100-75-50-25 sa Jens redan i förrgår, men han ändrade sig och jag, bara jag,  fick simma det dubbla... Fick dock samma starttider trots att varje sträcka var dubbelt så lång. Men det gick kanonbra! Snabbaste 100ingen gick på 2 sekunder över pers och det kändes fint.
I morse testade jag och Anna våra våtdräkter. Obekvämt. Men man flöt som bara den! Haha, det var kul, men man behöver nog vänja sig :)

Livet är gött!

Dagarna flyter ihop. Jag vet varken vilken dag eller vecka det är längre utan att tänka efter. Men det är ju så det ska vara! Igår morse blev hela simpasset utomhus och på eftermiddagen hängde jag med Filippa. Nu har äntligen solen kommit fram så vi kunde sitta på balkongen och steka.

Helena är för gullig. Igår stod hon och gjorde kålpudding till mig bara för att hon lovade det för någon månad sedan! Den var hur god som helst, men hon skulle hängt mig om hon visste vad jag åt till... Förståligt i och för sig, men jag hade ingen annan form av potatis och jag orkade inte åka och handla. Jag har på riktigt varit på Ica nästan varje dag! Jag är rätt kass på att planera... Dessutom, när man blir rastlös blir man hungrig. Åker man då till Ica löser man både rastlösheten och hungern. Så det är så!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Fy tusan... :)

Jag simmade ett brutalt pass idag. Redan igår fick jag reda på att jag skulle simma 10*200 max, så jag hann gå och bli nervös i ett helt dygn. För tillfället går träningen extremt trögt, vilket bara bättrade på nervositeten. När det sedan blev dags att simma passet så var det så mycket strul och vi blev sena och hela köret så jag blev så arg och spänd att jag på något sätt lyckades gå in i mig själv totalt. Det är inte ofta det händer, men ibland kan jag verkligen stänga av allt helt och hållet. Det enda som existerade var jag och min bubbla och dessa 10 200ingar. Tur var nog det för det gick himla bra! Trots att jag hade problem att klara 1.20 startider på 100ingar i morse, bara åtta timmar tidigare, gick detta helt fantastiskt. Men jag har nog aldrig mått så hemskt som jag gjorde innan.
Efter serien när jag låg och simmade av släppte all spänning och jag låg och typ grät för mig själv, haha. Det är så bra med simmarna här, ingen av dem blev sura för att jag var så otrevlig och inåtvänd idag för alla förstod!
Nu ikväll har vi allihopa grillat och ätit och haft det hur mysigt som helst. Det förtjänade vi! Och så har vi sagt hejdå till Fanny som åker iväg, och som vi inte lär träffa förrän i höst igen.

Hakuna matata!


Jag gillar sommarlov. Vi chillar järnet, ingen stress, inget plugg, man kan bara träna och njuta av tillvaron. Hakuna matata. Det bästa med sommarträning är all uppvärmning. Frisbee på blodigt allvar. När vi körde frisbee förra året med de andra jämngamla var det på liv och död, alla gav sitt yttersta. Tydligen är det samma seriösa spel även med småbarnen. Kamratuppfostran på hög nivå. De äldre fick så mycket stryk i den här typen av lekar när de var små, så nu ger de igen... Haha, för oss utifrån var det lite nytt!

By the way, jag har fått min nya våtdräkt inför vansbro! Den satt som en smäck :D Glad tjej!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Bal!

Var och kollade på balen idag! Guuuud vad fina alla var! Det var så många klänningar och håruppsättningar och skor och allt var så otroligt fint. Jag kommer aldrig kunna bestämma vad jag ska ha för nåt på min bal. En sak har vi simmare dock kommit fram till; vi ska åka häst och vagn till vår bal.

Nu ikväll hade jag, Alice och Fanny filmmys med ost och kex (scheks), därav bilden ;)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Älskar denna låt!!!

Ja just det, man är ju 18... Krogdebut! :D

Student i Nyköping igår. Det är ren lycka som strålar ut från varenda trea. Det var så härligt att gå omkring och se hur glada alla var och veta att nästa gång, då är det min tur. Hela gårdagen var händelserik. Enligt tradition började den med tårtfrukost. Efter torsdagens firande var man inte jättepigg på att gå upp halv sju, men det var trevligt och tårtan var säkert god. Sedan drog Sophie (som var hur fin som helst!) iväg och jag, Anna och Fanny gymmade. Lite fix och sedan gick vi ner på stan. Blev bjuden på lunch, smörgåstårta, hos Anna och därefter gick vi till Tessin och kollade på utsläppet. Alla var så fina och lyckliga!! Dessutom var vädret stekigt. Var ganska bränd i går kväll kan jag tala om. Vi såg kortegen också, sedan gick vi tillbaka till borgen och väntade på Sophie. Som vanligt när Helena är inblandad blev maten supergod (som tur var blev det en massa över så dagens lunch var räddad ;)).
Betydligt senare på kvällen blev det livat. Då hängde jag nämligen med Lisen och Linnea och gjorde krogdebut! Vi hade hur kul som helst! Vi ägde dansgolvet haha. På kvällen nån gång började det ösregna men barbent och i vinterjacka gick det ändå bra att ta sig fram och tillbaka!

