Ny jacka! :D

Idag har jag simmat 15 000 meter! Gick ganska trögt i morse, men nu på kvällen gick det bättre. Jag simmade bland annat 500 m fjäril. Det är riktigt skönt att simma fjäril.
Jag hade terminens första prov idag, i engelska, och jag tror/hoppas det gick bra. Jag har också hunnit köpa en ny vinterjacka. Den är svart och jättegosig, så nu gör det inget om det blir kallt :) Köpte även en rosa mössa (så, nu när jag har berättat om min shopping känner jag mig som en riktig bloggare xD)

Vadslagning på hög nivå

Min klass är härlig. Idag kom nästan alla killarna klädda i kostym till skolan, bara för att jag slagit vad med en av dem. Han skulle få en coca cola om han gick till skolan i kostym, men han var lite feg och vågade inte göra detta själv så han drog med sig halva klassen... Men jag antar att jag får ge honom en cola i alla fall, även om han fuskade.
Idag simmade vi en hård serie bestående av 7 stycken 200ingar varav de två sista brutna (målet är att komma ner på 200 pers). Det var jobbigt, men gick väl nästan hyfsat :)

Örebro

OBS! bilden ej från denna tävling!
Nu har jag simmat första tävlingen för sässongen. Den gick i Örebro. Är rätt nöjd med både prestation och tider. 800 simmade jag på 9.27, 200 fj på 2.32, 100 fj (med misslyckade vändningar) på 1.10 och 400 fr på 4,41 (inte nöjd). Det blev medalj på alla sträckor utom 100 fj, där jag kom 4a. Lördagen flöt på bra och var en trevlig dag, men söndagen var katastrof. Efter ungefär 2 h tekniska pauser avbröts tävlingen för en tidigare lunch, medan Västerås fixade en ny tidtagaranläggning åt Örebro. När tävlingen väl kom igång igen så fick vi som "ersättning" gratis fika! :D
Det absolut bästa var att lilla Eslövs ss, slog storklubben Helsingborg i tävlingen mellan klubbarna. Elsöv kom på en stark 21 plats med 42 poäng :) Den totala vinnaren var MASS.

Coolingar ;)

Är bara tvingen att lägga ut dessa bilder på mig och Filippa i världens mest bekväma och praktiska byxor :)

Maxpulstest :)

Onsdag idag, och onsdagar är härliga dagar :)
Idag på musiken fick vi spela. Gitarr. Jag tycker det är jättedåligt att vi inte kan välja drama för jag är inte duktig på varken musik eller bild. Men nej det fick vi inte välja och då använde jag uteslutningsmetoden och kom fram till att jag får ha musik. Det är i alla fall roligt även om jag inte kan spela eller sjunga :)

Idag på träningen hade vi maxpulstest, som jag simmade fjäril på. Det var fruktansvärt jobbigt och jag kunde knappt andas, dessutom fick jag ont i huvudet, men jag fick upp pulsen till 198 i alla fall :) Det bästa med att simma riktigt jobbiga serier är (förutom att man förhoppningsvis blir bättre) att man får en så härlig känsla efteråt, när man klarat det.

Expedition "rädda musslor"

Har ni någon gång sett så snygga byxor?
Dagens goda gärning får man väl påstå är den nytta vi gjort för djurlivet i Kilaån. Jag blev ganska orolig när jag vaknade imorse och det regnade, men som tur var blev det ändå uppehåll större delen av dagen. Planen var att vi skulle ner i ån och plocka upp musslor så att bottnen kunde grusas, men eftersom vattennivån var för hög där vi skulle vara fick vi i stället avsluta det arbete parallellklassen påbörjat igår i en annan del av ån. Där fick lägga tillbaka musslorna i stället för att plocka upp dem.
Det var en väldigt skojig dag, och det absolut roligaste måste ha varit att gå omkring i vattnet iklädd vadarbyxor. Det riktigt sögs ihop om benen. Vi var ute vid ån hela dagen, och när jag kom hem var jag lerig från topp till tå. Vi gjorde även lite undersökningar av vattnet som vi ska skriva labbrapport på senare.
Östnytt var med oss en stund och filmade, jag lyckades tyvärr missa detta men flera från klassen är med( http://svtplay.se/v/2157175/svt_sormland ).

