Fredag

Hade mitt första prov för terminen i onsdags. I fysik. Hela måndag kväll satt jag och pluggade och var allmänt sur för att jag inte fattade någonting, men jag tror det gick bra. Det var inte riktigt så svårt som jag väntat mig.
Igår fick jag inte fattiga riddare till frukost bara för att jag och Jenny styrketränade och kom en timme efter alla andra. Inte okej! I stället fick vi en uppsättning av träningskläder, med NSG-tryck på. Det var både shorts, t-shirt, jacka och byxor. Jättesnygga!

Tisdag

Herre gud vad trött jag var efter träningen idag. Det är den bästa känsla som finns, att vara så utmattad att man inte ens orkar ta sig upp för kanten. Med tre simpass (varav ett blev det längsta hittills på säsongen) och ett max-styrepass i kroppen var man rätt mör.
På svenskan i skolan idag somnade jag. Jag tycker det har gått ovanligt lång tid innan tröttheten efter två dagar i skogen plus två dagar i en simhall, och alla dagarna med för lite sömn hann ifatt mig.
Som vanligt är tisdag lika med myskväll till idol och House, med en kompis J

Söndag

Både 200 fjäril och 400 medley gick rätt bra med tanke på min form. Det var så himla kul att kunna simma fjäril och känna att jag orkar det igen. På väg hem från Örebro stannade vi till på Mc Donalds. Jag var hemma ungefär halv nio och jag var så trött att jag inte orkade mycket mer än att tömma väskorna. På bilden kan ni se hur fint mitt rum blev ;)

New Body!

Fortfarande inget internet i Brandkärr. Det här börjar bli väldigt irriterande... Ville i alla fall berätta att jag ikväll kommer skicka en New body-katalog hem till familjen. Så är ni intresserade, hör med mamma eller pappa! :) Det här året kommer pengarna gå till ett läger i San Diego.

Inget internet!

Man blev inte så glad över att komma till baka till Nyköping halv nio i söndags kväll och upptäcka att vi varken har vatten eller internet. Totalt kaos i delar av Nyköping. Vattnet är tillbaka men inte internetet, och därför har jag inte kunnat blogga (skriver i skolan nu..). Jag har dock skrivit inlägg för de senaste dagarna, så jag lägger ut dem när internetet är tillbaka igen! :)

Sävö blev toppen! :D

Sävö blev så mycket roligare än jag trodde! Vi hade så himla kul. Så klart blev det en massa labbande och vi kollade efter djur och växter hela tiden. Men det var också skoj. Vi gick omkring i vadarbyxor hela dagarna. På kvällen gick vi till en lada med svenskläraren och läste dikter. Efter det fick vi höra på en skräckhistoria, om en gubbe som blev sinnesrubbad och mördade både katt och fru.
Efter detta var klockan ungefär halv tio och då bestämde vi oss för att bada i havet. Jag, Filippa och hälften av killarna. Elva grader varmt, det var myyyysigt! Det var en härlig ”klassresa”.

Nu är jag i Örebro och tävlar. Jag simmade 100 fjäril i förmiddags och det gick helt okej. Mest nöjd är jag med kicken som var med jättebra! På eftermiddags-passet simmade jag 25 frisim. Av någon anledning var jag anmäld på 13.00 vilket innebar att jag hamnade  i ett alldeles för bra heat. Men det gick super! Man kanske ska bli sprinter! ;D

Morgon-löprunda!

Gick upp kvart i sex för att jag skulle ut och springa, men när jag väl gått upp kommer jag på att det fortfarande är mörkt ute.. Inte bästa tillfället att ge sig ut i Brandkärr, definitivt inte med tanke på hur folk skrämmer upp en här. Så jag satt och väntade i typ tjugo minuter innan jag vågade gå ut. Haha! Sedan gick det bra att springa. Jag sprang i ungefär 40 minuter och var femte minut stannade jag och gjorde tio armhävningar.
Nu ska jag strax gå och äta frukost, sedan åker jag till Sävö!

Sävö imorgon!

Var och handlade massor med mat idag efter skolan till Sävöresan med klassen. Vår matgrupp ska äta kycklingwook med nudlar. Vi åker imorgon och kommer hem på fredag runt halv sex. Halv sju åker jag sedan vidare till Örebro och Wadköpingsdoppet. Så det kan tänkas bli lite dåligt med bloggandet den här helgen, men jag ska göra mitt bästa!
På träningen idag blev vi filmade med undervattenskamera. Ganska häftigt att se hur man simmar underifrån!