Avslutningen 2012!

Dags för ett inlägg kanske! Hade bästa avslutningen igår. Blev nästan lite smått sorgsen när jag insåg att det är den sista skolavslutningen av den typen någonsin. Nästa blir studenten... I alla fall. Först såg och hörde vi en massa sång i aulan, därefter blev det käk. Vår klass hade fått 1200 spänn till fika, så vi hade fika så det både räckte och blev över. När vi sagt hejdå och sånt där, drog vi ner till hamnen och... fikade!
På kvällen hängde vi vid "torpet", ett gäng naturare och byggare. Det blev en härlig kväll och start på sommarlovet med volleyboll och poliser... Polisbiten gick bra för min del, volleyn gjorde det inte... Haha! Det är så himla kul när man hör "vems väska är det här?", ööhh min... "Har du nån alkohol i väskan?", det hade jag inte. Polisen känner en flaska i väskan och säger "nähä, vad är det här då?", "en cola" svarar jag. Älskar minen när polisen tar upp flaskan och upptäcker att det är en... Cola! Haha.
Peace out!

200 år!

På väg tillbaka till Nyköping. Första halvan av lovet ska jag nämligen vara där. Men innan det blir lov på riktigt ska avslutning hinnas med, och därefter min kära sambos student!

Idag var jag på Östra strö skola, min gamla lågstadieskola, och firade 200-årsjubileum. Träffade en massa gamla klasskompisar och lärare, det var sång och lite dans, och dessutom var Kajan från Hipphipp där och snackade. Trevligt, trevligt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sommarjobb! :D

Jag har fått sommarjobb! LYYYYYYYCKAAAAAAAA! Tre veckor på fritids på min låg- och mellanstadieskola. Det är kommunen som fixar det, så det är väl inte det bästa, men definitivt bättre än inget. Superduper glad tjej, här ja!
Annars då? Jo, jag har simmat två riktigt bra pass idag. Eftermiddags passet var brutalt, 100ingar max varvade med armhävningar. Det var banne mig inte lätt. Dessutom körde jag lite Ricardo innan, lärde några i klubben de olika övningarna. No pain, no gain som det så vackert heter!

Så var det det där med nötter ja...

Jaa den här natten blev inte riktigt som planerat... Börja med myskväll till mästarnas mästare med en påse naturgodis och slutade på akuten. Jag har alltid varit skeptisk till min nötallergi, men nu har jag fått det bevisat - jag tål inte nötter. Tungan var tjock, svårt att svälja men det värsta var att jag mådde så brutalt illa (fast jag tror det berodde på medicier). Men, men det var bara att åka in. Först hängde jag i väntrummet men sen blev det värre så jag fick gå in på en gång. I början var det spännande. Jag fick nål i armen och blev kopplad till en bip-sak, men sedan var det bara långtråkigt... Åkte väl hemifrån vid tio och var hemma igen strax efter tre... Kul! Men nu mår jag bra i alla fall :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Min dag, bara min! ;D

Haft en helt underbar dag! Bästa födelsedagen någonsin. Hela släkten kom och det var jättekul att träffa alla. Dessutom hade min kära syster ordnat en alldeles speciell överraskning... Hon hade bjudit hit både Uffe (Karin) och Packe, och detta helt utan att jag visste någonting. Jag hade inte ens misstänkt något! Gissa om jag blev glad?!?! Det var extremt länge sedan jag träffade dem! Hade en toppenkväll med champagne och tårta och en massa trevliga människor! Dessutom fick jag en massa fina presenter! Jag vill banne mig fylla 18 varje dag, haha! Krogen får dock vänta lite, för det hanns inte med idag ;)

ÄNTLIGEEEEEN!!! :D:D

AAAAAAARRRRRRTTOOOOONNNNN!!!! :D :D :D
Man brukar alltid göra så stor grej av födelsedagar, och sedan när man väl fyller år känns allt likadant som dagen innan. Men så är det inte i år! Jag känner mig stor och glad idag! Än så länge har det varit en toppen dag. Familjen bjöd på frukost på sängen och presenter i morse. Hela San Diego-gänget ringde och sjöng för mig. Jag har sprungit en halvmil (Eslövs stadslopp), mitt första löplopp sedan Kalvinknatet, och det gick jättebra, 25;32 (för en som inte springer mycket och definitivt inte långt)! Nu väntas det på att hela släkten ska komma hit. Jag älskar livet!

Inte långt kvar! ;D

Då är man hemma i skåne. Jag har klarat av tvåans absolut sista lentioner, fått mvg i två ämne till och fångat lyra i brännboll. Sista lektionen var idrott med vår käre (...) idrottslärare och det var riktigt kul. Mer än hälften av tjejerna vägrade vara med för att det regnade, men jag hade kul! Dock är mina löparskor genomblöta nu och i morgon bitti ska jag springa Eslövs statslopp... Just det ja, jag ska springa ett lopp! Ska bli så himla skoj, är astaggad! :D

Vad händer mer i helgen då? Jo i morgon blir jag 18!!!!!! :D Min älskade telefon är tillbaka så nu har jag min nedräkningsapp igen! :D


Published with Blogger-droid v2.0.4

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...