På kvällsträningen idag var det fjärilspass, och hjälp vilket pass! Det var riktigt jobbigt, men de sista 25 minuterna fick vi "leka" lite som belöning :D Det blev en välförtjänt stund i bubbelpoolen. Den här veckan är ju lite återhämtningsvecka inför sässongens första tävling, nu till helgen. Om två veckor kommer vi ha vår första "animal week" och det ska bli spännande!

Favorit i repris

Idag välte jag med cykeln när jag skulle cykla upp för en trottoarkant :)

Nu känns det som dessa fyra veckors träning till sist har fått kroppen att inse att det är dags att bli trött. Idag var det riktigt tungt att simma, och för tillfället känns det som jag kan sitta upp och somna. Inte nog med det, jag måste dessutom ta den tidiga morgonträningen (05.35 istället för 06.45) för att jag ska iväg på en hjälte-expedition med klassen. Men jag kämpar på, det kan ju inte gå bra varje pass! :)

En helt annan sak, som jag lagt märke till, är att här uppe äts det bara kokt potatis! Inte kul alls. Får inte ofta pasta och nästan aldrig ris, eller potatis i annan form än kokt. Som tur var hade jag lite potatissallad över sen i helgen som jag kunde äta nu ikväll ;)

Här bor jag :D


Mitt sovrum

Vardagsrummet

Köket
Här kommer äntligen lite efterfrågade bilder av lägenheten! :)

Fredag :D

Fredag och idol nu, efter en supermiddag som mamma lagat :) Både hon, Emma, mormor och morfar är här nu och vi har det jättemysigt :)
Den här veckan har jag varit trött, och de senaste träningarna har gått segt men jag fick en ganska bra förklaringar till varför träningen går upp och ner ibland. Det förekommer ett renoveringsarbete i mina mitokondrier nu, fick jag bland annat veta...
Idag fick vi vårt schema ändrat lite och definitivt till det bättre :D
Till sist vill jag tacka Inger jättemycket för den otroligt fina mattan, den passade perfekt på mitt rum! :D

Tummen upp för ben!

Jag gick från att (för tre veckor sedan) simma 800 benspark på 18.17 till att igår simma samma sträcka på 15.40!!! Helt otroligt. Inte för att det är speciellt svårt att förbättra en så dålig tid som den första, men i alla fall :) Idag hade vi fjärilspass och det var skoj, men jobbigt.

Långdistans på riktigt

Nu är jag tillbaka i Nyköping efter ett "inofficiellt långdistans-SM" i Jönköping. Den längsta sträcka jag simmat tidigare var 3 000, men är nu mera 5 000. Jag blev rätt nöjd med tiden, 1.07.08.60, och min placering som 3a. Det var en spännande utmaning att simma så långt i en bassäng, men jag måste erkänna att det nästan blev lite långtråkigt. Nästa gång får det bli i öppet vatten, så jag får lite omväxling av utsikt.

Nu har jag och pappa fixat till mitt rum. Jag har fått upp lampor, gardiner, tavlor och lite sådant, så nu känns här mycket hemtrevligare :)

Hemmaaaa!

Nu är jag hemma i Skåne igen! :D Igår satt jag på tåget större delen av dagen, och tåget var (så klart) försenat med ungefär 50 minuter, men jag kom fram till slut. Cajsa åkte också hem den här helgen, så resan blev inte så dryg som den kunde blivit. I Lund hämtade pappa mig och så åkte vi till Eslöv, sedan åkte vi tillbaka till Lund och hämtade mamma som kom med tåg från Göteborg. Skönt att vara hemma igen och träffa familjen och kompisar :)
Imorgon ska man till Jönköping och simma 5 000, sedan bär det av tillbaka mot Nyköping.

Pannkakor

Ätartävling idag i skolan. Jag har visst överskattat min ätarförmåga. De fyra första pannkakorna var väl goda sedan blev det ganska ogott. Det var verkligen länge sedan jag blev så proppmätt som idag, man fick rulla ut ur matsalen nästan, och jag vann inte ens! Vinnaren åt 20 pannkakor!!! Helt otroligt... Men det var en spännande tävling iallafall.
Idag har det blivit 14 100 meter simning. Kan ju säga att jag var ganska trött i armarna efter morgonträningen. Men det kändes bra när man var klar, man känner sig så duktig :)

Ryggsimmare? Oh yes!