Helena-gjord mat! :D

Slutade en lektion tidigare än vanligt idag. Skönt! Det innebar att jag hann hem innan träningen. Träningen gick bra, var lite sliten efter styrketräningen i morse (jag åt innan!), men det kändes ändå helt okej. Vi simmade en jätterolig serie med både skor och anti-paddlar. Fast inte samtidigt då...
Till middag fick vi en Helena-gjord gryta och ris och det var supergott! Sedan har jag haft en rätt mysig kväll, dock utan House...

Lång lunch :D

Sitter hemma och käkar lunch. Efter första lektionen fick vi två och en halv timme hål, eftersom kemilabben var inställd. Inte helt fel det ju ;) I stället för skolans potatisbullar blev det pasta och köttbullar á la Erika. På väg hem från skolan blev det lite shopping, bland annat nya örhänge eftersom jag får byta örhänge i det senast tagna hålet den här veckan :)
Nu ska jag diska och sedan ska jag cykla tillbaka till skolan och ha lite matte!

Nytt schema :)

Vi fick nytt schema idag och det är till det bättre! En extra sovmorgon och en tidigare eftermiddag, så man kan inte klaga. Vi fick provschemat också, och det var inte heller så farligt.
Träningen idag gick rätt bra faktiskt. Det var ett köttar-pass med fokus på armtagslängden. Riktigt jobbigt, men kul :) Efter träningen och middagen fick vi fruktsallad som vår kära husmor har gjort, och det var mums! Sedan hade vi team möte i min och Sophies lägenhet. Nu sitter jag och pluggar på alla läxor vi fått idag...

5 km i bassäng

Igår var jag med på en väldigt intressant lektion i mental träning. Igor, som höll i den, sa väldigt mycket som lät självklart men som man ändå aldrig tänkt på. Jag tror jag kan ha mycket nytta av detta.
Idag åt jag världens godaste hotellfrukost på Scandic i Jönköping. Den var helt seriöst i klass med Mövenpick i Lubeck. Åt dock lite för mycket, vilket jag kände efter ungefär 400 meter av 5000igen... Det var inte alls lika kul att simma det den här gången. Det var mycket jobbigare och gick saktare. I år blev jag fyra och jag delade bana med Josefine från Väsby. Jag är medveten om att jag är i sämre form i år än förra året, så jag är inte förvånade över den sämre sluttiden.
Efter loppet tog jag en buss tillbaka till Nyköping och nu är jag hemma igen :)

Hänger på scoutgården ;)

Gick upp kvart i sex i morse för att vara på träningen kvart i sju. Det kändes tugnt att simma men det gick hyfsat ändå. Efter träningen hängde jag med bort till scoutgården för en andra frukost. Här kommer jag hålla till ett tag till. Sedan ska jag bort till den nya vårdcentralen som har öppet hus, och hälsa på mamma ;) Ikväll åker jag till Jönköping och imorgon är det fem kilometer som gäller.

Brrra SJ! ;)

Terminens första tågresa, och den gick felfritt. Även SJ förtjänar beröm ibland även om det är bra väder och ingen snö ;) Sedan fick jag stressa till träningen i Eslöv. Nu sitter jag hemma med familjen och äter grapefrukt. Har precis ätit jättemycket middag. Jag var hur hungrig som helst! Har bara ätit några pannkakor idag, inte okej.
Imorgon är det träning klockan sju i Eslöv :)

Fjärilet vill sig fortfarande inte...

Körde styrka i morse här på borgen. Det är skönt att ha gym så nära, då kan man gå upp en kvart innan man ska börja träna, haha. Träningen nu ikväll var tung, antagligen på grund av styrketräningen, men jag körde en riktigt bra benserie. Simningen fungerar i stort sätt bra nu. Har dock fortfarande problem med bröstryggen när jag simmar fjäril, så fjärilet går rätt dåligt. Men eftersom jag inte kan simma så bra med armarna får jag en chans att jobba med kicken, och det är ju inte fel.
Imorgon bär det av mot Skåne. Det har bara gått fyra veckor sen jag flyttade upp, men det känns som en evighet. Det ska bli kul att komma hem en sväng, även om det inte blir så länge. Redan på lördag kväll åker jag vidare till Jönköping för att simma 5000 i bassäng :)

Kissa inför publik, hurraaa

Man blev inte precis lycklig när tre dopingkontrollanter klampar in i simhallen mitt under passet. Värre är det att jag är så fruktansvärt kissnödig när det är 45 minuter kvar av passet, och så dröjer det en evighet innan jag får gå på toa. När jag äntligen får kissa, har det kissnödiga gått över... Så det var bara att sitta och vänta med kranen i handfatet rinnande och toadörren öppen. Tjohoo! Träningen gick dock bra idag :)

Poesi, jajamen!