Det här har än så länge varit en härlig vecka. I tisdags "lekte" vi programledare på träningen. Vi fick ett pass som var helt tidsindelat, varenda meter hade en starttid. Det var väldigt intressant men stressande, och det jobbigaste var att passet bestod av 3200 m RYGGSIM!!! Men, tro det eller ej, jag klarade det! :D Annars hade hela tidsplanen spruckit och det hade inte blivit bra.
Idag gjorde jag precis som min syster tidigare lyckats med, jag låste in mina nycklar i skåpet. Min trogna följeslagare som hängt så fint på mitt skåp sedan sjuan, fick gå en brutal död till mötes :'(
Nu på kvällen fick jag några simmare att titta på Skåne fruar! Allt för att sprida min fina dialekt. Programmet var en stor besvikelse, de pratade ju knappt skånska ens! Jag visste att det skulle vara löjligt men jag trodde åtminstone att jag skulle få höra lite skånska.

Måndag

Idag har träningarna känts riktigt bra. Vi simmade lite längre både i morse och nu på kvällen och det kändes bra. Måndagar är en av de jobbigaste dagarna, skolan slutar kl 4, så jag måste gå en halvtimme tidigare och kommer ändå försent till träningen. Men annars tycker jag nog mitt schema är bra.
Vi hade idrott idag i skolan, för första gången, och det var jätteskoj. Det är ganska intressant hur mycket man kan lära sig om människor bara genom att ha en idrottslektion. Nu vet man vem som är de sportiga, vem som är dåliga förlorare, vem som inte gillar sport (de som glömmer kläderna...) osv. Spännande tycker jag :P
Imorgon är det "sovmorgon" då börjar inte träningen förrän kvart i 6, skönt med en timme extra sömn.

Stolt skåning

Nu har en skolvecka till passerat. Nu börjar vi verkligen få härlig stämning i klassen. Igår hade vi vår första lektion med vikarie, det var så klart mycket mer stökigt på den lektionen. Trots att vikarien är vår rektor… Men det var det ingen som fattade, alla trodde hon var idrottslärare, för de är faktiskt väldigt lika.


Igår morse gjorde vi något väldigt intressent på träningen, vi använde varandra som ”platta” när vi simmade ben, så skulle plattan försöka hålla sig spänd så man inte sjönk eller åkte snett. Det var jobbigt men skoj. Igår kväll efter träningen hade vi som är kvar här lite tacomys. Gott!
På träningen imorse hade vi en skåning på besök, Jacob från Lödde, bror till en i min klass. Skåningar är faktiskt inte så ovanligt här uppe, här har varit både tränarpraktikanter och en före detta NSG simmare från Skåne. Skönt med någon som förstår mig. Folk säger faktiskt ”va” typ tre gånger så ofta här som hemma. Jag gör mitt bästa för att hålla fast vid skånskan, samtidigt som alla andra gör sitt bästa för att jag ska prata nyköpingska. Jag ska försöka få folket här uppe att titta på ”Skånefruar”, när det börjar!

Jag glömde nog berätta att jag i onsdags klarade 12*100 benspark, alla under 2 min!!! den snabbaste gick på 1,48, *stolt*. Jag är fortfarande sämst på ben, men inte lika överlägset längre :)

Vattenkrig

Nu börjar träningen komma igång på riktigt. I fredags hade vi triathlon, det ösregnade och jag både cyklade och sprang fel. Så kan det tydligen gå… I måndags hade vi ett tämligen jobbigt landträningspass, så nu har lilla jag träningsverk. Igår var det dubbla träningar + teori. Mitt schema börjar också fungera nu. Jag kan lugnt påstå att det var väldigt besvärligt att få till det så att man inte missar träning, och inte för mycket skola.


Idag var klassen på Stjärnholm och hade lite samarbetsövningar och paddling. Oj vad det blev blött. Vi hade fullt krig, och stänkte ner varandra totalt, det var till och med en kanot som välte. Smart som man är hade jag ju inte med några extrakläder, så det blev att (efter att jag fått av mina genomblöta jeans, vilket inte var det lättaste) ta på sig regnbyxorna. Efter idag har man verkligen lärt känna klassen och det är gött!

Nu ska jag gå ner och äta lite, sen ska jag köra lite landträning innan simningen.

Välkommen Aiden!

Nu tittar jag minsann in här igen! Känner att även om jag inte har möjlighet att hålla bloggen uppdaterad kontinuerligt, så bör stora, livsf...