Hade ganska svårt att somna igår, och vad gör man inte då? Jo man råkar dikta ihop några dikter som man fått i läxa att skriva. När man väl kommit på en dikt är man ju tvungen att skriva ner den, för annars har man glömt den till dagen efter. Så klockan tolv i natt satt jag och skrev dikter...
Idag kom Helena tillbaka så nu är all ordning återställd! Hon var så glad så, och verkar ha haft en trevlig vecka trots att hon varit utan oss ;)

Rädda Östersjön...

Två korta, lugna lektioner idag. På biologin skulle vi diskutera vad man kan göra för att rädda Östersjön, och vi kom på en massa grejer som man inte borde nämna här. Den "mildaste" lösningen var att gräva bort/förflytta Danmark, så att mer syrerikt havsvatten kan komma in från Atlanten. Den nivån höll våran diskussion...
På träningen simmade jag en lång frisimserie. Det känns som det var evigheter sen jag kunde simma nåt sånt. Jag var rätt slut i armarna efteråt kan jag ju tala om, men det kändes härligt att kunna träna ordentligt igen. Som vanligt på tisdagar har kvällen tillbringats framför tvn :)

Ledig förmiddag! :D

Känns som en helt okej dag idag. På grund av, eller tack vare, att vår matte och fysik lärare är borta blir skoldagen tre lektioner kortare. Jag börjar inte förrän halv två och har bara två lektioner. Inte så dumt det!
Nu har jag precis varit och tränat, först styrka och sedan simning. Helena är fortfarande iväg så vi fick fixa frukost själva. Samlingsrummet är totalt kaos när Helena inte är här... Våra kära hockey-grannar är väääldigt o-ordentliga av sig. Igår kväll var hela diskbänken fylld av disk för att de inte hade brytt sig om att tömma diskmaskinen och sätta in det där. Inte okej!
Det har förresten börjat tre nya hockeykillar här, har dock inte hunnit lära känna dem än.

I'm a fighter! haha...

Förra veckan frågade två personer mig om jag varit i slagsmål. Båda gångerna fick jag förklara att det som såg ut att vara en antydan till blåtira, antagligen är märken efter simglasögonen... Sånt är alltid trevligt! Det var en riktigt kul träning idag. Vi fick bland annat simma med skor, vilket var rätt jobbigt. Man kom ju lixom ingenstans.
Min klass är härlig. Vi fick vår engelsklärare att lacka ur för att vi ville ha ett stort glosförhör istället för två små (det ena skulle i så fall vara på en måndag). Klassen kunde inte enas, och vi hade massor med omröstningar. Tills sist gav läraren upp och sa nåt om huvudvärk. Sedan slutade vi tio minuter för tidigt. Haha.

Film med Annaaaa!

Vaknade klockan åtta idag, sen käkade jag frukost till Disney-dags. Hela dagen har varit rätt chill. När jag åt lunch insåg jag att jag inte tycker falukorv är gott längre. Denna upptäckt innebär stoooora problem för min matlagning... Efter lunchen åkte jag till Anna och kollade på film och hade det mysigt :) Sedan kom pappa hit igen. När jag inte var hemma. Så han fick sitta och vänta. Kändes liiite taskigt...

Gästinlägg!

Hej alla glada!
Tänkte att eslöv skulle få ett litet gästinlägg i sin fina blogg, so here it is!
Idag på borgen händer det inte så mycket. Vi skulle ha fotat lite till vår alldeles egna kalender för 2012 men det är så många som är borta så vi tar det nästa helg istället :) Jag själv ska fortsätta städa min och jillans ONÅDIGT skitiga lägenhet. Fy sjöen vad jag hatar att dammsuga!

Kan även meddela att idag är Nyköping molnigt, ganska coolt ändå.

Det var väl allt jag hade för idag, hoppas ni får en trevlig dag allihopa!
Massaaaa gnälliga kramar från Örebroar´n :))

Varm dag idag! :)

Den här coolingen var jag sååå nära att trampa på häromdagen!
Löpningen gick bra. Jag sprang på bra i början, sen blev jag trött i benen. Haha. Det är rätt intressant att känna hur konditionen räcker, men musklerna inte orkar hela vägen! Idag har det varit riktigt varmt. Skulle tro att sista "shorts och linne"-dagen precis har varit, men det var härligt med lite sol.
Jag var duktig och gjorde bakad potatis till middag idag. Det var mums! Jag är nog lite märklig för, som ni vet, klarar jag inte av kokt potatis men potatis i stekt, bakad eller pommes-form är inga problem. Så kan det va!

Upp och hoppa... eller springa :)

Jag har sovit dåligt i säkert en vecka nu. Det tar jättelång tid att somna och sen vakanar jag alldeles för tidigt utan att kunna somna om. Lite jobbigt måste jag säga. Men är man ändå vaken kan man lika gärna gå upp! Nu har jag precis ätit frukost och ska strax till Ekensberg och springa en runda. Jag tror jag vet var det långa spåret ligger nu, så jag slipper springa flera varv på ett kortare ;)

Friluftsliv!

Riktigt soft fredag idag. Förutom att min sovmorgon försvann idag också. Hela morgonen kämpade vi simmare (plus Fanny) med att tömma det proppfulla förådet där nere. Det var tungt, men starka som vi är gick det snabbt. I skolan fick vi tidernas äckligaste lunch, under det flotta namnet "oxbringa". Det var så illa att jag fick nöja mig med filmjölk (det är inte ofta det har hänt kan jag tala om). Men efter lunchen blev det bättre. Då hade vi idrott och vi skulle testa på friluftsliv. Vi knallade ut i skogen och tände våra stormkök, sen satt vi där i en timme och fikade. Helt okej!
Kvällen tillbringas framför tvn med Alice och en massa popcorn :)

Trevligt besök :)

Nu fick jag simma sammansatt igen! Så härligt : ) Jag fick bara ta det lugnt så det blev inte så långt, men jag fick använda armarna i alla fall. Efter träningen fick man besök av sin pappa, som stannar här tills imorgon då han ska vidare till Stockholm. Alltid trevligt ju :) Kvällen får dock ändå ägnas åt läxor, nu är skolan igång på riktigt känner jag.

Svampmacka!

Så värst mycket till sovmorgon blev det inte. Halv åtta var det Helena-frukost, och inte en vanlig sådan. Idag fick vi nämlingen varma svampmackor. Så himla gott att det nästan (bara nästan) var värt att gå upp en och en halv timme tidigare än jag annars skulle behövt.
Ryggen känns faktiskt bättre nu. Ikväll får jag träna igen, dock bara ett lugnt pass, men ändå! Imorgon får jag kötta igen :)

The Blind Side



Det blev en trevlig kväll trots att jag inte fick träna. Jag hängde lite med husmor, som är väldigt nervös nu. Hon ska nämligen resa bort en vecka, och lämna oss helt ensamma med samlingsrummet. Jag förstår Helenas oro... Lite senare var jag ute och gick en hyfsat lång runda med Anna som inte heller tränade. Trevligt med lite motion och snack som omväxling, haha ;) Kvällen blev en mysig filmkväll med en vän. Vi såg "The Blind Side" som är en  verklighetsbaserad film om fotbollsspelaren Michael Oher. Det var nog en av de finaste filmer jag sett!
Nu ska jag gå och lägga mig och tagga inför sovmorgon!

Besök hos kiropraktorn

Jag var hos kiropraktorn idag, och det var inte behagligar den här gången än förra. Först så masserade han hela ryggen och det gjorde så fruktansvärt ont. Sedan knakade han revbenen. Kiropraktorn var riktigt bra, han kunde peka ut exakt var jag hade ont utan att jag sa det. Tydligen hade två revben på något sätt låst sig, men det ska vara upplåst nu. Dock får jag inte träna igen förrän imorgon kväll, så att de inte hoppar tillbaka i låsningen igen... Det är smällar man får ta. Men jag kommer nog kunna hitta på något annat att fördriva tiden med.

Pigga armar! ;)

Vi körde ett riktigt köttar-pass idag. Jag simmar fortfarande bara ben. Det var en väldigt märklig och ovan känsla att komma i mål efter ett sådant här pass och känna att armarna fortfarande var pigga och inte det minsta trötta, medan jag knappt kunde stå på benen. Det var en ny upplevelse.
Skolan var lång och seg idag. Det beror nog delvis på att jag är rätt trött för tillfället. Till middag idag fick vi "Flygande Jacob" utan både jordnötter och banan... Haha! Ikväll blir det mys till House med en kompis :)

En vanlig måndag

Lång skoldag idag, men den kändes ändå ganska snabb. Sedan fick jag åka direkt till träningen. Jag fick bara simma ben idag också, jag kommer bli såå snabb på ben om det fortsätter så här. Bland annat simmade jag en massa 25or max under vattnet, både kick och benspark. Jobbigt men kul!
Efter träningen hade vi team-möte. Vi gick i genom kommande veckor och även lite inför vårens läger till San Diego. Ni kan nog räkna med att jag kommer sälja New Body även i år. Efter mötet blev det mys till idol.

Chill-dag på Borgen

Det har varit en härlig söndag. Jag har varit kvar här på Borgen och hängt med kompisar, och bara tagit det lugnt. En trappa ner bakades det bullar och bullar har en enorm dragningskraft, så där var vi en lång stund. Nybakade kanelbullar och mjölk - mycket bättre kan det inte bli (då tycker jag kanelbullar är väldigt gott faktiskt).
Imorgon är det ingen morgonträning så man kan ju sova ut lite i alla fall. Sedan drar skolvecka nummer tre igång och så vitt jag vet kommer det inte hända några särskilda saker.

Gilla till max!


Tjalalalala

Det blev en riktigt toppenkväll igår i hamnen. Där var hur mycket folk som helst. Det är så roligt att höra "honom känner jag, vi gick i samma klass" och "hon där gick också i min gamla klass". Alla vet vem nästan alla är, utom jag. Jag träffade inte en enda från min gamla klass, haha. Desto roligare tycker jag ;) Det är roligt att träffa en massa nytt folk. Dock är det inte så värst kul att cykla hem sen helt själv mitt i natten.

Köpte nästan en kanelbulle

Jag har stekt kött! Alltså riktigt kött och inte bacon eller falukorv. Det gick till och med att äta, så nu är jag väldigt nöjd med mig själv. Innan jag åt var jag på Ica och handlade, och utanför affären stod två småtjejer och sålde kanelbullar. Alla pengarna gick till de svältande i Afrika. När jag såg dem tänkte jag på alla gånger man själv sålt allt möjligt (oftast av mycket mer egoistiska skäl) och på hur glad man blir varje gång någon köper. Jag kände verkligen att jag ville köpa en bulle trots att jag knappt gillar dem, men hade inga kontanter. Ska nog till Ica imorgon igen, så får se om de står kvar ;)
Nu ska jag ner till hamnen och träffa lite kompisar :)

3000 meter ben

Träning klockan åtta imorse. Jag vet inte om jag är tuff eller bara korkad (antagligen det senare), för jag traskar iväg till träningen trots att jag knappt kan röra mig. Simma vanligt var bara att glömma, så det blev 3000 meter ben. För ett år sedan skrev jag att jag var överlägset sämst på ben, men att jag skulle ändra på det. Jag är fortfarande inte i topp, men det är inte längre en plåga att behöva simma ben. Jag har till och med lärt mig kicka. Sådana framsteg gör en glad :)

Ont = inte okej :(

Nu har jag haft ont i bröstryggen vid högra skulderbladet i en vecka, och det blir bara värre och värre. Är det vanligt, normalt ont? Nej, nej. Jag kan hamra hur mycket som helst på ryggen utan att det känns något, men om jag drar ner badmössan i pannan samtidigt som jag andas gör de grymt ont. Cykla i uppförsbackar och andas gick inte det heller. Inte okej.
Skolan idag var i alla fall rolig, för jag fick ha idrott! Det hade jag ju knappt alls under ettan och nu kommer jag vara med varannan vecka. Tummen upp för det! Dessutom har vi fått en ny idrottslärare, som verkar rätt bra.

Gilla utmaningar!

Jag hade sovmorgon idag, kunde sova ända till nio. Gjorde jag det? Nej. Jag vaknade innan åtta. Men det var rätt skönt ändå. Träningen idag gick kanonbra! Vi simmade en väldigt intressant serie bestående av hundringar som skulle gå snabbare och snabbare. Kruxet med det hela var att vi inte fick ha fler än ett visst antal armtag. Jag brukar ligga på 20-22 när jag simmar fort, men nu fick jag inte ha fler än 19. Misslyckades man med tiderna man skulle hålla eller om man tog för många armtag fick man simma 2000 meter teknikövningar. Jens räknade inte med att någon skulle klara hela serien, men jag var en av de som höll ut längst :)

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...